Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż to. Tych pisowców niepotrzebnie wtrącałeś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z tym mi się skojarzyło https://youtu.be/5eybubMPq8M

Czuję się rozgrzeszony w sumie, bo chłopak jedzie po PZW, a nie rozumie, że się ukłonili do Klientów. W sensie wędkarzy.

• Like 1

a tak nawiase mowiac to  jestem ciekawy jak te rejestry beda wygladac na koniec roku jak podziekuja wedkarze za te udogodnienia 

Jak podziękują !? Wędkarze to puste barany co  pobeczą przy płaceniu a i tak zapłacą ile baca se zażyczy ! Beeeeee........ :D :D :D

Ja się bardzo ciesze z tego, że są te porozumienia bo to i tu i tam można na leszczyka skoczyć to na sumka, a płacić wszędzie to bez sensu. To ja sobie przecież kilka szpulek żyłki kupię za taką dopłate na Wrocław i może na plecionke na Mietków wystarczy. Jak nie muszę na Jeleniogóre płacić to sobie też i na pstrągi pojade na Bóbr i na kilka woblerków będzie. I do Zielonej Góry pewnie skocze na jeziora i na Słupię za trocią . Daj Boże że złowie kilka, i porozumienie jest to jak pojadę na trzy noclegi to mi się zwróci kasa. A tak bym musiał płacić, a pewnie bym i nie pojechał bo to bez sensu by było. Dobrze, że są te porozumienia bo miałem się na Opole przenosić, a może i Katowice bo Kalisz to wyjedzony i nie ma po co tam jechać. Jak tak dalej będzie to pzw rządzić to pieprzę. Bede łowił w Czechach czy Niemcach, a może nawet wrócę do zbierania szyszek ! Bo za to płacić nie muszę ! Jest wiele opcji. 

• Like 1

Jak podziękują !? Wędkarze to puste barany co pobeczą przy płaceniu a i tak zapłacą ile baca se zażyczy ! Beeeeee........ :D :D :D

Ja się bardzo ciesze z tego, że są te porozumienia bo to i tu i tam można na leszczyka skoczyć to na sumka, a płacić wszędzie to bez sensu. To ja sobie przecież kilka szpulek żyłki kupię za taką dopłate na Wrocław i może na plecionke na Mietków wystarczy. Jak nie muszę na Jeleniogóre płacić to sobie też i na pstrągi pojade na Bóbr i na kilka woblerków będzie. I do Zielonej Góry pewnie skocze na jeziora i na Słupię za trocią . Daj Boże że złowie kilka, i porozumienie jest to jak pojadę na trzy noclegi to mi się zwróci kasa. A tak bym musiał płacić, a pewnie bym i nie pojechał bo to bez sensu by było. Dobrze, że są te porozumienia bo miałem się na Opole przenosić, a może i Katowice bo Kalisz to wyjedzony i nie ma po co tam jechać. Jak tak dalej będzie to pzw rządzić to pieprzę. Bede łowił w Czechach czy Niemcach, a może nawet wrócę do zbierania szyszek ! Bo za to płacić nie muszę ! Jest wiele opcji.

No oczywiście. Ludź może zaoszczędzić kilka stówek to jeszcze narzeka. Boże... Na Bóbr nie jedź, bo nie ma po co nawet, chyba że lubisz 20 cm pstrążki i lipaski. [emoji6]

No oczywiście. Ludź może zaoszczędzić kilka stówek to jeszcze narzeka. Boże... Na Bóbr nie jedź, bo nie ma po co nawet, chyba że lubisz 20 cm pstrążki i lipaski. [emoji6]

Czy ktoś normalny ma jeszcze pytania - dlaczego jest u nas taka ujnia ??

Kolego z cytata ! Jak Mickiewicz pisał "Dziady" to właśnie myślał o takich ludzkich postawach polaków jak twoja ! ;)

Tylko utrudnieniem jest to, że przed pierwszym wędkowaniem na danym okręgu trzeba będzie pojechać po rejestr z danego okręgu: osobno Wałbrzych, Legnica, Jelenia. Trochę to uciążliwe

No uciążliwe. I jeszcze trzeba łowić ! Mogliby te ryby rozdawać ! :)

Zapewne duże grono wrocławskich wędkarzy chciałoby by porozumienia z Jelenią Górą były stałe i za free !

A jeszcze lepiej by istniał tam jeszcze jakiś klub czy stowarzyszenie co dbało by o wodę i ogromne pstrągi !!! To by było piękne !

Tylko utrudnieniem jest to, że przed pierwszym wędkowaniem na danym okręgu trzeba będzie pojechać po rejestr z danego okręgu: osobno Wałbrzych, Legnica, Jelenia. Trochę to uciążliwe

Ja dzisiaj dostalem informacje, ze musze tylko odebrac rejestr z okregu wroclawskiego oplacajac karte w Prochowicach (okreg Legnica). W pozostalych z porozumienia nie musze. Takze pewnie ile kol tyle teorii. A jako, ze ryb nie zabieram to rejestru na Wroclaw tez nie potrzebuje.

