Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Na tych 300 m wyciągneliśmy 5 ryb...

Fakt, podpłynęliśmy tam późno, bo po 13 grubo. Ale zagęszczenie było spore jak patrzyłem z rana.

W ogóle jechałem na Mietków z dozą sceptycyzmu patrząc na barometr, ale mimo to pobierały dość dobrze.

Edytowane przez count_martin3z

Hyhyhy... Dzisiaj wiało z 7m/s i było 4/5 pływadeł. Kontrolowała Policja wszystkich. Zajęło im jakieś 2 h. W zeszłym tygodniu było 30 łódek, piękna pogoda gdzie bylo wiadomo, że przyjedzie masa ludzi, to kontroli nie było. Jeden pan z 40 KM silnikiem pokutę chyba dostał.

Edytowane przez count_martin3z
  • Like 1

Nie było tak źle z tym wiatrem, przynajmniej od północnej strony zbiornika... Pokutę i ja dostałem za brak koła, łódka po sąsiedzku także... proponuję więc taszczyć wszystko z bosakiem i gaśnicą włącznie...

Edytowane przez amalker
  • Like 1

Mandaty raczej symboliczne - 50zł ale zawsze można sympatyczniej te pieniądze spożytkować... Choć jak skądinąd sympatyczna para w mundurach rozpoczęła wyliczać te gaśnice, koła i bosaki (kamizelkę miałem) to zaczęło się, w ramach huśtawki emocjonalnej, od 400 zł...

• Like 2

Do 4 m nie trzeba mieć koła ratunkowego ,a ja zarejestrowałem swoja na 4 m :( jak bym wiedział to bym wpisał 3.95 :whistling: bo nikt tego nie mierzy ,

z bosakiem to nie wiem  ale chyba też nie

sandacz śpi :D kompletnie nic ,woda ma 2 stopnie i ryba zdrętwiała :D szczupak po wypuszczeniu stał koło łodzi z minute ,chyba mózg mu zamarzł :rolleyes:

Edytowane przez KODZAK1234

Do 4 m nie trzeba mieć koła ratunkowego ,a ja zarejestrowałem swoja na 4 m :( jak bym wiedział to bym wpisał 3.95 :whistling: bo nikt tego nie mierzy ,

z bosakiem to nie wiem  ale chyba też nie

sandacz śpi :D kompletnie nic ,woda ma 2 stopnie i ryba zdrętwiała :D szczupak po wypuszczeniu stał koło łodzi z minute ,chyba mózg mu zamarzł :rolleyes:

http://jerkbait.pl/topic/49246-obowiązkowe-wyposażenie-łodzi/page-4

W tym wątku jest napisane że powyżej 3,50 metra koło lub rzutka niezbędne.

• Like 1

Byłem dziś na pirsie przyjechałem koło 10 i ludzi full .Okoń słabo gryzł rozmiarowo też bez szału(miejscówka nieciekawa) z rana mieli kilka ładniejszych okoni ale to bliżej końca pirsu.Trafiły się 2 krótkie sandacze. Tylko pogoda dopisała ale na jeziorze wiało i fala na max.

• 2 miesiące temu...