Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam kolegów ,Mietków możemy sobie darować na parę lat.Byłem wczoraj ,byłem dzisiaj i nic nawet okonie nie odprowadzały gumki.Koledzi z żywcami mieli też 0 .Czarna rozpacz mnie bierze ,bo dla mnie to byl zbiornik - eldorado -30 km od domu i prawie zawsze sandacz gryzł . Teraz nie widać nawet oznak żerowania drapieżnika . Obym się mylił

a co oni tam lowia na zywca teraz? przciez szczupak od 1 czerwca. na mietkowie wprowadzili taki okres ochronny i dobrze bo w maju zamiat szczupakow na zywcowki sanadcze zagryzaly

A skąd takie dane? Pierwsze słyszę. :wacko:

Pływać nie można od 01.01 do 31.05 - ale nic innego chyba nie ma.

Regulamin odnośnie okresów ochronnych nie zmienił się na Mietkowie :huh: .Prawdopodobnie napuścili szczupaczka,w weekend wydłubałem sześć w przedziale 50-60,ale straszne chudzinki.Gorzej ma się sprawa z poziomem wody,znowu zaczęli zrzuty :(

Widzę , że jestem cienias -ja nie miałem brania . pozdrawiam

Z Mietkowem sprawa ma się naprawde nie za fajnie. Straty w rybostanie napewno są ogromne mimo zapewnień ze strony PZW że nic się nie stało. Jesli chodzi o wodę to sprawa wygląda tak że kiedy jej nie było to ptaki założyły gniazda i podczas napuszczania wody gniazda zostają zalewane wodą i zatapiane, a pamietać należy że zbiornik mietkowski to specjalny obszar ochrony ptaków sieci Natura 2000 i to co sie tam dzieje to kolejny dowód na to w jakim my kraju żyjemy ! Już nie wspomne o nielegalnych polowaniach na terenie zbiornika (zimowisko ptaszków)

Cześć.Wybieram się w sobotę nad Mietków .Jak tam woda od strony Bożygniewu?? Był ktoś ? W ubiegłym roku o tej porze połapałem trochę leszcza.Niewiem czy teraz jest sens jechać tam czy lepiej może od domanic pojechac od strony kontenera.Też fajne miejsce oczywiście jeżeli jest tam woda. Pozdrawiam. :D