I jak zwykle we wrocławiu. Będzie errata do erraty po czasie bo nie było czasu do tej pory ! Nie wyrobili się bidulki. Ciekawe czy Policja będzie poinformowana, że ma nie walić mandatów za brak rejestru, czy też wpisu ?? No i starsi wędkarze co sobie pdfa sciągnął i wydrukują !? Sami utzrymujemy ten stan płacąc dobre pieniądze za tandete ! SAMI !!! I nie zganiać mi tu, że pzw wina !  :D  :D  :D 

Ja dzisiaj dostalem informacje, ze musze tylko odebrac rejestr z okregu wroclawskiego oplacajac karte w Prochowicach (okreg Legnica). W pozostalych z porozumienia nie musze. Takze pewnie ile kol tyle teorii. A jako, ze ryb nie zabieram to rejestru na Wroclaw tez nie potrzebuje.

Chyba potrzebujesz bo rejestr jest zezwoleniem. Tak to rozumiem. Dopytaj w okręgu Wrocław jak to interpretują.

Zastanawia mnie czy osoby z okręgów Legnica, Wałbrzych, Jelenia mają wspólne rejestry. Będę wdzięczny za informacje od osób które mają już rejestr 2020 w rękach. Ja odebrałem dzisiaj Na Wrocław i jest tam tylko Wrocław.

Zastanawia mnie czy osoby z okręgów Legnica, Wałbrzych, Jelenia mają wspólne rejestry. Będę wdzięczny za informacje od osób które mają już rejestr 2020 w rękach. Ja odebrałem dzisiaj Na Wrocław i jest tam tylko Wrocław.

Nie ma wspolnych rejestrow. Dla Legnicy jest rowniez tylko Legnica plus zbiorcze opisane Legnica, Walbrzych, Wroclaw.

• Like 1

Czytałem na stronie pzw że w tym roku nie bedzie  obowiązku wypełniania rejestru,w tym roku jest oficjalna informacja.W zeszłym roku niby też tak było ale zapisu nigdzie nie znalazłem,a nad wodą z kim nie rozmawiałem to większość i tak wpisywali ludzie

Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze.

Po pierwsze primo - ultimo - PZW jest jakie jest i wszyscy wiemy co się dzieje. Chciałoby się lepiej, rybniej etc. Ale to sami od siebie najpierw zacznijmy....

Po drugie secundo - w tym roku dołączenie Legnicy, Wałbrzycha i Wrocławia do Porozumienia Strefy 1 to WIELKI ukłon w stronę wędkarzy i temu chyba nikt nie zaprzeczy. Otwierają się całkiem nowe wody, oby nie na jeden sezon. 

Tak więc wypowiedzi niektórych malkontentów tutaj są co najmniej nie na miejscu.

Tak źle i tak nie dobrze. Niektórym naprawdę w czterech literach się poprzewracało. Zalecam kupno konsoli - są tam fajne gry wędkarskie a i z domu nie trzeba wychodzić, marznąć etc....

I na koniec.... zobaczcie sobie regulamin PZW Zielona Góra - takie jezioro Paklicko Wielkie - limit dolny i górny na drapieżniki, zakaz wędkowania na żywca, parę łowisk typu no kill. Myślę, że tędy droga.....

Wszystkiego dobrego w nowym roku.

• Like 6

Ja mam tylko nadzieję że jakiś gienialny żółw z PZW da możliwość wydrukowania sobie takiego rejestru bez jeżdżenia po okręgach jak obieżyświat bo to na prawdę jakieś zacofanie jak na 21 wiek . Mam nadzieję że dożyje czasu gdy ktoś w końcu zrobi jedna opłatę na cały kraj zreformuje to całe bagno i jeszcze będą tu ryby , osobiście głęboko w poważaniu mam takie ukłony w moja stronę gdyby na Dolnym Śląsku był gdzieś niedaleko mnie fajny prywatny zbiornik spinningowy no kill to bym złotówki nie zaplacil tym sępom a tak człowiek nie ma wyjścia jeszcze Dobromierz od tego roku opłata 100 zł a było 50 rok temu , poczuli pieniądz chyba panowie z wodociągów.. ( sorka musiałem sobie trochę ponarzekać )

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

A ja zszokuje wszystkich. Chciałbym żeby PZW straciło dzierżawę wszystkich wód i żeby zostali tam sami działacze charytatywni. Jak wiadomo związki i stowarzyszenia to nie firmy komercyjne. Wody powinni przejąć prywatni właściciele i kluby wędkarskie, a zezwolenie do kupienia na każdej stacji benzynowej czy poczcie lub w internecie, ewentualnie w skrzynce na drzewie na miejscu nad wodą. Kartę wędkarską też zlikwidować bo to kolejny pretekst dla istnienia PZW i nic poza tym.

• Like 8

• 2 tygodnie później...