ZIKU Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Mateusz granice otwarte jak to powtarzał były premier który sam spitolił więc nic nie stoi na przeszkodzie ale tak na serio, coraz częściej jeździmy na ryby za granicę, przez to że nikt nie dba o gospodarkę wędkarską i brak ryb w naszych wodach...a ze słyszenia ponoć krążą wici że Mietków chcą zrobić no kill, więc pożyjemy i zobaczymy...a tak matematycznie to od czerwca do grudnia jest trochę więcej niż pół roku więc mądre głowy w PZW łamali by sobie głowy jak wyliczyć składkę "półroczną" ale przecież można wykupić jednodniówkę...a po zbiorniku możesz pływać do woli cały rok tego jeszcze!!! nie zabronili pod warunkiem nie przekroczenia 5 km na silniku Połamania, ja jednak nie zaczynam sezonu od Mietkowa...Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumo Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam. Jak rozpoczęcie sezonu na Mietkowie? Dużo łódek pływało? Nikt się nie chwali więc pewnie bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 lipa straszna 60 łodzi no z 2 się trafiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam kolegów wędkujących czasami na Mietkowie .Chciałem się podzielić następnym cudnym pomysłem (jakby szlabany to było mało). Otóż prawdopodobnie na każdym dojeździe do wody pojawiło się coś takiego:. Oczywiście PZW Wrocław nic o tym nie wie. Właściwie dostępu do wody w tej chwili nie ma.Został jeden slip na stanicy,ale jak tam się dopchać i gdzie zostawić auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Od strony Domanic, przy dojeździe do slipu, też takie cuda? Bo chciałem się jutro wybrać, a nie widzi mi się dyskusja z ewentualnymi kontrolującymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 K...a w życi to mam nie maja prawa bronić dostępu do wody już wszędzie się ci ekolodzy wpi......ą to samo jest na Otmuchowie .Jakoś przed pojawieniem się tych zakazów ptakom to nie przeszkadzało. Ciekawe jak długo będzie stała ta tablica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Od strony Domanic, przy dojeździe do slipu, też takie cuda? Bo chciałem się jutro wybrać, a nie widzi mi się dyskusja z ewentualnymi kontrolującymi.Tam właśnie trzasnąłem fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 k..wa = czasami tam jeżdżę na windsurfing - pod pacha mam nosić taki sprzęt?ekologię rozumiem ale skuteczność ornitologów (np. vs. wędkarze) potrafi mnie wkurzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 k..wa = czasami tam jeżdżę na windsurfing - pod pacha mam nosić taki sprzęt?ekologię rozumiem ale skuteczność ornitologów (np. vs. wędkarze) potrafi mnie wkurzaćMoże po prostu ornitologom chce się coś zrobić !? A wędkarzom coś się chce ? Oprócz łowienia oczywiście ? Oczywiście stwierdzenie jest na wyrost, ale jak się ktoś głębiej zastanowi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Tam właśnie trzasnąłem fotkę.No to luksus Przedreptałem tamte rejony tydzień temu, zbyt wielu ptaków nie widziałem. Z 3 tygodnie temu jak jeszcze wszystko powyżej slipu było zalane może pare kaczek i jakieś łyski )Trudno, auta nie chce mi się rozpakowywać, najwyżej przestawię na parking przy drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Odwiedziłem dzisiaj Mietka. Co do tablic, to poinformowano mnie na brzegu, że 31 maja wstawili tam ich 12 sztuk, ale dziwnym trafem do dnia dzisiejszego przetrwały tylko te dwie, od Domanic właśnie Ale na palcach jednej ręki można policzyć ludzi, którzy auto odstawiają na parking, reszta stoi normalnie na dole.W wodzie coś tam jeszcze zostało, pare pstryków było, no i zrobiło się chyba dobre łowisko boleniowe Na brzegu widziałem jeszcze jednego ładnego, o wiele większego niż ten z fotki, ale była mu właśnie demonstrowana zasada Catch&Reklamówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Niestety dyrektywa ptasia dała ornitologom pole do popisu. Dyrektywa siedliskowa i wodna w bardzo małym stopniu dba o ryby. Szkoda, że ekolodzy nie byli aktywni jak spuszczano wodę ze zbiornika. Najwyraźniej ubytek wody jest mniejszym zagrożeniem dla równowagi ekologicznej niz samochód stojący koło slipu w Domanicach. Ekolodzy to bardzo silna grupa ale tylko jak ma w tym interes. Bez urazy ale ornitolodzy ładna kasę trzepią na ekspertyzach ptasich:)))))) A co do Domanic czy słyszeliście o jakichś wlepionych mandatach. jakoś nie wyobrażam sobie pozostawieniu sprzętu i łódki po zwodowaniu i przeparkowywania w tym czasie auta na asfalt. Prawo wodne niby