ROBERTsandacz Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Uff,no to mi trochę ulżyło A swoją drogą,czy podali jakiś konkretny powód odwołania zawodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Małe sprostowanie:zawody nie zostały odwołane tylko przesunięte na wrzesień.Czy ktoś tam liczy na to,że drapieżniki się do tego czasu rozmnożą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Cześć kolegom , zawody w Mietkowie odwołane ,pare sandaczy więcej dla nas . Swoją drogą PZW Wrocław trzęsie portkami przed kompromitacją ? pozdrawiam Remik zawody to podpucha dla sprawdzenia stanu ryby czy coś zostało dzięki zawodom Okręg mógłby oszacować w jakimś stopniu czy coś jeszcze wskakuje na zestawy ACH I WIELKA PROśBA NIE PISZCIE GDZIE łOWICIE A ZWłASZCZA NA UCIERPIAłYM ZBIORNIKU I TAK ZA DUżO WYJECHAłO SANDACZA W MAJU TEGO ROKU.LEGENDY I OPOWIEśCI DOCIERAJą NAWET DO JELENIEJ GóRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Powiem więcej legendy dotarły nawet do Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Dolkadnie NIE CHWALCIE SIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Kiedy opisywałem złapane ryby ,robiłem to żeby Was pocieszyć ,że w zbiorniku została jakaś część sandacza . Nie chwaliłem się bo nie było czym . Odnośnie miejsc w których łapałem to szarpakowcy są ludżmi znającymi Mietków lepiej od nas . pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Kiedy opisywałem złapane ryby ,robiłem to żeby Was pocieszyć ,że w zbiorniku została jakaś część sandacza . Nie chwaliłem się bo nie było czym . Odnośnie miejsc w których łapałem to szarpakowcy są ludżmi znającymi Mietków lepiej od nas . pozdrawiam Remik @REMIK nie zrozum nas źle nikt nie ma do Ciebie pretensji tylko znasz mentalność ludzi. I doskonale wiesz co sie wyczynia już teraz z sandaczem. Dzięki że chciałeś pocieszyć że ryba tam jeszcze jest jutro będzie więcej łódek niż ryb na jeziorze przy tym stanie wody to ja aż nie chcę myśleć co tam będzie się działo niestety zaczyna się czas wielkich pełnych zamrażarek i licznej ilości sąsiadów na osiedlu którzy też muszą jeść i jeść i jeść ryby nikt ale to nikt nie pilnuje wędkarzy ale za to jak jest pilnowany wylęg na wyspach ptactwa śmiechu warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @spigot, niestety masz rację, żyjemy w kraju skrajnych sprzeczności, ryby najczęściej są traktowane, w mediach i nie tylko, jak pływające danie, które jeszcze nie trafiło na stół. Z drugiej strony mamy, jak wspomniałeś ptaki w tym kormorany, które są chronione z zadęciem godnym lepszej sprawy. Przeciwna strona tematu, to np. Łoś zastrzelony, może nie w centrum ale w granicach ponad milionowego miasta. Fakty komentarz zbędny <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 I co z tymi sandaczami na Mietkowie, coś wiadomo, ktoś łowił w niedziele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Sandacze są i mają się nieźle - choć straszne chudziny. Ludzi faktycznie pełno, ale później chyba słońce przegnało towarzystwo. Nie wiem jak na innych łodziach, ale ja na wyniki nie narzekam, choć nie trafiliśmy ryby powyżej 70cm. Mniejszych jak na taką patelnię było sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Mateusz a ja na zero i sam w to n ie wierze . tylko ze mialerm syndrom dnia poprzedniego wiec ciezko bylo wogle wyplynac ale od 10tej do 13 0jestem na siebie zly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 My mieliśmy około 10 ryb (dwie osoby), jakieś zaspane brania, spad itp. trolling (lekka przewaga, głównie za ładnego okonia ) i tradycyjne jigowanie. Większość ryb do 9 rano, później około 13 trafiliśmy na fajną miejscówkę i z niemaljednego kotwiczenia wyjeliśmy ze 4 50-60cm sandałki. Także coś z pewnością zostało. Widziałem, że najwięcej łodzi kręciło się pod zaporą. Tam nie udało nam się znaleźć ryb. Cieżko cokolwiek oceniać. Poczekamy na dalszą częśc sezonu i wówczas przyjdzie czas na szacowanie strat po osuszeniu niemal całego zbiornika. Widziałem, że kilka ryb padło również między wyspami, także sandacze miały czas na rozpłynięcie się po zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Choć mnie na Mietku nie było to słyszałem że przewagę nad głębią obrały płycizny więc sandał ma zakodowane że i nawet jeśli jest stan wody nieodpowiedni płynie tam gdzie jest MC DONALD's ( drobnica ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Widziałem jedną ubitą 60-tkę (efekt połowu z jednej łodzi) czyli faktycznie coś tam zostało, ale czy takie sandałki mogą zadowolić prawdziwych łowców ? orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Widziałem jedną ubitą 60-tkę (efekt połowu z jednej łodzi) czyli faktycznie coś tam zostało, ale czy takie sandałki mogą zadowolić prawdziwych łowców ? orion Rafał, byłeś na Mietkowie?!? łowiłeś? NO tak, niby 60cm to niewiele, ale duzych sandaczy nie łowi się ot tak na zawołanie. Tak jak mówię. Cieszy to, ze trochę tego zostało. Natomiast ciężko coś oceniać po jednym dniu, a do tego otwarciu sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Byłem pierwszego na Mietkowie, co prawda bardziej rekreacyjnie, bo o 12 i z rodznką, porzucałem chwilę z brzegu. Miałem jedno branie. Popytałem się ludzi i z tego co mówią ryba dopisała pod warunkiem, że się zaczęło łowić wcześnie rano. Wielkich sztuk nie mieli, tak jak mówicie 50-60 cm. Większość oczywiście mięsiarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Mateusz, byłem nad wodą ale w celu czystego relaksu z rodzinką (bez kija)Ale bacznie obserwowałem co sie dzieje. pozdr.orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Są sandacze w mietkowskim zalewie ale biorą baardzo delikatnie , byłem 1 i 3 efekty lepsze niż rok temu , pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 85cm z 5 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 nie moge wrzucić zdjęcia. proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 http://img156.imageshack.us/my.php?image=sandaczeh7.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam ZIKU gratulacje chylę czoła za rybkę.Będęw niedzielę. tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 ZICU,powiedz kolego na co się skusił ten sandaczyk,żywiec czy filecik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 brrr. Żywiec jest dobry z lodówki do oglądania meczu...Oczywiście spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi