Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Mietków dzisiaj.

To co zobaczyłem ze szczytu Ślęży w niedzielę było niewiarygodne.

Uzbroiwszy się w cyfrówkę pojechałem dzisiaj sprawdzić czy nie mam halucynacji.

Na miejscu spotkałem wędkarza ze Świdnicy-nie będę cytował jego słów...

Ot i Polska nasza cała, zajeb.....wodę !!!

Niby to park krajobrazowy dla wszystkich, tylko nie dla tych co czerpią krocie w dochodach.Latem Policja za byle bzdety dowalała mandaty ciekaw jestem komu teraz dowalą bo na pewno nie wędkarzom.Tak to było w komunie, że teraz na nowo wszystko trzeba zepsuć aby ich fuszere naprawić by nie doszło do tragedi. Niby mają wały naprawiać taką słyszałem teorie a reszta się nie liczy.ale prawdy my się długo nie dowiemy jaki był cel może nasze PZW by nam wytłumaczyło jak przygotowali zalew do tak drastycznego spuszczenia wody,jak znam życie nie zrobili nic w celu ratowania ryb.

Jak znam życie to rozmowa będzie wyglądała tak:

-Brały?

-Panie tak brały aż sie widły wyginały...

A propos wzmacniania wałów, widziałem jak wielkie budowlane maszyny grzebały w piachy mniej więcej na środku zbiornika.

Ale po kiego to nie wiem. Tam wałów raczej nie ma.

post-682-1348913755,2512_thumb.jpg

post-682-1348913755,3638_thumb.jpg

:huh: :( :angry:

kur... zajeb...li Zbiornik !!!!

do czego oni kur.... doprowadzaja w tym zajeb.... kraju :(

namiary na GPS-a a po co przeciez tam do marca juz nic nie bedzie plywalo :angry: . przeciez tam dzialaja brygady RYBACKIE.i to prężnie!!!!!!

kur... kto na to pozwolił????

rok temu też spuscili wode ale nie tak drastycznie jak teraz <_<

To jest koniec Mietkowa!!!!!

pozdrawiam

Panowie Panowie spokojnie już wsadziłem gumowy korek w spust.

- nie jest tak drastycznie jak w sezonie tłuką po 3 lub 4 razy komplety dziennie. I głównym daniem w promieniu 100 Km w restauracjach jest sandacz.

Wody jest na tyle że ryby się nie utopią.

Powiem wprost to co dziś usłyszałem na Świdnickich sklepach to się w głowie nie mieści - cytuję:

panie to oni już z agregatami wpadają nad wodę 15 min i trochę ryb mają że na 2 auta mało miejsca w bagażnikach

Nie będę pisał dalej bo po co

poniżej fotki :

post-677-1348913755,7475_thumb.jpg

post-677-1348913755,8414_thumb.jpg

No to h*j po sandaczach...

Znowu trzeba bedzie czekac 4 lata na odrodzenie sie populecji o ile w ogóle sie odrodzi... bo 4 lata temu tez tak spuścili potem były cienkie ;lata dla mietkowa dopiero w zeszłym roku cos sie działo ale to i tak nie było to co te kilka lat temu... :angry:

@Spigot hehe na tym cyplu duzo sandaczy siedziało i garbusów... w lecie tam połapaliśmy troche z kolegą małe bo małe ale takie 45-60 sie trafiały a tam na 2 zdjeciu twoim to na tych góreczkach zawsze wieksze siedziały...tylko trzeba było dobrze trafić z przynętą...

A ciekawe czy w przyszłym sezonie cos tam w ogóle bedzie pływać... <_< :angry:

Coś mi się wydaje że ktoś gumki zerwane szuka.Ale związek będzie zapewniał że się nic nie stało i ryba przetrwała. Aby kasę na składki pozyskać, a my baranki i tak zapłacimy bo kochamy tą wode. Tylko dlaczego takie bezmuzgowie siedzi na stołkach za konkretną kasę.Wydaje mi się że chcieli zadbać o nas abyśmy na lodzie się nie potopoli.

Coś mi się wydaje że ktoś gumki zerwane szuka.Ale związek będzie zapewniał że się nic nie stało i ryba przetrwała. Aby kasę na składki pozyskać, a my baranki i tak zapłacimy bo kochamy tą wode. Tylko dlaczego takie bezmuzgowie siedzi na stołkach za konkretną kasę.Wydaje mi się że chcieli zadbać o nas abyśmy na lodzie się nie potopoli.

najlepsze jest to że auto znaleźli zatopione

pływać na pewno coś będzie !!!

łódki , barki i gęsi

hehehe na fakt... o tym nie pomyslałem szkoda ze nic wiecej to tam raczej niebedzie pływac... :angry: :lol:

@Tornado gumki jak gumki ale ile woblerów na dnie zalega.... :huh: :huh: dobre pare tysiaków za te przynęty mozna by wziąść...

dzwonilem do redakcji Wedkarza Polskiego. Zbadaja temat i sie odezwa. W razie gdyby temat mial isc do druku pytali, czy ktos ewentualnie moglby przekazac im jakies zdjecia do publikacji?

Ja mogę dać swoje fotki-wszystkie są 10MPix w oryginale. Ew kontakt na priv.

Nie pomoże to niestety niczemu bo to już taki sqrwysyński kraj.

A do tych z agregatami to powinno się strzelać bez ostrzeżenia albo walić ich paralizatorami do nieprzytomności.

Słyszałem ze piach z Mietkowa idzie do reichu i że dlatego właśnie spuścili wodę żeby znaleźć nowe pokłady do exploracji i nabijać sobie sakwy niemieckimi ojro.

Nie wiem na ile w tym prawdy.