Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

No to elegancko :mellow: A powiedzcie mi po napuszczeniu ostatnim słyszałem,że ryb było sporo jak jakoś się nie wybrałem w tym roku zamierzam trochę powojować i tu mam pytanie.Czy takie spuszczenie i napuszczenie zbiornika w dużej mierze wpływa na rybostan go zasiedlający? :unsure: Populacja drapieżnika jest mniejsza, mniej skora do kąsania?

czy taki ubytek wody wpływa na rybostan? napewno .Bardzo dużo małego sandacza poszło ze zbiornika do rzeki, po napełnieniu zbiornika ,ryba znów pewnie bedzie sie zachowywała jak wypuszczona z ,,kałurzy do morza '' podobnie jak 2 lata temu.

Licze na sam początek sezonu, sandacze będą jeszcze w rejonie gdzie zimowały i odbyły tarło.

• 2 tygodnie później...

Co Wy macie z tym trollingiem. Poblemem jest etyka wędkarzy i przestrzeganie zbyt liberalnych regulaminów. Z tym trzeba walczyć, a nie z metodą, która w całym cywilizowanym świecie jest pełnoprawną metodą połowu.

Zamiast zakazu trollingu, przydałby się strażnik, który mógłby raz dziennie opłynąć łowisko i dokonać kontroli.

Co Wy macie z tym trollingiem. Poblemem jest etyka wędkarzy i przestrzeganie zbyt liberalnych regulaminów. Z tym trzeba walczyć, a nie z metodą, która w całym cywilizowanym świecie jest pełnoprawną metodą połowu.

Zamiast zakazu trollingu, przydałby się strażnik, który mógłby raz dziennie opłynąć łowisko i dokonać kontroli.

BRAWO!!

strażnik, który mógłby raz dziennie opłynąć łowisko i dokonać kontroli.

i tu jest problem :unsure: skąd ONI - PZW wyskrobią na to kasę i strażnika??

Danek

Danek zauważyłem ze jestes zagorzałym przeciwnikiem trolingu, wiec napisz jak możesz co myślisz o tych rzeźnikach na turawie którzy nawet nie wiedza co to troling a łowią skutecznie na zywce,martwe rybki ?? Nie widzisz róźnicy??

Witaj @Jeziorm 1

Zagorzałym przeciwnikiem to zbyt mocno powiedziane.

Drażni mnie zachowanie ( nie wszystkich ) tzw. trolingowców którzy przemierzają wodę w wzdłuż i wszerz bez żadnego baczenia na osoby łowiące stacjonarnie. Wręcz z wielkimi pretensjami że akurat stoję na ich drodze. A nie daj Bug abym łowił rybę za rybą, to jak by mogli to by wpłynęli do łódki. Są osoby naprawdę z wielką kulturą które potrafią się zachować a w przypadkach zahaczenia bądź z blit bliskiego przepłynięcia z pełną gracją potrafią przeprosić.

Co do rzeźników jak ich nazwałaś- i masz rację- to myślę że są wszędzie i wiem bo widzę że są to nie tylko osoby trolingujące a także ci którzy łowią na żywca.

W związku z tym że na zbiornikach zaporowych spędzam 80% wędkowania w roku, próbowałem wielu okrzyków wyzwisk i innych tego typu reakcji z policją i innymi siłami ale chcę jeszcze pożyć i łowić dalej sandacze.

Powiem szczerze że w zeszłym roku widziałem i byłem więcej kontrolowany razy na Turawie niż przez 13 lat na Mietkowie, i tylko to może zniwelować skutki zabierania nadmiernego mięsa.

Z mojej strony to tyle jeśli masz jakieś pytania to pisz.

Pozdrawiam

Danek

BRAWO!!

Popieram, a nawet śmiało i zdecydowanie coś dołożę! Trolling to metoda dla tych, którzy nie umieją łowić, a raczej skutecznie łowić! z ręki.

A spinning i casting jest dla tych, którzy nie potrafią skutecznie łowić na żywca...

Spinning i Casting jest dla tych, którzy nie uśmiercają rybek i nie wbijają im kilku kotwic w grzbiety i nie karzą leżeć na dnie/nad dnem przez... nawet kilka godzin B) Poprostu dla kozaków :mellow: Pozdrawiam serdecznie

witam , wtrące sie z moim skromnym zdaniem.

troling to moim zdaniem rybactwo,a żywiec ...szkoda gadać ile sandaczyków i szczupaczków ginie w męczarniach po tym jak żywiec z hakiem trafia do żołądka,bo wtedy jest najlepszy moment do zacięcia,w spiningu są oczywiście podpięcia,ale panowie nie popadajmy w paranoje, gdyby była normalna gospodarka wodna, kontrole, zarybienia ,górne wymiary ochronne ,to to co wędkarze zabiorą z wody czy zabiją przypadkiem było by nieodczuwalne...