danek Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 @Friko wielkie dzięki .Wszystkie ryby zostały złowione 22-06, o „przepraszam” bo dwie były typowym przypadkowym przyłowem podczas ciężkiej sandaczowej orki. W tym dniu w mojej łodzi padło 6 sandaczy, ale wszystkie takie do 65 cm. Na większe i więcej musimy jeszcze poczekać z dwa tygodnie.Małe sprostowano do fotki z węgorzem – złowił go mój kolega który mógł by namówić Olexa na wstawienie pozostałych swoich fotek z tej wyprawy.W tym dniu został złowiony sumek 150 cm- fotki są ale nie wiem czy kolega zgodzi się je umieścić( został oczywiście wypuszczony).A propos siłowych holi -Olex, jeśli kiedyś zdecydujesz się poświęcić połowom tylko tego gatunku to docenisz moje wskazówki podczas tej wyprawy . Pozdrawiam i do zobaczenia na wodzieDanek PS. 29-04 na wodzie ale łowili moi współtowarzysze wyprawy ( 3 szt. łącznie)a ja orałem dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 No Danek jeśli złapane były po 25 czerwca to jesteś GOŚĆ - gratki , swoją drogą koguty to Twoje rękodzieło ? Witaj REMIKTak, koguty są mojego wyrobu. danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1979 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 widzę że coś się dzieje!! kolega ładne zdjęcia zamieścił.gratulacje a złowił ktoś sandacza z brzegu?? pytam bo niestety nie posiadam łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 toretto1979 Nie mam pojęcia ale jak pływałem między wyspami to spinningiści wchodzą na wyspy i na tych stromych brzegach łowią - ale jak efekty nie pytałem.Z ilości wędkarzy którzy siedzieli od strony Domanic to cos tam muszą łowić - no chyba że się opalają.W zeszłą niedziele na spławiki łowili piękne leszcze na wyspach-to widziałem, ale sandaczy nie było ( ludzi jak na festynie). PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrs67 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Siema REMIK! Gieno mówił, że ciągniesz ostatnio piękne okonie na Mietkowie. Z sandaczami tak cieniutko, że stawiasz na okonki, czy biją przy okazji? To na tym blacie, na którym łowilismy garbusy w pazdzierniku?P.SAnia pokazywała zdjęcia...respect!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Siema REMIK! Gieno mówił, że ciągniesz ostatnio piękne okonie na Mietkowie. Z sandaczami tak cieniutko, że stawiasz na okonki, czy biją przy okazji? To na tym blacie, na którym łowilismy garbusy w pazdzierniku?P.SAnia pokazywała zdjęcia...respect!!! Hej REMIK dawaj fotki tych okoni , bo byłem z 13 razy na Mietkowie i nie widziałem jak wygląda OKOŃ- sandacza to widziałem.Pochwal się na którym blacie, że jesiennym to już wyczytałem.Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Friko węgorz i tołpydzia zasmakowały w kopytkach jeszcze poł dnia to na łódce mieli byśmy chyba wszystkie gatunki pływające w mietkowie... zabrakło nam do szczęscia z dziwnych i rzadkich mietkowskich gatunków chyba pstrąga... bo wiem ze są... pojedyncze..ale sa Oleix, dlaczego nie piszesz nic na forum Odra w okolicach Wrocławia ?Wrzuć, proszę nieco optymizmu na ten gasnacy wątek Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Bo ryby biorą i to nawet bardzo dobrze ale trzeba poprostu chodzić na ryby zeby je łapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Jeśli tak bardzo dobrze biorą,to czemu zapadła tak niesamowita cisza na tym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Jeśli tak bardzo dobrze biorą,to czemu zapadła tak niesamowita cisza na tym wątku? Witam mam parę fotek z ostatniej wyprawy,nie za rewelacyjnie ale 3 trafiłem największy to 64 cm, jak zgram to wrzucęPozdrawiamdanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrs67 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Myślę,że cisza na forum wynika z mało konstruktywnej formy tego wątku. Oczywiście przyjemnie jest pooglądać okazałe rybki złowione w naszym ulubionym zbiorniku, ale chyba wielu z nas pewnie przyzna, że bardziej wartościowe byłyby informacje o rodzaju użytej przynęty, sposobie jej prowadzenia, czy charakterystyce łowiska. Oczywiście istnieje obawa, że takie informacje mogą dotrzeć do wiadomości mięsiarzy, którzy nie za bardzo potrafią oprzeć sie pokusie wrzucenia do wora każdej zdobyczy. Myślę, że dla takich ludzi te informacje i tak na niewiele sie zdadzą.Poza tym są różne sposoby na wyeliminowanie nawet tej ewentualności. Naturalnie list nie ma charakteru personalnego, nie ma na celu urażenia kogoś przekonań religijnych oraz tożsamości etnicznej, kulturowej,... pozdrawiam użytkowników tego forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Brrrr.... Zabrzmiało jak wypowiedź polityka z PIS-u(bez urazy)Jeśli chodzi zaś o łowienie sandałków,sposób prowadzenia przynęty jej rodzaj itd.myślę,że można to robić na PRIV.Moim zdaniem watek wygasa,ponieważ koledzy wędkarze nie mają wyników(kilka sandaczy złowionych w ciągu 6-ściu tygodni sezonu,to żaden wynik)niestety.Jeśli chodzi o mnie,coraz rzadziej odwiedzam Mietków,ponieważ moje setki wabiki+setki miejscówki=-ją się wielkiemu ZERU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 zobacz na liczby ile osób odwiedza ten wontek; o czymś to świadczy? a pisze tak niewielu. ja kontaktuje sie już tylko na pivat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 A to potwierdza moją teorię.Koledzy sprawdzają na forum,czy na Mietkowie coś się zmieniło(stąd taka liczba odwiedzających)A nic nie piszą,bo nie ma co pisać.Jeśli chodzi zaś o kontakty TYLKO na PRIV to chyba kolego gdzieś po drodze zgubiłeś sens istnienia tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuTomek Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 zgadzam sie z przedmówcą. Od siebie dodam, ze moje ostatnie cztery wyjazdy daly mi garc pewniakow-przynet na ktore nic nie bierze jesli ktos jest zainteresowany to podam szczegóły i dorzuce pare wyjatkowo malo lownych technik prowadzenia przynety. tak na serio to jeszcze sie nie zniechecilem i licze ze mietek kiedys nagrodzi cierpliwosc. chociaz nie ma co - obecnie to trudny zwiazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam, Gdyby tak spojrzeć na relację liczby postów do liczby odsłon to formu dot. Mietkowa wygląda duzo lepiej niż np. forum Bolenia lub Odra w okolicach Wrocławia. Gdyby trzymać sie przyczyny ludzie nie łowią bo nie biorą to jeszccze gorsze wnioski wypadało by wyciągnąć w stosunku do obu porównywanych wątków - czyli że z Boleniami albo na Odrze jest gorzej niż na Mietkowie. forum data odsłon postów relacjaBolenie 2008-07-20 40 726 914 2,2%odraWrocław 2008-07-20 9 914 221 2,2%Mietków 2008-07-20 8 493 316 3,7% Myślę, że takie spostrzeżenie byłoby nieprawdziwe - na tamtych forach ludzie nie narzekają na brak brań (choć pewnie to nie Szwecja). Zapraszam tych co czytają a nie podają żadnych informacji do wypowiedzi - teraz jest okazja! A może mamy coraz to więcej wirtualnych wędkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Jest pytanie jszcze o jakośc postów (ilość ryb) ale to wymagałoby dokładnego przejrzenia postów - aż taki ambitny nie jestem Witam, Gdyby tak spojrzeć na relację liczby postów do liczby odsłon to formu dot. Mietkowa wygląda duzo lepiej niż np. forum Bolenia lub Odra w okolicach Wrocławia. Gdyby trzymać sie przyczyny ludzie nie łowią bo nie biorą to jeszccze gorsze wnioski wypadało by wyciągnąć w stosunku do obu porównywanych wątków - czyli że z Boleniami albo na Odrze jest gorzej niż na Mietkowie. forum data odsłon postów relacjaBolenie 2008-07-20 40 726 914 2,2%odraWrocław 2008-07-20 9 914 221 2,2%Mietków 2008-07-20 8 493 316 3,7% Myślę, że takie spostrzeżenie byłoby nieprawdziwe - na tamtych forach ludzie nie narzekają na brak brań (choć pewnie to nie Szwecja). Zapraszam tych co czytają a nie podają żadnych informacji do wypowiedzi - teraz jest okazja! A może mamy coraz to więcej wirtualnych wędkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrs67 Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Sytuacja(19-20 lipiec) - 3 łódki na wodzie- 0 brań(głównie:twarde,kamieniste blaty o powierzchni ok. 30*30m na głębokości 4m)- głównie 7-10 cm wobki rapali, kogutzwykle w takich warunkach poluje na okonie,tydzień temu trafiłem jednego (okolo 30-36cm), sandacze od 2 tygodni szerokim łukiem omijają moją przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Na pocieszenie-teraz to już może być tylko lepiej.A przynęty omijają nie tylko Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom23 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 witam wszystkich nie jest tak źle, bylem wczoraj na mietkowie z kolegą i złowiłem dwa sandacze a kolega jednego. myślę , że teraz naprawdę będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Tomek,Zawsze jest dobrze, wydaje mi sie, że chyba tu chodzi, o co innego, proponuję, aby niektórzy odeszli od kompów i poświęcili więcej czasu nad wodą a zaczną łowić ryby -bo tak same sie nie złowią.Pozdrawiam i do niedzieli danek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuTomek Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam. Wlasnie wrocilem z Mietkowa - spiningowalem od 19 do ok. 22 z pirsu w Borzygniewie. Niestety - bez konkretnych bran. Spotkany spiningista podobnie - cytuje: ostatnio nic to normalka. Ryby jakies w zbiorniku sa, bo z tego co zauwazylem to miejscowi nawet polowili biala rybe (plocie, leszcze). Zaobserwowalem tez aktywnosc malych - jak podejrzewam - boleni. W sobote mam zamiar sprawdzic czy sandacze wspolpracuja z wedkarzem w lodzi. Dzisiaj na zbiorniku doliczylem sie jednej lodki / Pozdr. T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrs67 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Zlowiony na 6cm ciemnego twistera z brokatem,w nietypowym stosunkowo płytkim miejscu.Przed wschodem słońca REMIK wyciagnął ok 70cm suma, niestety zapomnielismy aparatu, komórkowy nie dal w nocy rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuTomek Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 U mnie sobota minęła głównie na prażeniu się - przez pare godzin obławiania spadów koło zapory miałem jedno branie. Sandacz - jak podejrzewam - został skutecznie zacięty i holowany przez jakieś pół minuty, po czym był się wypiął - dosłownie i w przenośni. Jaki był duży, to tego nie potrafie ocenić, ale mały chyba nie był, bo kijek zapracował mi po sam dolnik Poza tym na zbiorniku cisza - w pewnym momencie byłem chyba sam na łodzi na całym Mietku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Miesiąc przerwy we wpisach to aż dziwnie jak na ten zbiornik. Albo wszyscy doją i nie ma czasu na pisanie, albo wciąż się rybki nie wyrwały z letniego letargu. Chłopaki - co nowego w zielonych wodach Mietkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi