Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Od piątku do dzisiaj siedziałem rekreacyjnie, z gruntówkami. Podpórki postawiłem w wodzie, a dzisiaj wystawały ponad metr od tafli wody. Jakieś 15-20 cm w pionie spadło lekko.

No mówiłem, ze kożuch wierzchem spuszczali. Dziś już Odra spoko. Bez wlewek. Chyba ze oni nocą puszczają bo w sobotę byłem rano i widziałem gluty a dzisiaj popołudnie to czysto było. Oj, wieczorem pięknie było, cisza, spokój.

A przy brzegach śmierdzi na Mietkowie?

Leszcza to na Mietkowie od groma a właściwie to i rozpiórów i tego drugiego prawie leszcza sapy? Często na spinning za futro się łapią tyle tego. W tym roku w czerwcu miałem dzień że z 5 wyciągnąłem.

Edytowane przez Qh_

• 1 miesiąc temu...

Nie jest po tylko w trakcie. Myśle ze teraz łowienie rybek tam byłoby przegięciem. Zbiornik dalej podlewa ludzi.

poziom masz na imgw.

Nie pytałem o ryby a o sytuację zbiornika czy nie jest podtopiony i wały trzymają. Wiem, że jest zakaz poruszania się na wałach, więc nie o pływanie pytałem. Proszę czytaj ze zrozumieniem, chyba że odbierasz wiadomość bo taki masz stan umysłu. Miłego dnia pozdrawiam.

Ale przecież odpowiedziałem na Twoje pytanie.  :blink:

Moj komentarz o łowieniu ryb był taki bo, zeszły tydzień spędziłem martwiąc się o ludzi, sporo nad wodą, głównie Oławą. Sam mieszkam w suchym miejscu ale spałem po pare godzin dziennie (i tak więcej niż większość przy rzekach) i uwierz mi nad wezbraną wodą takich z wędkami widziałem kilka razy. Koledzy też.

Jeśli pytałeś o zbiornik i ludzi to super, szczególnie, ze pracujących przy worach i zalewanych bardzo bolały wycieczki selfowiczów.

Edytowane przez Qh_

Przejeżdżałem dzisiaj to zajrzałem. Woda opadła slip normalnie dostępny. Zero łodzi. Jeden zawzięty łowił z brzegu przy slipie. Na drzewach ślad wody i glutów na 3m od ziemi. Musiało być tam srogo. Woda czysta. Zielone i niebieskie gluty wszędzie na trawach na brzegu.

Z tamy zrzut jeszcze niemały ale już bez tragedii.

• Like 2

• 2 miesiące temu...