Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Koledzy mam dobre wieści z Mietkowa( chociaż tyle miłego) rozmawiałem z kolega, który pracuje w straży rybackiej i przeprowadza kontrole na Mietkowie( ma pod opieka ten zbiornik).

Rzeczywiście wody jest mało od stromy wysp jest zieloniutko włącznie z korzonkami, które ładnie wystają.

Ale są sandacze :mellow: :huh: , złapali kłusowników, którzy łowili ( i jak można to nazwać łowieniem :angry: :angry: ) sandacze na szarpaka. Ponoć mieli kilka bardzo ładnych ( 3-5 kg) sztuk i dużo małych.

Okręg wrocławski dywaguje czy udostępnić wodę 31 maja do wędkowania, jak będę coś wiedział to dam znać- mi też zależy na tym dniu, ponieważ w niedzielę na Mietkowie startuje w Pucharze Dolnego Śląska, który jest organizowany przez nasz okręg 1 czerwca 2008.

Potrenować można by było spokojnie w sobotę.

ps.

Może ktoś z was tez się na te imprezę zapisał??

danek

Cześć @Danek

Masz jakiś dziwny sposób pojmowania dobrych wieści, dla mnie osobiście to co przeczytałem w Twoim poście, to są złe wieści. Wiem, że nie o to Ci chodziło, a ja się trochę czepiam. Ale fakt to fakt. ;) :wacko:

Witaj

Po części masz rację( to są bardzo złe wieści), ale od wielu miesięcy wszyscy zainteresowani Mietkowem zastanawiają sie czy na tej wodzie zostały jeszcze jakiekolwiek ryby( chodzi o sandacza, na którego co by nie ukrywać od lat przyjeżdża cała Polska), mój post ma na celu przestawienie faktu, że jeszcze coś tam pływa a nie szerzenia kłusownictwa.

Ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na temat tego postu.

pozdrawiam

danek

Witam

Okręg wrocławski dywaguje czy udostępnić wodę 31 maja do wędkowania, jak będę coś wiedział to dam znać- mi też zależy na tym dniu, ponieważ w niedzielę na Mietkowie startuje w Pucharze Dolnego Śląska, który jest organizowany przez nasz okręg 1 czerwca 2008.

Cześć , nad czym tu sie zastanawiać ? Czy jeden dzień spokojnego pływania więcej dla dla naszych ukochanych sandaczy cos zmieni ? Wiadomo , że i tak od niedzieli setki dziadków na łodziach i pieszo będzie bombardować wodę żywcami - oczywiście przepisowymi 2 ????? pozdrawiam Remek

Zawody :(

HMMM czyli ciag dalszy wykanczania wody !! :angry: zawody i oczywiscie na bitej rybie !!!!!!!!! :huh:

Tak trzymac !!!!!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!! WROCLAW !!!!!!!

leluchy

Szkoda im kasy na sędziów, którzy by pływali łodziami i zaliczali ryby!

Przecież wystarczyło by to tak zorganizować ja na GP Polski, siatka z obręczami i gwizdek bądź chorągiewką.

Sędzia podpływa mierzy rybę i sprawa załatwiona. I z całych zawodów 300 sandaczy ma luzik

danek

Przecież wystarczyło by to tak zorganizować ja na GP Polski, siatka z obręczami i gwizdek bądź chorągiewką.

Sędzia podpływa mierzy rybę i sprawa załatwiona. I z całych zawodów 300 sandaczy ma luzik

danek

Cześć . może poprosić właścicieli koparek -to uczciwi ludzie ,majętni - wrażliwi na los rybek mietkowskich pozdro remik

danek

Cześć . może poprosić właścicieli koparek -to uczciwi ludzie ,majętni - wrażliwi na los rybek mietkowskich pozdro remik

Brawo

Sam byłem światkiem 5 lat temu jak jeden drugiego na barce opier.. żeby szybciej sortował bo się patrzą

za ryj i do wody

danek

dlatego takie zawody powinny byc zbojkotowane czyt.NIE POWINNY SIOE ODBYC!!ale nie najwazniejsze sa puchary i chwala !! :angry:

a ryby sobie Panowie z ZG do zamrazarek powpier..... I dalej beda pierdziec w stolki ale teraz Sandaczami :lol: TO JEST ZAJEBI..... :angry: <_<

a gdzies pisalo ze oni robia wszystko dla dobra Mietkowskiego zalewu . TO WIDAC Golymi oczyma

Pozd

danek

Brawo

Sam byłem światkiem 5 lat temu jak jeden drugiego na barce opier.. żeby szybciej sortował bo się patrzą

za ryj i do wody

danek

Widzę ,że mamy takie same obserwacje -pewnie plywamy w tych samych rejonach Mietkowa -kiedyś się spotkamy pozdro Remik

danek

Brawo

za ryj i do wody

danek

Widzę ,że mamy takie same obserwacje -pewnie plywamy w tych samych rejonach Mietkowa -kiedyś się spotkamy pozdro Remik

Zapraszam

pozdrawiam serecznie

danek

Jeszcze te cholerne zawody!W tym sezonie wyczuwam,że Mietków będzie można sobie odpuścić :(

Cześć ,właśnie wróciłem z Mietkowa -wyniki jak na taką pogodę rewelacyjne 2 szczupłe i 4 sandacze ,zaczynam wierzyć że sporo ich tam zostało tylko żona ma pewność ,że z moją glową jest coś nie tak skoro spininguję w taka pogodę . Pozdrawiam Remik

Jeszcze te cholerne zawody!W tym sezonie wyczuwam,że Mietków będzie można sobie odpuścić :(

Cześć ,właśnie wróciłem z Mietkowa -wyniki jak na taką pogodę rewelacyjne 2 szczupłe i 4 sandacze ,zaczynam wierzyć że sporo ich tam zostało tylko żona ma pewność ,że z moją glową jest coś nie tak skoro spininguję w taka pogodę . Pozdrawiam Remik

Czejść Remek

Jeśli to nie tajemnica to z którj strony łowiłeś i czy sandacze mniały wymiar.

danek

[Czejść Remek

danek

Witam ,łowilem przy ujściu i szedlem w stronę Francuza. Rybek nie mierzyłem nie miałem miarki na oko do 40 do 60 cm ale chudziutkie że strach .Wszystkie wróciły oczywiście do wody -to dla ciekawych ,nie jem ryb które złowie . Czuje ,że dzisiejsze wariactwo odchoruję . pozdr Remik

... czy to ważne :unsure: .. przecież mają jeszcze okres ochronny...

patu 28

Dla ciebie raczej nie, a dla mnie dość istotne znaczenie gdzie zostały złowione, (chociaż że do końca okresu ochronnego pozostał tydzień).

Możesz być spokojny ryb nie jadam, nawet z puszki- mam, rybo wstręt wolę schabowego, ale łowić wręcz uwielbiam a największą uwagą właśnie poświęcam sandaczom.

Wątpię żebyś pojawił sie w tej części rejonu w poszukiwaniu sandaczy ;) .

Ale zapraszam.

danek

[Czejść Remek

danek

Witam ,łowilem przy ujściu i szedlem w stronę Francuza. Rybek nie mierzyłem nie miałem miarki na oko do 40 do 60 cm ale chudziutkie że strach .Wszystkie wróciły oczywiście do wody -to dla ciekawych ,nie jem ryb które złowie . Czuje ,że dzisiejsze wariactwo odchoruję . pozdr Remik

Dzięki z inf., czy maj się ciepło- seta i pod pierzynkę :mellow: .

pozdrawiam

danek

... czy to ważne :unsure: .. przecież mają jeszcze okres ochronny...

patu 28

Dla ciebie raczej nie, a dla mnie dość istotne znaczenie gdzie zostały złowione, (chociaż że do końca okresu ochronnego pozostał tydzień).

Możesz być spokojny ryb nie jadam, nawet z puszki- mam, rybo wstręt wolę schabowego, ale łowić wręcz uwielbiam a największą uwagą właśnie poświęcam sandaczom.

Wątpię żebyś pojawił sie w tej części rejonu w poszukiwaniu sandaczy ;) .

Ale zapraszam.

danek

Danek, nie traktuj mojego posta jako atak, tylko szkoda męczyć mierzeniem ryby, które mają jeszcze okres ochronny. Co do wody sandaczowej, może kiedyś się pojawie na waszych wodach. Miałem być w tamtym roku u Piotrka-@leleuchy, ale jakoś nie wyszło. Mi w tym roku wyłączyli z wędkowania moja wodę sandaczową, a był to jeden z lepszych zbiorników w Polsce...pozostaje rzeka

Panowie,ja też w tym miesiącu wyjąłem około 12-stu szczupłych i około 20-stu sandaczyków. Jak już wcześniej pisałem wszystkie w granicach 50-60 cm,tak więc coś w tej wodzie jednak zostało. :D Natomiast na zawodach niestety znowu wybiją z pół tony sandacza i znów będzie lipa :(