Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Cennikowo slip na stanicy kosztuje 5 zł. Myślę, że to koszt do przyjęcia...

Dokładnie to napisałem.Nawiązałem jednak do sytuacji sprzed kilku lat-założone szlabany,zakaz wjazdu za koronę wału.Pewnego razu zajechałem pod stanicę a tam taki widoczek: zasadniczo nie było nawet gdzie wjechać.post-46941-0-38063500-1598794929.jpg

Cennikowo slip na stanicy kosztuje 5 zł. Myślę, że to koszt do przyjęcia...

Dokładnie to napisałem.Nawiązałem jednak do sytuacji sprzed kilku lat-założone szlabany,zakaz wjazdu za koronę wału.Pewnego razu zajechałem pod stanicę a tam taki widoczek: zasadniczo nie było nawet gdzie wjechać.attachicon.gif 7777777.jpg

Tu nie chodzi o 5 zł , jakie korzyści mamy MY członkowie PZW  że z naszych składek zbudowano tą stanicę - spróbuj zarezerwować domek nocleg  , przyjechać z przyczepą Campingową na weekend  , jak sama nazwa wskazuje Stanica PZW powinna służyć  dla wędkarzy którzy przyjadą powędkować na zbiorniku i w takim celu była wybudowana  , ech szkoda gadać   

Dokładnie.... Dobrze to napisałeś wygląda na to że ta stanica ma robić dodatkowy hajs dla PZW za mało płacimy i trzeba dziurę w budżecie załatać ... Port już zamknięty szlaban od chwalowa też... Zostało jeszcze tylko postawić parę szlabanów na polniakach i zostawić tylko wejdźcie dla wszystkich przez rybaczowke i za bilety i parking pobierać wędkarzy będzie mniej zarybiać nie będzie sensu bo nie będzie dla kogo i sprawa z problemem Mietkowa z głowy ...

Wysłane z mojego Nokia 3.2 przy użyciu Tapatalka

Panowie, o czym tu mówicie.

Teczaasy kiedy Pan Zenek o 4 rano wital brać rybacką, byl dla wędkarzy już dawno minęła.

Teraz jakaś Jadzia wydaje łódki o 9:00 i zabiera o 18:00.

Stanica PZW to już nie ro co 20 lattemu.

Teraz sie kasa liczy, a ryby????, te czasy już nie wrócą.

Zdrowie zjadlem na tej wodzie i wiele razy sobie tlumaczylem ze to sie odrodzi, po powodzi po spuszczeniach zbiornika.

Ale to sie nie wróci, nie za czasów obecnego PZW.

Szkoda bo to piekna woda.

Danek

• Like 5

Teczaasy kiedy Pan Zenek o 4 rano wital brać rybacką, byl dla wędkarzy już dawno minęła.

Zdrowie zjadlem na tej wodzie i wiele razy sobie tlumaczylem ze to sie odrodzi, po powodzi po spuszczeniach zbiornika.

Danek

Dziwna ta odpowiedź ... Mówisz o czym my tu mówimy... a musisz o tym samym...

Wysłane z mojego Nokia 3.2 przy użyciu Tapatalka

Danek

Danek  niestety , ale szlag człowieka trafia że to wszystko pod szyldem PZW  i za kasę PZW i nie można  z tego korzystać , ale oczywiście jest zapis w regulaminie - Pierwszeństwo w korzystaniu ze stanicy mają członkowie Okręgów i Kół PZw   wolne miejsca w Lutym , przyczepy Kempingowe postawione na stałe , domki zarezerwowane na rok z góry , przez kogo wędkarzy? prywata pełną gębą   

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Mietków stanie się niedługo najlepszym zbiornikiem boleniowym w Polsce.

