PaNeK Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 trzeba pomóc wyobraźni.... fotki fotki... :mellow: widze że zbieracze na tym mietkowie mogą się nieźle obłowić, wędki, kotwice, pewnie tysiące przynęt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Apropo @Panek nie jestem zbieraczem po pierwsze!!! poprostu zwiedzalem dno i wprowadzalem w GPS a wedka sobie lezala szkoda tych Sumow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Apropo @Panek nie jestem zbieraczem po pierwsze!!! poprostu zwiedzalem dno i wprowadzalem w GPS a wedka sobie lezala szkoda tych Sumow ja nie mówiłem o tobie chodziło mi o miejscowych ogołacaczy dna poookaż foto wędki nie daj sie prosić co do rybek... no zapewne to nie jedyne sztuki które padły... mam nadzieje jednak że nie było ich wiele więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Na razie wystarczy……… wygląda to pięknie –ale o ryby to mam obawy. Pozdrowienia i do 1 czerwca. Danek chyba na TURAWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Na razie wystarczy……… wygląda to pięknie –ale o ryby to mam obawy. Pozdrowienia i do 1 czerwca. Danek chyba na TURAWIE Czyżby ryplej z przed dwóch lat , Mietków lipton - Turawa darzy <_< . Możesz mieć spigot rację. danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuTomek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 wszystkich potencjalnych zbieraczy batsonów przestrzegam przed bagienkami jakie potworzyly sie w mulistych częsciach zbiornika. Nam udalo sie wczoraj jedno zaliczyć - wciagnelo nas w kaloszkach po kolana w ciagu sekundy a ewakuacja na plecach na tzw. orzełka nie należy do najciekawszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Dwa lata temu podczas sztormu posialiśmy jednego batsona z zuberem nówka nie śmigana z nową plecioną ale to nie ten co znalazł Piotr.Więc Panowie do szukania drugiego zapraszam i merca by się znalazło jeszcze na światłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Czy wody ciagle ubywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Wygląda na to że wody wciąż ubywa. Dorzucam kilka optymistycznych fotek z piątkowego spaceru po dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ciekaw jeszcze jestem gdzie odbedzie się 1 czerwca mietkowskie grand prix Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Panowie Od niedzieli przybylo 30cm wody albo i lepiej a sprzet ciezki ktory pracuje na dnie zbiornika juz pomalu po sobie sprzeta pozdrawiam PIotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumo Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 WitamByłem wczoraj na Mietkowie pobiegałem po dnie i wprowadziłem kilka namiarów w GPS-a. Tylko czy te namiary bedą jeszcze potrzebne? Widok przerazajacy wody mało ale podnosi sie i chyba ekipa kończy rozkopywać tarliska. Do tego trafiłem na leżące sieci. Jedna miała oczko 2cm, czyżby tam nawet narybek był poławiany przez kłusoli a moze wystepuje jakaś lokalna odmiana sielawy, na którą polują rybacy. Z tego co zauważyłem we wcześniejszych postach większą dyskusje wywołał Batson niż zdechłe Silurus glanis, wiec pochwale sie ja też znalazłem wędkę. Kijek pierwsza klasa mimo, ze to nie batson i widać wyraźne slady długotrwałego spoczywania w mule.Czy ktos wie jakie jest stanowisko PZW w sprawie Mietkowa a może by jakieś krzesliska porobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 PZW Wrocław wie co się dzieje i wg nich wszystko jest OK. Firma dostała pozwolenie i tyle. Warunkiem jednak było utrzymanie około 200hektarów wody z czego chyba sie wywiązali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 a do niedawna zbiornik wyglądał normalnie na zdjęciu stan wody wiosenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 WitamW dniach 20-24 sierpnia 2008r. na Mietkowie ma się odbyć IV Dolnośląski Puchar Karpiowy. Obecna sytuacja na Mietkowie budzi niepokoje tez wsród karpiarzy. Ostatnio znalazłem taką informację:Podobno od przyszłego tygodnia zbiornik będzie napełniany. Poza tym osoba związana z kopalnią, a jednocześnie wędkująca tam na codzień twierdzi, że rybom nie stała się większa krzywda. Kopalnia przekopała podobno kanał pomiędzy małymi zbiornikami łącząc je i pozwalając tym samym rybom na zgromadzenie się w pobliżu tamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam wszystkich,przy okazji namieżania na gps.Przymieżam się do zakupu , proszę o kilka rad przy zakupie, może macie jakiś sprawdzony model, w miare tani i dokładny? PozdrawiamJaccoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 lepiej dopłacić i kupić GARMIN 60 CSX z mapą GP Mapa 2007,3 albo NOKIA N95 kompletna a mapę Ci wgram GP Mapa 2007,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam,dzięki za odpowiedz.Czy garmin 60csx jest bardziej dokładny od extrekażółtka?Gps ma mi służyć tylko do zapisywania punktów na wodzie, bo do jazdy samochodem mam nawigację MIO.Myślałem o 60CSX ,ale pomiędzy nimi jest duża różnica w cenie -500 pln extrek a 1200 pln 60CSX.Czy ktoś wie jaka jest różnica i czy wogóle jest w dokładności namieżania punktów tych gps-ów? PozdrawiamJaccoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jesli moge cos doradzic w kwestii GPS to palmtop z GPS jest swietnym rozwiązaniem zarówno do auta jak i nawigacji w terenie.Działa pod Windows 5.0 czy 6.0 (Mobile) do nawigacji autem mamy Automape a do nawigacji w terenie Ozi Explorer Jedyna wada to ograniczony czas dzialania w stosunku do ręcznych GPSów i większa wrażliwość na czynniki zewnętrzne.Nie wiem czy moge w zgodzie z regulaminem ale polecam zagladnac na kilka witryn zwiazanych z tematem począwszy od pdaclub.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 lepiej dopłacić i kupić GARMIN 60 CSX z mapą GP Mapa 2007,3 albo NOKIA N95 kompletna a mapę Ci wgram GP Mapa 2007,3 Czy oby na pewno ta mapa chodzi na Symbianie?(n95)Sprawdzałeś to Spigot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuTomek Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 że tak zapytam z innej beczki: macie może jakieś wiesci z Mietkowa? Wody ubywa czy przeciwnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 normalnie zabiliscie mnie tymi newsami i zdjeciami kurcze pamietam jak tam z matkiem na wioselkach posuwalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Teraz Pitt to sobie możemy grabki, łopatkę, wiaderko zabrać i babki stawiać. Wody niby trochę zostało, więc wszystko nie wymarło. Ile spłynęło do Bystrzycy/Odry tego nikt nie wie. Natomiast póki co jakoś cisza i nikt nie łapie wielkich sandaczy na Bystrzycy/Odrze. Gdyby faktycznie dużo ryby spłynęło, to sądzę że miejscowi nie czekaliby długo i dłubali co popadnie jeszcze w Bystrzycy. Może nie będzie tak tragicznie i największą stratą będzie śmierć narybku, który wydusił się/został zjedzony przez ptaki w oczkach, które pozostały po spuszczeniu. Oczywiście wymordowali też trochę podrośniętych rybek, ale tam co roku kłusują i może straty nie będą tak wielkie.Chyba że podświadomie sam siebie oszukuję, aby nie myśleć o tym wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Baloo na bystrzycy ostro siedza z zywcówkami!!!!Byłem tydzien temu i widziałem chyba z 6 gości ze spławkami 6 gramowymi(jak nie lepiej) i zywczykami po 5 cm... nic tylko odrazu zatłuc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 popieram zatłuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi