Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Apropo @Panek

nie jestem zbieraczem po pierwsze!!! :lol:

poprostu zwiedzalem dno i wprowadzalem w GPS a wedka sobie lezala :mellow:

szkoda tych :( Sumow :(

ja nie mówiłem o tobie :mellow: chodziło mi o miejscowych ogołacaczy dna ;)

poookaż foto wędki B) nie daj sie prosić :mellow:

co do rybek... no zapewne to nie jedyne sztuki które padły... mam nadzieje jednak że nie było ich wiele więcej... :(

Witam

Byłem wczoraj na Mietkowie pobiegałem po dnie i wprowadziłem kilka namiarów w GPS-a. Tylko czy te namiary bedą jeszcze potrzebne? Widok przerazajacy wody mało ale podnosi sie i chyba ekipa kończy rozkopywać tarliska. Do tego trafiłem na leżące sieci. Jedna miała oczko 2cm, czyżby tam nawet narybek był poławiany przez kłusoli a moze wystepuje jakaś lokalna odmiana sielawy, na którą polują rybacy.

Z tego co zauważyłem we wcześniejszych postach większą dyskusje wywołał Batson niż zdechłe Silurus glanis, wiec pochwale sie ja też znalazłem wędkę. Kijek pierwsza klasa mimo, ze to nie batson i widać wyraźne slady długotrwałego spoczywania w mule.

Czy ktos wie jakie jest stanowisko PZW w sprawie Mietkowa a może by jakieś krzesliska porobić.

Witam

W dniach 20-24 sierpnia 2008r. na Mietkowie ma się odbyć IV Dolnośląski Puchar Karpiowy. Obecna sytuacja na Mietkowie budzi niepokoje tez wsród karpiarzy. Ostatnio znalazłem taką informację:

Podobno od przyszłego tygodnia zbiornik będzie napełniany.

Poza tym osoba związana z kopalnią, a jednocześnie wędkująca tam na codzień twierdzi, że rybom nie stała się większa krzywda. Kopalnia przekopała podobno kanał pomiędzy małymi zbiornikami łącząc je i pozwalając tym samym rybom na zgromadzenie się w pobliżu tamy.

Witam,

dzięki za odpowiedz.

Czy garmin 60csx jest bardziej dokładny od extrekażółtka?

Gps ma mi służyć tylko do zapisywania punktów na wodzie, bo do jazdy samochodem mam nawigację MIO.

Myślałem o 60CSX ,ale pomiędzy nimi jest duża różnica w cenie -500 pln extrek a 1200 pln 60CSX.

Czy ktoś wie jaka jest różnica i czy wogóle jest w dokładności namieżania punktów tych gps-ów?

Pozdrawiam

Jaccoo

Jesli moge cos doradzic w kwestii GPS to palmtop z GPS jest swietnym rozwiązaniem zarówno do auta jak i nawigacji w terenie.

Działa pod Windows 5.0 czy 6.0 (Mobile) do nawigacji autem mamy Automape a do nawigacji w terenie Ozi Explorer

Jedyna wada to ograniczony czas dzialania w stosunku do ręcznych GPSów i większa wrażliwość na czynniki zewnętrzne.

Nie wiem czy moge w zgodzie z regulaminem ale polecam zagladnac na kilka witryn zwiazanych z tematem począwszy od pdaclub.pl

Teraz Pitt to sobie możemy grabki, łopatkę, wiaderko zabrać i babki stawiać. Wody niby trochę zostało, więc wszystko nie wymarło. Ile spłynęło do Bystrzycy/Odry tego nikt nie wie. Natomiast póki co jakoś cisza i nikt nie łapie wielkich sandaczy na Bystrzycy/Odrze. Gdyby faktycznie dużo ryby spłynęło, to sądzę że miejscowi nie czekaliby długo i dłubali co popadnie jeszcze w Bystrzycy. Może nie będzie tak tragicznie i największą stratą będzie śmierć narybku, który wydusił się/został zjedzony przez ptaki w oczkach, które pozostały po spuszczeniu. Oczywiście wymordowali też trochę podrośniętych rybek, ale tam co roku kłusują i może straty nie będą tak wielkie.

Chyba że podświadomie sam siebie oszukuję, aby nie myśleć o tym wszystkim... :wacko: :angry: :wacko: