Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne bolenie, kiedyś Mietkow był ponoć najlepszym sandaczowym zbiornikiem w Polsce.

Zapewniam,że był...ech szkoda gadać.Baliśmy się,że po powodzi w 97 skończy się sandaczowanie,ale nie, były nadal i miały się świetnie.Niestety to co najgorsze miało nastąpić bodajże w 2011 przy pierwszym dużym spuszczeniu wody,od tamtej pory jest coraz gorzej. Zdarza się oczywiście,że sandałki się uaktywniają,można się wtedy pobawić,ale gdzie to do czasów gdy w ciągu dwóch godzin wyjeżdżało 20 zedów. Od razu uprzedzam,nie nie wszyscy zabierali i zabierają co im na kiju siądzie.

• Like 1

Wprawdzie do Turawy mam ,,rzut beretem,, to muszę przyznać,ciągnęło mnie nad mietkowską wodę...Opowieści dziwnej treści docierały również do Turawy...

No ale koniec z końcem do wypadu wędkarskiego nie doszło...

Dzisiaj nikt mnie nie namówi na mietkowskie wędkowanie... ;)

Pytanie jest więc proste dlaczego na Turawie jest rybne sandaczowe łowisko i jak widać się da, a w Mietkowie będącym pod opieką metropoli Wrocław się nie da, nie opłaca itp. A po wędkarskiej perełce zostało już tylko wspomnienie. Na którym nawet ograniczenie do 1szt. sandacza i wymiar 60 cm nie wiele zmieniło. Jak ktoś ma problemy z łowieniem sandaczy w Mietkowie i myśli, że po prostu nie umie ich łowić to niech pojedzie do Turawy. Tam okaże się, że jednak potrafi łowić mimo, że taka sama woda, te same przynęty, takie samo łowienie lecz zupełnie inne wyniki. Bo to przepaść. Można połowić jeszcze bolenie na naszej prestiżowej dolnośląskiej wodzie.

Jak ktoś ma problemy z łowieniem sandaczy w Mietkowie i myśli, że po prostu nie umie ich łowić to niech pojedzie do Turawy. Tam okaże się, że jednak potrafi łowić mimo, że taka sama woda, te same przynęty, takie samo łowienie lecz zupełnie inne wyniki. 

Uwierz,Turawa też uczy pokory...I to pomimo tego,że doskonale zna się zbiornik i tysiące godzin spędzone nad tą wodą... ;)

Do sytuacji Mietkowa przyczyniło się wiele czynników, ale rzeczywiście coraz trudniej tam o miarowego sandacza,Spuszczenie wody chyba było początkiem z tego co kojarzę, ale wędkarze tez swoje zrobili...niestety.Na szczęście Oderka jest jeszcze.Ale Mieciu kiedyś wróci zobaczycie...

Edytowane przez papierzakilures

Uwierz,Turawa też uczy pokory...I to pomimo tego,że doskonale zna się zbiornik i tysiące godzin spędzone nad tą wodą... ;)

Byłem na Turawie na otwarciu 3 dni i powiem, że nigdy w życiu tak nie połowiłem. Skoro Turawa uczy pokory to Mietków uczy pokory nawet 1 czerwca i przez cały rok, a o powtarzające się schematy i wypracowanie teorii bardzo ciężko, a sukcesy to raczej przypadkowe strzały i napłynięcia. Tak zadbany zbiornik a raczej kopalnie niestety.

Edytowane przez Spider1987

Byłem na Turawie na otwarciu 3 dni i powiem, że nigdy w życiu tak nie połowiłem. Skoro Turawa uczy pokory to Mietków uczy pokowy nawet 1 czerwca i przez cały rok, a o powtarzające się schematy i wypracowanie teorii bardzo ciężko, a sukcesy to raczej przypadkowe strzały i napłynięcia. Tak zadbany zbiornik a raczej kopalnie niestety.

Tak połowiłeś, bo zgrało się kilka czynników w czasie i przestrzeni. Piszesz w kilku wątkach takie negatywizmy, że czasem już mi się chce płakać, od samego początku. Na Turawie wielu ludzi z tego forum połowiło i ci bardziej ogarnięci, o wiele więcej od ciebie. Piszesz jakieś wpisy sponsorowane, czy jak?

Te na otwarcie się nie liczą... :D

Liczą nie liczą pojechałem poczuć na kiju dużą liczbę brań. Wszystkie ryby wróciły do wody bo łowię z pasji, a tylu sandaczy w swoich domowych wodach zapewne nie złowię do końca roku, tyle co przez te 3 piękne dni . Zapraszamy na Mietkow tutaj złowić 2-3 sandacze to już dobry wynik. A zbiornik ma dno jak po bombardowaniu .

• Like 1

Tak połowiłeś, bo zgrało się kilka czynników w czasie i przestrzeni. Piszesz w kilku wątkach takie negatywizmy, że czasem już mi się chce płakać, od samego początku. Na Turawie wielu ludzi z tego forum połowiło i ci bardziej ogarnięci, o wiele więcej od ciebie. Piszesz jakieś wpisy sponsorowane, czy jak?

Tak sponsoruje mnie okręg Opole i Rybaczówka heh . Zgrało się kilka czynników być może, jednak wątpię takie samo łowienie a brań i ryb co najmniej 5x więcej. Wykręcenie wyniku 10 sztuk na wypłynięcie nie jest problemem. To pokazuje rybostan i to, że coś na Mietkowie się skończyło, albo coś nie gra... Pozostaje płakać albo działać i zmienić ten beton.

Tak sponsoruje mnie okręg Opole i Rybaczówka heh . Zgrało się kilka czynników być może, jednak wątpię takie samo łowienie a brań i ryb co najmniej 5x więcej. Wykręcenie wyniku 10 sztuk na wypłynięcie nie jest problemem. To pokazuje rybostan i to, że coś na Mietkowie się skończyło, albo coś nie gra... Pozostaje płakać albo działać i zmienić ten beton.

To zmieniaj! Walcz! Buduj!

Póki co, widzę, że na forum piszesz dużo.

"A zbiornik ma dno jak po bombardowaniu" popłakany...Turawy nie znam osobiście, ale wiem, że rybek tam więcej jak na Mietku, bo koledzy tam wedkuja. Kiedys przyjeżdżali na Mietkow i wedkowalismy razem. Teraz mówią, że .....no nie zacytuję gdzie sobie mogę....z tym Mietkowem.

Na Otmuchowie miejscowi wędkarze sami składają się na narybek poza składką obowiązkową... 

Na Turawie jestem średnio 6 razy w roku i widzę od lat skokowo rozwój tego miejsca, wystarczy popatrzeć jak wyglądają tam łodzie na stanicy, każda ma swój numer i swoje miejsce, są umyte i możesz je wypożyczyć o każdej godzinie.

Może to kwestia mentalności, tam jest trochę po niemiecku w jak najlepszym znaczeniu tego słowa. Jeśli korzystacie z naszego przybytku w Borzygniewie to wiecie, że zarząd ma gdzieś tą wypożyczalnie podobnie jak wiele innych rzeczy ..