Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wiatru  i fali używam kamerki i intelgiętnie wpadłem na pomysła że tam widać i poziom:

https://www.windy.com/pl/-Kamery-internetowe/Polska/województwo-dolnośląskie/Domanice/webcams/1622372180?50.931,3.428,5

caly pomost na brzegu. Niedługo i łódki. Fajnie wyglada ta brama zabezpieczająca.

co do gryzienia używam gum i woblerów  ;)

Z brzegu to widzę łowią wszędzie. W prawo i lewo od slipu. Ale za tydzień to już będziesz miał niepowtarzalną okazję połowić z wysp. Tylko weź gumioki i długi podbierak ...

Nie żartuję. Dojdziesz w miarę suchą nogą do wielu, kiedyś podwodnych, górek i wysp.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

dalej niski, nawet bardzo. Żeby zwodować łódkę trzeba zjechać z całego slipu PZW, do końca płyt. Tak, że koniec płyt wypada w połowie samochodu. Na ściągniętej mapie, głębokości nie pokrywają się mniej więcej o 2 metry, więc tyle chyba wody brakuje w zbiorniku

• Like 1

Co roku na jesień spuszczają o 2-3 metry, a na wiosnę napuszczają o te 2-3 metry na tafli wody, tak jest co roku od zawsze, poza rokiem 2011 kiedy spuścili prawie do zera. Także Panowie nie liczcie do marca, że cokolwiek się zmieni. Jak już to niewiele + - 0,5 na lustrze.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Poziom wysoki. Na cyplu 7 schodów pod wodą. czyli tak plus 2 metry w stosunku do niżówki sprzed dwóch miesięcy. Nic nie bierze. Wszyscy narzekają, byłem na cyplu kilka razy, nie widziałem żeby ktoś cokolwiek złowił. Dzisiaj były dwie łódki. Latają po akwenie jak Żyd po pustym sklepie. Czyli, że ryby biorą jak głupie ;)

Wybrałem Odrę. Nie żałuje, polowilem.

Na Mietkowie w Czerwcu jeszcze było super. Nałowilem się sandałów. Od wakacji juz masakra. Przez No kill na Odrze cały Mietków był obstawiony jak camping. Coś jeszcze polowilem, ale juz tylko Bolki i szczupaki, jakies okonki. Sandacze przetrzebili nocami campingowcy z gruntu.

Zobaczymy jak będzie w czerwcu, ale szału sie nie spodziewam. Letnie oblężenie skasowało masę ryb.

Jak pływałem to od wakacji nawet na echo nie bardzo je było widać.

Ale dzięki za info. Dziś rzucałem monetą bo na Odrze stan ostrzegawczy, kusił mnie Mietków i wypadł … orzełek  ;)

Edytowane przez Qh_

• 2 miesiące temu...