miramar69 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) ... dlatego dolny wymiar wszędzie powinien być 60 cm dla sandacza - pełna zgoda , ... ale wszystkie metrówki "KILIM" ??? bo nie mają sił "witalnych" ??? Edytowane 2 Grudnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 @REMIK, @Hermano, z zawodu jesteście ichtiologami, czy zawodowo hodujecie ryby?Pewność Waszych wypowiedzi nieco mnie deprymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Tak samo stwierdził ichtiokog naszego okręgu... zniesiono górne wymiary na tym zbiorniku dla sandacza, szczupaka i okonia od tego sezonu. Bo stare ryby są nie efektywne w tarle ,a jak zdechnną to tylko zanieczyszczają wodę ... trudno uwierzyć ,ale tak było Edytowane 2 Grudnia 2018 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 @REMIK, @Hermano, z zawodu jesteście ichtiologami, czy zawodowo hodujecie ryby?Pewność Waszych wypowiedzi nieco mnie deprymuje. Jest taka fajna seria filmów na YT o rozmnażaniu ryb min o szczupaku, o ich hodowli i zarabianiu. Bardzo polecam. Lubię bardzo czytać i oglądać publikacje naukowe na ten temat i wszyscy autorzy tych publikacji twierdzą jednakowo to co opisałem w poprzednim poście. Co do kwestii zabijania dużych/starych sztuk to również zgadzam się z naukowcami, że są to pomniki przyrody i należy o nie walczyć i dbać. Dlatego uważam, że powinien być dolny i górny wymiar ochronny. Jak byłem w Szwecji na pajkach to akurat na akwenie gdzie łowiłem był wymiar szczupaka dolny 70cm a górny 80cm. Rozmawiałem z miejscowymi i twierdzą ze się trzymają tej zasady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 @REMIK, @Hermano, z zawodu jesteście ichtiologami, czy zawodowo hodujecie ryby?Pewność Waszych wypowiedzi nieco mnie deprymuje. Dlaczego deprymuje ? Biologia jest nieubłagana .My z wiekiem też nie stajemy się bardziej płodni.Nie popieram zabierania ryb ale " metrówki " to babcie , które dają największą frajdę z holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Na pirsie tłoczno, jednak łowi się praktycznie tylko szczupaczki z zarybienia do 40 cm i pojedyńcze okonie. Złowić sandacza ciężko niestety, a jak u Was koledzy? A kontroli jak zwykle brak nawet w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Dzisiaj bez dotkniecia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Prawidłowo. Te miliony sandaczy się wycwaniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Albo jest ich po prostu mniej niż samych mięsiarzy na pirsie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 oj count rece opadaja czy ty kiedys zmą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 ale co ......mu pk rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 kolego count jak bys śledził historie tego zbiornika kilkanascie lat to sie wypowidaj a nie miliony .....dałes złotówķe na miliony sandacza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Kolego jarodrozdek... Już Ci pisałem kilka razy, że nie piszesz po polsku, tylko po swojemu. Chciałbym z Tobą popisać, ale zwyczajnie nie rozumiem co chcesz wyrazić słownie... Przeczytaj swoje 3 ostatnie wypowiedzi i postaw się w roli swojego dyskutanta. Albo inaczej! Zacznę z Tobą rozmawiać po swojemu i zobaczymy jaka pisana kakofonia wyjdzie, dobrze? Edytowane 13 Grudnia 2018 przez count_martin3z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Jakie miliony.... powiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Twierdzicie z kolegą z DDZ, że populacja się odradza. Ja uważam, że to jezioro jest puste, dlatego lekko zaczepnie I z dozą sarkazmu, napisałem o tych milionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 wystarczy umiec troszeczke łowiś i już martwa woda robi rpbote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Amen, Hallelujah! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam wszystkich doszły mnie słuchy ze jak chcemy łowić na Opolskim trzeba opłacać całą składkę kolejne 260zł a nie dopłate jak było dotychczas wie ktoś coś na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witam wszystkich doszły mnie słuchy ze jak chcemy łowić na Opolskim trzeba opłacać całą składkę kolejne 260zł a nie dopłate jak było dotychczas wie ktoś coś na ten temat.Cześć, faktycznie porozumienia nie podpisali. Ja akurat jestem w zapisany okręgu wałbrzyskim i dzisiaj byłem w Opolu żeby zapłacić za ten okręg. Nic się nie zmieniło od zeszłego roku, także żeby łowić w całym okręgu opolskim należy wykupić składkę na zagospodarowanie wód PZW Opole w kwocie 175 zł i tak właśnie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Witam.Złota łopata ostatnio jest widzę w cenie . Majówka za nami, a tu nikt się nie chwali swoimi zdobyczami , Panowie trochę śmiałości. Na tak obleganym temacie jak MIETKÓW nie może być ciągłe echo w eterze. Podzielcie się sukcesami i spostrzeżeniami z połowów na tym pięknym akwenie .Jak szczupaki i bolenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Bardzo słabo aktywne...i nie ma co się rozpisywać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Byłem ostatnio rekreacyjnie zobaczyć nie łowiąc.Na wodzie pusto nie widziałem żadnej łódki.Woda bez aktywności drapieżnika.Jedyne co to przy brzegu mój młody wypatrzył pstrążka ok 15-20cm byłem zaskoczony pewnie gdzieś były wpuszczane i tak się ostał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Ja widziałem 11sztuk w ławicy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Czyli albo spłynęły z bystrzycy albo zostały wpuszczone.Do puki dziady na spławiczek nie wykoszą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 I czerwonego robaczka. Z Bystrzycy weszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi