Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Bryka - a mógłbyś przybliżyć co to za miejsce ten " kamienisty cypel " bo nie znam tak dobrze tego zbiornika ? Być może stali bywalcy wiedzą o co chodzi , ale ja wybieram się w ten weekend na testowanie nowego zestawu castingowego i nie ukrywam , że chciałbym zobaczyć jak kijek 4-20g pracuje na jakiejś rybce . Czy chodzi może o któryś z pirsów widocznych na mapce z poniższego linka ?

http://waveamigos.blox.pl/resource/zb_mietkowint.jpg

Z góry dziękuję za info /może być na PW/ i pozdrawiam .

• Like 1

Witam, potwierdzam tego szczupaka 120 cm. Złowiony został w ubiegłą sobotę na żywca i ważył rzekomo 12 kg.  Widziałem go osobiście , piękna bestia, ale niestety już nigdy nie zaatakuje...

Okoni jest faktycznie zatrzęsienie , zabawa jest przednia z miłymi niespodziankami czasami.. :)  Dziś około 50 sztuk  i jeden boleń się przyplątał przypadkiem, 

pozdrawiam.

mietkow jest spalony na pare lat tam juz nie ma sandaczy :(  jak to mozliwe zeby tak zjebac zbiornik i nikt z tego nic nie robi    (dla mnie to co robia na mietkowie to jakies jaja )

0

)                                                                                                 

Edytowane przez KODZAK1234

na pare lat?

wiesz co jest najgorsze ,że nie ma tam małych sandaczy, poszły z wodą ,a jeszcze gorsze jest to co będzie, czyli coroczne zrzuty już nie takie jak ostatnie, ale jednak...    klepnęli to na kilkadziesiąt lat, także jak sandaczowa młodzież nie zmądzeje i  będzie nadal chciała płynąć bystrzycą do odry , to pozamiatane .

będzie z roku na rok gorzej.... takie moje zdanie.

Edytowane przez miras1983

pamiętam do sandaczowe eldorado kilkanascie lat temu do dzisiaj, cotygodniowa wyprawa z bratem na ponton za sandaczem. Nie chodziło głownie o ryby, chodziło głownie o wędkowanie i adrenaline a tam było jej najwiecej ze wszystkich zbiorników jakie zwiedziłem. Pływanie blisko brzegu na wiosełkach bo i po co dalej pływać jak ryby jest pełno. Zabawa była przednia można było się tyle nauczyć ja młody stażem spinningista słuchałem brata jak ojca co mam robić. Tak się zaczeła moja przygoda ze spinningiem na poważnie. Teraz jak czytam co się z tym zbiornikiem wyprawia łza w oku się kręci jak można było takie sandaczowe eldorado obrócić w bezrybie. Szkoda że nikt nie pomyślał o rybach tylko o napchaniu własnej kieszeni.

• 2 tygodnie później...

Witam, czy ktoś był nad wodą i wie jaki jest stan wody i czy jest szansa zwodować łódkę?

Witam, bywam na bieżąco. Łódkę zwodujesz bez problemu w porcie ( na torach). Wody już dosyć mało , coraz więcej wysp się odkrywa.

miras1983 ciekawa informacja... Mnie to akurat nie urządza jako  ,że nie posiadam łodzi... (kompan od pływania się wykruszył) Ciekawi mnie dlaczego jesteś za wyłączeniem od wedkowania pirsu?

w Borzygniewie w sklepie jest petycja mieszkańców, podpisz może się uda (wątpie).

dlaczego byłbym za wyłączeniem? dlatego .że to co tam się dzieje woła o pomste do nieba, np. grupujące się tam okonki są na bieżąco wybierane , i to takie poniżej 15cm, w poprzednich latach sandaczyki i szczupaczki niszczone poprzez wyrywanie głęboka połkniętego żywca,  generalnie każda ryba która tam wpłynie 30stu chętnych na to żeby nie wypłynęła ...

• Like 1