wujek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Fajna ryba , nadal żywiec czy filecik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ja tam wolę mocny browar,ale z lodówki jak najbardziej Fajny sandaczyk.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Panowie,czy kompletnie nic się nie dzieje na Mietkowie? Ja przez ostatnie cztery,co prawda krótkie wypady,nie miałem kontaktu z rybą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja byłem w sobote wieczorem z brzegu pospinningować, byłem we wszystkich najciekawszych miejscach dookoła zbiornika od pirsu w Borzygniewie po cypel francuza i zero brań. Zastraszająco niski stan wody ( cały cypel francuza nad wodą) Co ciekawe z kilkuset wędkarzy którzy przyjechali w sobote na ryby na niedziele podobno juz niewielu zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tak więc byliśmy w tym samym miejscu.Obchodziłem pirs kilkakrotnie soboty na niedzielę.Zero pobić jedno wyjście prawdopodobnie bolka.Woda taka sama jak kilka tygodni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 dodatkowo jeszcze pełno glonów, co skutecznie przeszkadzało w łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Cześć ,byłem w sobotę i niedzielę na lodzi - ryb brak . Widzialem jak sandacze atakowały swoje tegoroczne potomstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 To prawda ,ja zaobserwowałem bolki,które biły dwucentymetrowy narybek,kompletnie nie zwracając uwagi na pokarm większych rozmiarów.No cóż nadal czekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 sorry nie zauwazyłem daty artykuł z poprzedniego lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuTomek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam, jakies wiesci ze zbiornika? Ostatnio, spiningowalem na pirsie od 20 do 23 i ani brania. Ale nie zaluje, bo widoki byly cudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ja też byłem na pirsie wczoraj około 4-rech g.Niestety nie miałem kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1979 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Cześć koledzy.Jak tam połowy leszcza na mietkowie??? gdzie ktoś ostatnio coś złowił i na co?? pochwalcie się i wrzućcie fotki jak macie.Wybieram się na Mietków za pare dni pod namiot. Połamania patyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie chce wprowadzać złych klimatów ale słyszałem że na Mietkowie nie biorą teraz nawet leszcze !!! Wszyscy wiedzą że kiedyś było ich za dużo i na zbiorniku zniesiono limity połowu tego gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Byłem ma Mietkowie w weekend na windsurfingu - nie łowiłem ale od strony Chwałowa siedziało mnóstwo wędkarzy cały brzek zajęty ramię w ramię - jednego pytałem jak brania - mówił że słabo i że tylko jeden z tych których obserwował złowił kilka leszczy ale to sie może zmienić - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1979 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam .A ja dziś rozmawiałem ze znajomym ,byłna mietkowie na łodzi , penetrował dno w wielu miejscach echosondą i ryb jest dużo tyle że brań jak na lekarstwo. Mowi że złowienie ryby teraz to przypadek.Co wy na to ?? hmmmm ja sam zaobserwowałem że od pewnego czasu coraz trudniej jest złowić rybę .czy to wina pogody? czy też może ryby są mądżejsze albo przejedzone zanętą .No ale nawet jak nie bierze to też jest fajnie i można tlenu nałapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Hmmm, ekran echosondy pokazuje różne rzeczy. czasem dziwne, chociaż to bardziej na rzece Co do pozyskania tlenu, zawsze to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Dziwi natomiast fakt,że nawet na bezrybiu zawsze coś tam się uwiesiło,choćby mały sandaczyk czy szczupaczek.Może rzeczywiście są przejedzone i to niekoniecznie zanętą Ryby wytarły się pięknie,drobnicy jest mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 PIęknie to się ryby wytrą w przyszłym roku - jeśli tylko zaleją normalnie zbiornik. W tych miejscach gdzie normalnie jest 1-2 metra wody teraz rosną trawy i inne krzuny. To wszystko to wymarzone tarlisko... a rybki biorą tylko trzeba mocno nakombinować się z techniką prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 witam Mam parę fotek z Mietkowa ale proszę o pomoć w do pasowaniu ich do rozmiaru żeby je umieścić.danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 @danek to prześlij je do mnie: friko77@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Prosiłbym o małą podpowiedź jeśli oczywiście można,bo jak narazie próbowałem ze sto różnych sposobów i zaczynam się poddawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Poniżej zdjeciowy festiwal Danka. Ciekawy tylko jestem okoliczności polowu węgorza i tołpygi, czy to przyłów? Gratuluję catch & release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 chyba byłem na tej łodzi.....bo ktos musiał Ci zdjęcia robić!! ale fotek nie zamieszczam ładnie było całkiem ładnie a najfajniej było jak coś chciało mnie sciągnąć z łódki... bo hamulec był za mocno dokręcony... i jak sandacz chciał mnie wciągnąć pod łódke... bo mówiłem Ci Daniel ze nie jestem stworzony do holi siłowych !!!I w tym momencie dziwie sie chłopakom którzy tak często są na mietkowie i mówia ze nic nie bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 No Danek jeśli złapane były po 25 czerwca to jesteś GOŚĆ - gratki , swoją drogą koguty to Twoje rękodzieło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Friko węgorz i tołpydzia zasmakowały w kopytkach jeszcze poł dnia to na łódce mieli byśmy chyba wszystkie gatunki pływające w mietkowie... zabrakło nam do szczęscia z dziwnych i rzadkich mietkowskich gatunków chyba pstrąga... bo wiem ze są... pojedyncze..ale sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi