Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

W niedzielę myślałem, że trafiłem na jakieś zawody... w najlepszym momencie naliczyłem ponad 30 łódek. Z czego 90% obstawiało zaporę, nieliczni zapuszczali się w stronę środka i wysp.

Na pirsie ludzi więcej niż kamieni.

Udało mi się wydłubać 3 sztuki w okolicach wymiaru. I o ile cały wrzesień i prawie cały październiki nie miałem wyjazdu bez co najmniej jednego słusznego okonia, tak teraz jak studnia, coś mi poznikały ;-)

Tych pierwszych w porcie kontrolowali strasznie długo. Wiadomo dlaczego?

Do mnie nie podpłynęli akurat, chociaż spływałem już o zmroku.

Aha i jeszcze jedno... Da się wodować na przeciwległym brzegu od Bożygniewu? Francuz chyba się nazywał kiedyś. W porcie strasznie ciasno było i szukam alternatywy, bo 3 lata na Mietkowie nie byłem...

Tych pierwszych w porcie kontrolowali strasznie długo. Wiadomo dlaczego?

Do mnie nie podpłynęli akurat, chociaż spływałem już o zmroku.

Aha i jeszcze jedno... Da się wodować na przeciwległym brzegu od Bożygniewu? Francuz chyba się nazywał kiedyś. W porcie strasznie ciasno było i szukam alternatywy, bo 3 lata na Mietkowie nie byłem...

mnie tak długo kontrolował  ;) wjebał mi mandat za to że silnik powyżej 100 kw musi mieć dwie gaśnice po 2 kg ,mandat przyjąłem 50 zł .

Spłynąłem bo i tak do domu jechałem i se myślę kurw...... przecież ja nie mam  powyżej 100 kw ,mam 130 km   :lol: ale nie chciało mi się już do nich płynąć,  powoli bo przecież natura 2000 i tylko 5 km można, dla nas szaraków ,barki mogą napier..... 

cały czas skrzypią piszczą to akurat ptaszkom  nie przeszkadza  :lol:  :lol:  :lol:

Oczywiście powiedziałem panu że te 5 km mają wszyscy w dup....e ,dlatego też byli na tyle wyrozumiali że  mieli to w d...... :lol:

taki jest mietków  ;)

• Like 1

No własnie podpłynęli ,a ja nie zajarzyłem, mówię że zawsze potrzebna była jedna nigdy mi nikt nie mówił o dwóch .popatrzył w swoje papiery i tu jest napisane że powyżej 100 kw muszą być dwie  :D ja na  to to uuj pisz pan  :lol:  :lol: po dopłynięciu na brzeg myślę ,a że mózg mi zamarzł to trochę czasu zeszło przecież powiedział kw   :)

Niech stracę bo i tak nieraz się latało  ;)  

Nas kontrolowali przy splywaniu to się dorypali o kamizelki. Pokazujemy no oczywiście są. A oni, że to nie regulaminowe bo mają być ratunkowe a nie asekuracyjne. Pytali się też o gaśnice ale przy pontonie 330cm przypomnielismy im, że nie jest wymagana. Ewidentnie szukali punktów zaczepienia do mandatu, jednak splynelismy na 0 zerowym upomnienia za kamizelki. Ktoś potwierdza, że nie mogą być kamizelki asekuracyjne tylko ratunkowe?

Edytowane przez Spider1987