Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie nie ma o co kopi kruszyć bo jak znam życie to PZW może skoczyć tym decydentom w Mitkowie oni i tak zrobią swoje my jesteśmy dla nich tylko intruzami w ich biznesie jak i wielu firmom,władzom zinteresowanym. Znam ten problem ze Słupa tam jest podobnie tylko wody tak nie spuszczaja bo nie kopią i własciciel terenugmina' nie może podskoczyć bo jest za cienka.

Władku - dokładnie tak jak piszesz. Oczywiście wiedząc wcześniej o planowanym działaniu kopalni, można było zorganizować kilku ludzi, którzy wyławialiby duszące się ryby w odciętych oczkach, w jakiś sposób pilnowali tego zamieszania, ale oczywiście nikt chyba o tym nie pomyślał i za to mam największe pretensje do PZW. Bo ich zapewnienia, że wszystko jest pod kontrolą wywołują tylko pusty uśmiech.

To dziś zobaczyłem na Mietkowie, nie napawa panowie optymizmem :( ,mówiąc delikatnie.

Od strony Borzygniewu woda kończy się na wysokości wypożyczalni przy pirsie, od strony Maniowa gdzieś ok. Francuza, reszta zalewu w kierunku Domanic to pustynia, z pojedynczymi, nielicznymi kałużkami z wodą :( . W okolicach wysp wydziałem trzy pracujące koparki :( :(

Nad wodą byłem ok. 16.30, nikogo podejrzanego nie widziałem. Przykro było patrzeć jak umiera tak rybny zbiornik :(

:( :(

Wiadomo ze nie jest to fajna akcja.

Ale nie mowcie ze zyjemy lub zyjecie (bo ja akurat mieszkam od pewnego czasu w Niemczech) w pojebanym kraju bo niestety na calym swiecie spuszczaja wode ze zbiornikow. Tak juz jest...

Tutaj fotka z hiszpanskiego Caspe...

Cos sie fotki nie otwieraja. :wacko:

A poaz tym nie robimy wielkiego halo o spuszczenie wody z mietkowa tylko o to ze nikt z ludzi odpowiedzialnych nie zrobil nic zeby ochronic populacje ryb. W innych krajach dba sie o takie rzeczy.

Nic nie poradzę ze w Polsce mamy całe armie kłusoli i miesiarzy z dziada pradziada.

• Like 1

Panowie wrocilem z Mietkowa :huh: :( :angry:

to co zobaczylem pszeroslo moją c ierpliwosc

Panowie w straym kontenerze na dnie zbiornika znalazlem 2 szt sumy takie okolo140-150cm.padniete . :(

sumy lezaly obok siebie nie zdazyle wypnlynac poniewaz dziura byla na gornej czesci kontenera przez prezypadek tam zajzalem i mnie coflo :( Masakra Embarassed

znalazlem dwie sztuki sieci i wedke haha Batson z kolowrotkiem .

mam fotki z tej wycieczki.

postaram sie wstawic

pozdrawiam Piotr

Batson super, kołowrotek wyczyścisz i też będzie ok. :mellow:

Fajnie było Was spotkać i zamienić kilka słów, szkoda tylko, że to spotkania doszło w takich okolicznościach.

Zastanawiam się czym zamierzają wypełnić zbiornik i kiedy. A czasu wiele nie zostało :wacko:

Takie dwie fotki jako ciekawostki B)

post-140-1348913764,2341_thumb.jpg

post-140-1348913764,3577_thumb.jpg