Przeglądałem zarybienia za 2020 i jak co roku PZW  Wrocław na jesień wpuszcza kolejną porcję 

tej pięknej i walecznej ryby.....

http://www.wroclaw.pzw.org.pl/cms/27021/2020

obwód rybacki Zb. Mietków, miejscowość zarybienia: Borzygniew,  materiał zarybieniowy: Boleń – narybek jesienny, 

Mietków stanie się niedługo najlepszym zbiornikiem boleniowym w Polsce.

Przeglądałem zarybienia za 2020 i jak co roku PZW  Wrocław na jesień wpuszcza kolejną porcję 

tej pięknej i walecznej ryby.....

Bo poco do Odry, Mietków przyjmie bolenia operat się zgadza bez względu na miejsce wypuszczenia i za parę lat wpierdol..lą narybek sandacza.

Zbiornik był sławny z sandacza.. 20 a temu.

http://www.wroclaw.pzw.org.pl/cms/27021/2020

obwód rybacki Zb. [/size]Mietków, miejscowość zarybienia: Borzygniew,  materiał zarybieniowy: Boleń – narybek jesienny, [/size]

Hahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Wy jeszcze wierzycie w te zarybienia?

To co na stronie piszą?

Napisz na meila że chcesz na takie zarybienia pojechać pomóc z tym ogromem wpuszczanych ryb.Zobaczysz co Ci odpiszą.Ja kiedyś napisałem włącznie z tym żeby wrzucili jakieś fotki z zarybień...Domyśl się.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Gdzie się można zwodować prócz stanicy? Od barek? Francuz?

Od barek przy pirsie można się zwodowac, ale tylko ponton bo pozagradzali dojazd dla łódek wielkimi metalowymi rurami. Od Francuza jest takie miejsce do wodowania z dojazdem pod sama wodę, jednak wodujesz się z drogi polnej blisko tamy o ile nie ma dużego błota. Ciężkie warunki do wodowania.

• Like 1

Od barek przy pirsie można się zwodowac, ale tylko ponton bo pozagradzali dojazd dla łódek wielkimi metalowymi rurami. Od Francuza jest takie miejsce do wodowania z dojazdem pod sama wodę, jednak wodujesz się z drogi polnej blisko tamy o ile nie ma dużego błota. Ciężkie warunki do wodowania.

Czyli zjazd betonowy przy pirsie dalej zamknięty? No mam ponton, ale muszę zjechać przyczepą z nim na dół.

Francuz, dalej za szlabanem, czy coś nowego wymyślili? Auto jest do terenu, ale nie wiem czy przyczepę ze sprzętem po tym ciorać... Domanice?

Jeżeli wodowanie z przyczepy to tylko slip w stanicy PZW Borzygniew, ewentualnie przy samej koronie tamy od drugiej strony zbiornika jak na zdjęciu wyżej. Betonowy zjazd przy pirsie zastawiony od samej góry rurami, jedyna opcja w tym miejscu to jechać na rybki w dwie osoby i ponton znieść na dół do wody a później podpiąć silnik.

Ja się woduję z przyczepy normalnie z plaży między Borzygniewem a Domanicami albo na slipie w samych Domanicach.

Tak na pewno,tyle że od czwartku do niedzieli przybrało ze 2 metry. Objechałem cały zbiornik i jedyna szansa na wodowanie była na stanicy Wczoraj na wodzie widziałem dwa pontony i dwie łódki (w tym moja) i wszyscy wodowali się tam gdzie ja.Nie wiem kiedy byłeś na mietku,ale od tygodnia na slip w Domanicach nie wjedziesz.

To jest chory kraj. Na Turawie jest to samo. Slip Pzw czynny do końca października, ale gdy byłem tam w czwartek, mimo że dzień wcześniej przez telefon uzyskałem informację, że działają od 5 rano, to o 6 szlaban zamknięty, nikt nie odbiera telefonu, a za chwilę telefon wyłączony. Jakby był problem zrobić porządny, ogólnodostępny slip i nie zawracać nikomu dupy.

Listopad, grudzień zapomnij. Pzw przechodzi w sen zimowy.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

• Like 2