gwarantuje wszystkim dostęp do wód publicznych ale widać, że są równi i równiejsi.Czyli jedyny niekomercyjny/bezpłatny slip i parking został zamkniety. Teraz jak chcesz się wodować to musisz dodatkowo płacić. Ciekawe ile płacą ornitolodzy za chodzenie z lornetką po brzegu i ci polujący aparatem. W Domanicach w poniedziałek jednak większość samochodów stała przy asfalcie. Podobno PSR się czepiała. Jeśli PSR jest po stronie ograniczania rybactwa to może zamknąć zbiornik i wystąpić do wojewody o likwidację PSR bo po co straż rybacka skoro i tak nie wolno łowić ryb. Z drugiej strony jestem ciekaw czy taka tablica jest pełnoprawnym znakiem zakazującym wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ciekawe kiedy zlikwidują ośrodek w Borzygniewie. Skoro należny zachować ciszę i szanować to cenne przyrodniczo miejsce. Czyżby dyskoteki i najazd turystów, wodniaków itp. był mniej dotkliwy dla lęgów niż wędkarz siedzący na stołku przy zaparkowanym samochodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sez Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ludzie, których spotkałem nad wodą, mówili, że na weekend były jakieś tam kontrole i twierdzili, że wodowania i podjeżdżania po sprzęt się nie czepiają (swoją drogą, w informacjach na znaku można by to zawrzeć). O ile zwracanie uwagi tym, którzy podjeżdżają na sam koniec cypla (a jakby mogli to i kołami do wody by wjechali) jeszcze można zrozumieć, bo do wysepek z gniazdami można stamtąd dorzucić kamieniem, o tyle zabraniania parkowania wokół slipu już totalnie nie pojmuję. Swoją drogą, jeszcze się nie zdarzyło żeby mimo tablic informujących o zakazie wędkowania w odległości <10m od slipu ktoś tam nie siedział i nie mamrotał pod nosem.Zostaną dwa dojazdy od Borzygniewu, wszędzie parking/wodowanie płatne, ale nie to jest problemem a np. ilość ludzi w sezonie wakacyjnym.Mamy już zakaz podpływania do wysp, zakaz wędkowania z lodu, zakaz mocniejszych silników, zakaz podjeżdżania do wody...czekamy na następne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 cza zlikwidować zakaz jak najszybciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ludzie, których spotkałem nad wodą, mówili, że na weekend były jakieś tam kontrole i twierdzili, że wodowania i podjeżdżania po sprzęt się nie czepiają (swoją drogą, w informacjach na znaku można by to zawrzeć).Z tym mógłbym się nawet zgodzić,ale: nie wyobrażam sobie pozostawienia łodzi z całym sprzętem w celu przestawienia auta (zazwyczaj pływam sam),i tu powstaje pytanie:gdzie? Skoro nie ma parkingów. A tak zwyczajnie, po ludzku zadałbym pytanie mądralom od ptaszków (bez podtekstów) co bardziej przeszkadza ptakom, auto które stoi z wyłączonym silnikiem czy dwie barki kopiące żwir od rana do nocy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 No cóż,wygląda mi na to,że PZW zostało w rozmowach zupełnie pominięte: http://bip.wroclaw.rdos.gov.pl/files/obwieszczenia/21236/Uzasadnienie_RDOS_Wroclaw_2014.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 wyspy cza wysadzić kupić wiatrówki ,na wyspy wszystkie koty z dolnego śląska przewieść zrobić porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Przecież to jest uchwała z 2014r.Z tego co słyszałem był to niewypal, ponieważ przez obniżanie stanu wody na wyspy wchodziły lisy, dziki i inne zwierzęta lądowe i plądrowały ptasie gniazda, stąd też maja zaprzestać spuszczania wody celem odkrycia wysp dla ptaków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTsandacz Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Przecież to jest uchwała z 2014r.Z tego co słyszałem był to niewypal, ponieważ przez obniżanie stanu wody na wyspy wchodziły lisy, dziki i inne zwierzęta lądowe i plądrowały ptasie gniazda, stąd też maja zaprzestać spuszczania wody celem odkrycia wysp dla ptaków.PozdrawiamKolega niech nie słucha plotek tylko czyta, np pkt 2 str.7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Kolega niech nie słucha plotek tylko czyta, np pkt 2 str.7.Ja się odniosłem tylko do spuszczania wody )Czy to plotki czy nie przekonamy się na jesieni, bo albo będa spuszczać albo nie ))Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Cześć dzieje się coś na Mietkowie? bo nie wiem czy jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 kompletnie nic martwy zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Jedynie można liczyć na bolenie ostatnio 3 sztuki z pontonu. W tym nowe PB 77cm :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi