danek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam Koledzy mam dobre wieści z Mietkowa( chociaż tyle miłego) rozmawiałem z kolega, który pracuje w straży rybackiej i przeprowadza kontrole na Mietkowie( ma pod opieka ten zbiornik).Rzeczywiście wody jest mało od stromy wysp jest zieloniutko włącznie z korzonkami, które ładnie wystają.Ale są sandacze , złapali kłusowników, którzy łowili ( i jak można to nazwać łowieniem ) sandacze na szarpaka. Ponoć mieli kilka bardzo ładnych ( 3-5 kg) sztuk i dużo małych.Okręg wrocławski dywaguje czy udostępnić wodę 31 maja do wędkowania, jak będę coś wiedział to dam znać- mi też zależy na tym dniu, ponieważ w niedzielę na Mietkowie startuje w Pucharze Dolnego Śląska, który jest organizowany przez nasz okręg 1 czerwca 2008.Potrenować można by było spokojnie w sobotę. ps.Może ktoś z was tez się na te imprezę zapisał?? danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Cześć @DanekMasz jakiś dziwny sposób pojmowania dobrych wieści, dla mnie osobiście to co przeczytałem w Twoim poście, to są złe wieści. Wiem, że nie o to Ci chodziło, a ja się trochę czepiam. Ale fakt to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Cześć @DanekMasz jakiś dziwny sposób pojmowania dobrych wieści, dla mnie osobiście to co przeczytałem w Twoim poście, to są złe wieści. Wiem, że nie o to Ci chodziło, a ja się trochę czepiam. Ale fakt to fakt. WitajPo części masz rację( to są bardzo złe wieści), ale od wielu miesięcy wszyscy zainteresowani Mietkowem zastanawiają sie czy na tej wodzie zostały jeszcze jakiekolwiek ryby( chodzi o sandacza, na którego co by nie ukrywać od lat przyjeżdża cała Polska), mój post ma na celu przestawienie faktu, że jeszcze coś tam pływa a nie szerzenia kłusownictwa.Ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na temat tego postu. pozdrawiamdanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam Okręg wrocławski dywaguje czy udostępnić wodę 31 maja do wędkowania, jak będę coś wiedział to dam znać- mi też zależy na tym dniu, ponieważ w niedzielę na Mietkowie startuje w Pucharze Dolnego Śląska, który jest organizowany przez nasz okręg 1 czerwca 2008. Cześć , nad czym tu sie zastanawiać ? Czy jeden dzień spokojnego pływania więcej dla dla naszych ukochanych sandaczy cos zmieni ? Wiadomo , że i tak od niedzieli setki dziadków na łodziach i pieszo będzie bombardować wodę żywcami - oczywiście przepisowymi 2 ????? pozdrawiam Remek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Zawody HMMM czyli ciag dalszy wykanczania wody !! zawody i oczywiscie na bitej rybie !!!!!!!!! Tak trzymac !!!!!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!! WROCLAW !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Zawody HMMM czyli ciag dalszy wykanczania wody !! zawody i oczywiscie na bitej rybie !!!!!!!!! Tak trzymac !!!!!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!! WROCLAW !!!!!!! leluchySzkoda im kasy na sędziów, którzy by pływali łodziami i zaliczali ryby!Przecież wystarczyło by to tak zorganizować ja na GP Polski, siatka z obręczami i gwizdek bądź chorągiewką.Sędzia podpływa mierzy rybę i sprawa załatwiona. I z całych zawodów 300 sandaczy ma luzik danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Szkoda im kasy na sędziów, którzy by pływali łodziami i zaliczali ryby!Przecież wystarczyło by to tak zorganizować ja na GP Polski, siatka z obręczami i gwizdek bądź chorągiewką.Sędzia podpływa mierzy rybę i sprawa załatwiona. I z całych zawodów 300 sandaczy ma luzik danekCześć . może poprosić właścicieli koparek -to uczciwi ludzie ,majętni - wrażliwi na los rybek mietkowskich pozdro remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Szkoda im kasy na sędziów, którzy by pływali łodziami i zaliczali ryby!Przecież wystarczyło by to tak zorganizować ja na GP Polski, siatka z obręczami i gwizdek bądź chorągiewką.Sędzia podpływa mierzy rybę i sprawa załatwiona. I z całych zawodów 300 sandaczy ma luzik danek Cześć . może poprosić właścicieli koparek -to uczciwi ludzie ,majętni - wrażliwi na los rybek mietkowskich pozdro remik BrawoSam byłem światkiem 5 lat temu jak jeden drugiego na barce opier.. żeby szybciej sortował bo się patrzą za ryj i do wody danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 dlatego takie zawody powinny byc zbojkotowane czyt.NIE POWINNY SIOE ODBYC!!ale nie najwazniejsze sa puchary i chwala !! a ryby sobie Panowie z ZG do zamrazarek powpier..... I dalej beda pierdziec w stolki ale teraz Sandaczami TO JEST ZAJEBI..... <_< a gdzies pisalo ze oni robia wszystko dla dobra Mietkowskiego zalewu . TO WIDAC Golymi oczyma Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Panowie.PZW jest organizacją pokroju PZPN, i żeby coś zmienić to trzeba je i im podobne roz......ć. Innego wyjścia nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 danek Cześć . może poprosić właścicieli koparek -to uczciwi ludzie ,majętni - wrażliwi na los rybek mietkowskich pozdro remik BrawoSam byłem światkiem 5 lat temu jak jeden drugiego na barce opier.. żeby szybciej sortował bo się patrzą za ryj i do wody danekWidzę ,że mamy takie same obserwacje -pewnie plywamy w tych samych rejonach Mietkowa -kiedyś się spotkamy pozdro Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 danek Cześć . może poprosić właścicieli koparek -to uczciwi ludzie ,majętni - wrażliwi na los rybek mietkowskich pozdro remik BrawoSam byłem światkiem 5 lat temu jak jeden drugiego na barce opier.. żeby szybciej sortował bo się patrzą za ryj i do wody danek Widzę ,że mamy takie same obserwacje -pewnie plywamy w tych samych rejonach Mietkowa -kiedyś się spotkamy pozdro Remik Zapraszampozdrawiam sereczniedanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Jeszcze te cholerne zawody!W tym sezonie wyczuwam,że Mietków będzie można sobie odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Jeszcze te cholerne zawody!W tym sezonie wyczuwam,że Mietków będzie można sobie odpuścić Cześć ,właśnie wróciłem z Mietkowa -wyniki jak na taką pogodę rewelacyjne 2 szczupłe i 4 sandacze ,zaczynam wierzyć że sporo ich tam zostało tylko żona ma pewność ,że z moją glową jest coś nie tak skoro spininguję w taka pogodę . Pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Jeszcze te cholerne zawody!W tym sezonie wyczuwam,że Mietków będzie można sobie odpuścić Cześć ,właśnie wróciłem z Mietkowa -wyniki jak na taką pogodę rewelacyjne 2 szczupłe i 4 sandacze ,zaczynam wierzyć że sporo ich tam zostało tylko żona ma pewność ,że z moją glową jest coś nie tak skoro spininguję w taka pogodę . Pozdrawiam Remik Czejść Remek Jeśli to nie tajemnica to z którj strony łowiłeś i czy sandacze mniały wymiar. danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ... czy to ważne .. przecież mają jeszcze okres ochronny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 [Czejść Remek Jeśli to nie tajemnica to z którj strony łowiłeś i czy sandacze mniały wymiar. danekWitam ,łowilem przy ujściu i szedlem w stronę Francuza. Rybek nie mierzyłem nie miałem miarki na oko do 40 do 60 cm ale chudziutkie że strach .Wszystkie wróciły oczywiście do wody -to dla ciekawych ,nie jem ryb które złowie . Czuje ,że dzisiejsze wariactwo odchoruję . pozdr Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ... czy to ważne .. przecież mają jeszcze okres ochronny... patu 28Dla ciebie raczej nie, a dla mnie dość istotne znaczenie gdzie zostały złowione, (chociaż że do końca okresu ochronnego pozostał tydzień).Możesz być spokojny ryb nie jadam, nawet z puszki- mam, rybo wstręt wolę schabowego, ale łowić wręcz uwielbiam a największą uwagą właśnie poświęcam sandaczom.Wątpię żebyś pojawił sie w tej części rejonu w poszukiwaniu sandaczy .Ale zapraszam.danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 [Czejść Remek Jeśli to nie tajemnica to z którj strony łowiłeś i czy sandacze mniały wymiar. danekWitam ,łowilem przy ujściu i szedlem w stronę Francuza. Rybek nie mierzyłem nie miałem miarki na oko do 40 do 60 cm ale chudziutkie że strach .Wszystkie wróciły oczywiście do wody -to dla ciekawych ,nie jem ryb które złowie . Czuje ,że dzisiejsze wariactwo odchoruję . pozdr Remik Dzięki z inf., czy maj się ciepło- seta i pod pierzynkę . pozdrawiamdanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ... czy to ważne .. przecież mają jeszcze okres ochronny... patu 28Dla ciebie raczej nie, a dla mnie dość istotne znaczenie gdzie zostały złowione, (chociaż że do końca okresu ochronnego pozostał tydzień).Możesz być spokojny ryb nie jadam, nawet z puszki- mam, rybo wstręt wolę schabowego, ale łowić wręcz uwielbiam a największą uwagą właśnie poświęcam sandaczom.Wątpię żebyś pojawił sie w tej części rejonu w poszukiwaniu sandaczy .Ale zapraszam.danek Danek, nie traktuj mojego posta jako atak, tylko szkoda męczyć mierzeniem ryby, które mają jeszcze okres ochronny. Co do wody sandaczowej, może kiedyś się pojawie na waszych wodach. Miałem być w tamtym roku u Piotrka-@leleuchy, ale jakoś nie wyszło. Mi w tym roku wyłączyli z wędkowania moja wodę sandaczową, a był to jeden z lepszych zbiorników w Polsce...pozostaje rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Panowie,ja też w tym miesiącu wyjąłem około 12-stu szczupłych i około 20-stu sandaczyków. Jak już wcześniej pisałem wszystkie w granicach 50-60 cm,tak więc coś w tej wodzie jednak zostało. Natomiast na zawodach niestety znowu wybiją z pół tony sandacza i znów będzie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 @ robert ale chawala zawodnikom juz chyba nikt w Polsce nie organizuje zawodow na martwej rybie OPROCZ WROCLAWIA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witaj Piotrek ja już smalcem dno łajby smaruje aby się lepiej ślizgała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Cześć kolegom , zawody w Mietkowie odwołane ,pare sandaczy więcej dla nas . Swoją drogą PZW Wrocław trzęsie portkami przed kompromitacją ? pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 I cale szczescie ze wreszcuie ktos zaczyna myslec w PZW Wrocalw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi