Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

witam.dzieki za zdjecia.

nie trzeba ich komentowac :( :(

czy pod tama lezy w wodzie samochod?czy mi sie tylo wydaje?

a woda ma byc napelniana od lutego i znowu pozostaje pytanie jaka zima nas czeka .... jesli nie bedzie duzych opadow to do lata nie zdazy sie napelnic,no chyba ze jakas mala powodz jak w czerwcu.

P.S jak ktos moze to niech wstawi filmiki na you tube.

trzymajcie sie koledzy.po niedzieli sie tam wybiore .

Witam

dla zainteresowanych tematem wody w Mietkowie:

spędziłem w niedzielę prawie cały dzień od 7,30-15,00 na zbiorniku i rozmawiałem z kierownikiem tej całej imprezy.

Maja do świat mówił coś o 20 grudnia zwinąć zabawki a od przyszłego tygodnia zostaje napuszczana powoli woda. Od 1 stycznia pełna parą.

Dokonali odkrywki 12 hektarów zbiornika( czyli zerwali warstwę 1,5 m mułu i gliny robią otwarte pole dla koparek które wchodzą juz w kwietniu.

Zmiany na zbiorniku są wielkie tak więc zaskoczenie jest fajne.

Co do ryb zobaczymy- chociaż widziałem spławy ryb na tafli wody.

Na pytanie czy będzie powtórka za rok- uśmiechną się i powiedział że dzięki Euro 2012 to chyba tak.

Ale mówił że pozwolenie mogą otrzymać co drugi rok.

Muślę,że jak na ten rok moich wypraw już wystarczy tak więc zobaczymy w czerwcu.

Danek

... a zamykajac watek motoryzacyjny to przy zaporze na dnie zbiornika leza 2 (dwa) samochody i lodka - pasazerow nie widac.

przy calych minusach odkrywki to swoja droga ciekawe widziec jak bardzo ten zbiornik sie zamulil na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat. anyway, w najbliszych miesiacach na ryby czekac bedzie spory kawalek odkrytego piachu i zwiru. Pozdr. T.