Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ja osobiście uważam że powinno się pisać o wypuszczaniu ryb nawet jeśli dla niektórych jest to nudne, drażliwe lub oczywiste. Jak napisał Rognis odgrywa to rolę edukacyjną. Zauważyłem że tematu C&R który był już wałkowany wiele razy ostatnio jakoś strach poruszyć bo zaraz jest się atakowanym.

Z drugiej strony też podzielam opinię żeby swoich uwag nie kierować w tak bezpośredni sposób odnośnie wypuszczania bo to tylko rozdrażnia wędkarzy. Dla mnie osobiście sandacz na zdjęciu w chwili robienia fotki był jak najbardziej żywy.

Będę nudny ale wypuszczajmy takie ryby bo niewiele już ich zostało :D Łowcom zaś gratuluję wspaniałego okazu i tego że darowali mu życie. W ten sposób dokonali zarybienia sandaczem w ilości co najmniej kilkudziesięciu tysięcy sztuk narybku :mellow:

Nic dodać, nic ująć. Stosujmy zasadę domniemania niewinności w stosunku do konkretnych przypadków a ogólnie promujmy c&r. Promujmy a nie z niego rozliczajmy...

z jakieś 3 minuty ale wczoraj miałem ostatki na Odrze a Paweł pocisnął na Mietków

poniżej wynik

zdjecia w cytacie zostaly wyedytowane, patrz http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3500&amp ;start=0&

Moje gratulacje B) -piekna rybka,chylę czoła łowcy

Stały bywalec Mietkowa <_<

@Rafal

ale tą rybe zle wypusciles bo za szybko wrzuciles do wody powinienes najpierw ja dotlenic :lol: :lol: :lol: aha i jakby troche byla zakrwawiona po wyjeciu haka :lol: :lol:

GRATULACYJKI KOLEGO :D

AHA I TERAZ JUZ WIESZ DLACZEGO JA NIE PUBLIKUJE ZADNYCH FOTEK :angry:

PO CO SIE Z LUDZIMI UZERAC

POZDRAWIAM PIOTR

To chyba ja tu namieszałem, więc nieładnie byłoby zamknąć temat bez mojej wypowiedzi.

Przede wszystkim wydaje mi się, ze mój komentarz był dość otwarty, w porównaniu z siłą armat przeciwko mnie wytoczonych.

Dobrze to opisał kolega @krzysiek. kilka postów wyżej jest zdjęcie porównywalnej wielkości sandacza, który wygląda zupełnie inaczej. Ten roztrząsany wyszedł zupełnie gorzej i może jego bladość, piach itp. zasugerowały takie a nie inne moje stwierdzenie. Ja też mam fotki dużych sandaczy z Mietkowa (zazdrościć szczególnie nie muszę bo miałem nawet w tym roku przyjemność spotkać się z takimi okazami) i też nawet filmik z wypuszczania mam - także komentarze o zazdrości i chęci jakiegoś rewanżu? uważam za duuużą pomyłkę. Wiem też, że dla chcącego (ładniejsza fotka) podniesienie płetwy grzbietowej nawet u martwego sandacza to żadna filozofia.

Reasumując kolego @Spigot - gratuluję i tak jak napisałem jeśli go faktycznie wypuściliście, to chwała wam za to. Zwracam honor, bo na tym zbiorniku jest to zjawisko wyjątkowo rzadkie. Resztę dyskusji odbieram jako emocjonalnie zbędną.

To chyba ja tu namieszałem, więc nieładnie byłoby zamknąć temat bez mojej wypowiedzi.

Przede wszystkim wydaje mi się, ze mój komentarz był dość otwarty, w porównaniu z siłą armat przeciwko mnie wytoczonych.

Dobrze to opisał kolega @krzysiek. kilka postów wyżej jest zdjęcie porównywalnej wielkości sandacza, który wygląda zupełnie inaczej. Ten roztrząsany wyszedł zupełnie gorzej i może jego bladość, piach itp. zasugerowały takie a nie inne moje stwierdzenie. Ja też mam fotki dużych sandaczy z Mietkowa (zazdrościć szczególnie nie muszę bo miałem nawet w tym roku przyjemność spotkać się z takimi okazami) i też nawet filmik z wypuszczania mam - także komentarze o zazdrości i chęci jakiegoś rewanżu? uważam za duuużą pomyłkę. Wiem też, że dla chcącego (ładniejsza fotka) podniesienie płetwy grzbietowej nawet u martwego sandacza to żadna filozofia.

Reasumując kolego @Spigot - gratuluję i tak jak napisałem jeśli go faktycznie wypuściliście, to chwała wam za to. Zwracam honor, bo na tym zbiorniku jest to zjawisko wyjątkowo rzadkie. Resztę dyskusji odbieram jako emocjonalnie zbędną.

Super że się odezwałeś już miałem chłopaków z Wrocka pytać gdzie się podziałeś :lol: :lol: :lol:

na koniec chcę jeszcze tylko jedno wyjaśnić :

- bladość ryby ??? no właśnie chyba reszty nie muszę prostować jak napiszę że woda miała 3 stopnie C

zwróć uwagę na to że piach mógł się przykleić z prostych przyczyn

kolega wcale nie musi wyglądać ja BUCIAN aby 7 Kg sandaczem

obracać pomiędzy palcami u rąk. Najprościej na świecie położył go na dnie łodzi i tak dalej ....

jeżeli tak będą co niektórzy atakować to w przyszłości część ludzi będzie się bała wysyłać fotki chyba że z 18-kami :lol:

:lol: :lol:

Kończę temat

na koniec fotka również bladego sandacza który wrócił do wody

post-677-1348913663,7097_thumb.jpg

post-677-1348913663,7617_thumb.jpg

Mam doła.Człowiek lata z kijem,oddaje 10000000 rzutów i łowi góra 3 sztuki w sezonie,a kolega Spigot jeszcze na koniec wrzuca fotki jedna po drugiej z sandaczowymi potworami,co już całkiem mnie dołuje :mellow: :mellow: :mellow: Gratulacje,oby tak dalej :D

Ps.Zagraj w totka.Pozdrawiam

Mam doła.Człowiek lata z kijem,oddaje 10000000 rzutów i łowi góra 3 sztuki w sezonie,a kolega Spigot jeszcze na koniec wrzuca fotki jedna po drugiej z sandaczowymi potworami,co już całkiem mnie dołuje :mellow: :mellow: :mellow: Gratulacje,oby tak dalej :D

Ps.Zagraj w totka.Pozdrawiam

ja taż mam ten rok bardzo cienki teraz troszkę pod koniec sezonu

ale to i tak ni jak się nie ma z latami wstecz.

jeszcze może w tą niedzielkę gdzieś polecę

no i może niemcy w tym roku chociaż raz

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...