Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja byłem w sobote wieczorem z brzegu pospinningować, byłem we wszystkich najciekawszych miejscach dookoła zbiornika od pirsu w Borzygniewie po cypel francuza i zero brań. Zastraszająco niski stan wody ( cały cypel francuza nad wodą) Co ciekawe z kilkuset wędkarzy którzy przyjechali w sobote na ryby na niedziele podobno juz niewielu zostało.

Byłem ma Mietkowie w weekend na windsurfingu - nie łowiłem ale od strony Chwałowa siedziało mnóstwo wędkarzy cały brzek zajęty ramię w ramię - jednego pytałem jak brania - mówił że słabo i że tylko jeden z tych których obserwował złowił kilka leszczy

ale to sie może zmienić - powodzenia

Witam .A ja dziś rozmawiałem ze znajomym ,byłna mietkowie na łodzi , penetrował dno w wielu miejscach echosondą i ryb jest dużo tyle że brań jak na lekarstwo. Mowi że złowienie ryby teraz to przypadek.Co wy na to ?? hmmmm ja sam zaobserwowałem że od pewnego czasu coraz trudniej jest złowić rybę .czy to wina pogody? czy też może ryby są mądżejsze albo przejedzone zanętą .

No ale nawet jak nie bierze to też jest fajnie i można tlenu nałapać :lol:

PIęknie to się ryby wytrą w przyszłym roku - jeśli tylko zaleją normalnie zbiornik. W tych miejscach gdzie normalnie jest 1-2 metra wody teraz rosną trawy i inne krzuny. To wszystko to wymarzone tarlisko...

a rybki biorą tylko trzeba mocno nakombinować się z techniką prowadzenia. :mellow:

chyba byłem na tej łodzi.....bo ktos musiał Ci zdjęcia robić!! :lol: ale fotek nie zamieszczam :mellow:

ładnie było całkiem ładnie a najfajniej było jak coś chciało mnie sciągnąć z łódki... bo hamulec był za mocno dokręcony... :lol: i jak sandacz chciał mnie wciągnąć pod łódke... bo mówiłem Ci Daniel ze nie jestem stworzony do holi siłowych B) !!!

I w tym momencie dziwie sie chłopakom którzy tak często są na mietkowie i mówia ze nic nie bierze... :huh: