Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Zasada jest taka , że nieznajomość prawa , nie zwalnia z odpowiedzialności... więc jeśli niema czegoś na piśmie od danej instytucji to mozna gdybac

Nie rozumiem waszego gdybania,jak wcześniej pisałem zakaz dotyczy jednostek załogowych,więc paplanie o nieznajomość prawa jest kompletnie bez sensu. Poza tym wątek dotyczy spina,a chyba nikt z nas nie łowi  z łódki zanętowej. No chyba,że forum zmienia się w kółko przyjaźni karpiarzy,leszczarzy czy żywcowo-trupkowców,ale wtedy trzeba będzie opuścić szanowne grono.

Zrobiłem dziś objazdowke i szlabany są zamknięte od strony południowej czyli 2 na rogu od maniowa ale jest już objazdowka ale na wyższe auto... i od Domanic ten pierwszy od strony chwalowa no i oczywiście port zamknięty reszta bez zmian tyle że woda wysoka i kamperow pełno tam gdzie można dojechać także że slipowaniem będzie trudno... Nawiasem mówiąc mam pyt do kolegów z okręgu Legnica czy słup też zaszlabanowali? Bo z tego co widzę to inicjatywa rzgw( czy jakiejś podobnej instytucji) w Legnicy . Co za głąb to wymyślil że jak zamkną szlabany i ci weekendowi turyści będą musieli nieść torby z wałową kilkaset metrów to po grillowaniu zabiorą je ze sobą z powrotem skoro wcześniej ciężko było im włożyć torby ze śmieciami do zaparkowanego o 2 metry dalej auta...[emoji15] A PZW to też jest dobre niech powiedzą co ile wywożą kontenery że smiecmi ... Ten od Dzikowa stał chyba z rok

Wysłane z mojego Nokia 3.2 przy użyciu Tapatalka

Łódka 4 metry, auto niskie niestety - c3

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Kolego,jak to wyżej dość dużo napisano,większość zbiornika jest niedostępna (szlabany) jeśli masz niskie auto, nie kombinuj jedź na stanicę wędkarską od strony Borzygniewu. Slip betonowy a koszt to około 15 zł z parkingiem. Ja zazwyczaj woduję od Domanic,ale mam auto 4x4 a, przy tak wysokim stanie wody może być problem bez napędu.

• Like 1

Sądzisz ze PSR coś Ci na piśmie da? Adaś, zejdź na ziemię [emoji6]

I tu kolego byś się zdziwił.wysłałem zapytanie do PSR Wrocław o zbiorniki z oznaczeniem P1,wiadomo elektryk albo wiosła ,zakaz pływania spalinówką ,ale nie ma zakazu posiadania.Lecz zdarzało się,że straż rybacka kazała spłynąć tym którzy mieli zamontowane spaliny na stałe. (ja tak mam kierownica sterociągi,logiczne ,że nie będę tego demontował) I  szybka odp.oczywiście miałem rację nikt nie ma prawa się czepiać.

• 2 tygodnie później...

I tu kolego byś się zdziwił.wysłałem zapytanie do PSR Wrocław o zbiorniki z oznaczeniem P1,wiadomo elektryk albo wiosła ,zakaz pływania spalinówką ,ale nie ma zakazu posiadania.Lecz zdarzało się,że straż rybacka kazała spłynąć tym którzy mieli zamontowane spaliny na stałe. (ja tak mam kierownica sterociągi,logiczne ,że nie będę tego demontował) I  szybka odp.oczywiście miałem rację nikt nie ma prawa się czepiać.

Chyba bym się turlał po pokładzie ze śmiechu jak by mi jakiś powiedział, że mam spłynąć bo mam spaline na pawęży :)

• Like 1