Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Porażka, to jak miałem dwa rejestry na Opole i Wałbrzych to teraz dojdzie następny.... 

Ciekawie czy koła wrocławskie będą chciały wydawać rejestry tak bezinteresownie.....

Proponuję od 2021 wprowadzić rejestry powiatowe, a co  :ph34r:  :blink:

I każdemu niech przysługuje osobista sekretarka z PZW. :D

Dziś płacąc składkę w Krokodylu, na pytanie o porozumienie usłyszałem: wszystko po staremu, ale rejestr należy "wyrwać" z zaprzyjaźnionych okręgów. Łyknąłem jak młody pelikan...????????‍♂️

Dają zniżkę na zakupy jak co roku? Obiło mi się o uszy, że w roku 2020 już z tym koniec.

Nie wiem do końca czy czasem wędkarzy na minę nie chcą władować.., ale jak dla mnie skoro nie ma porozumienia, to nie ma honorowania wzajemnie składek... Po to są te porozumienia. Więc jeśli Wrocław wypowiedział to porozumienie to wynika jasno o braku honorowania. Wypowiedzi z kół wędkarskich bym raczej mało brał pod uwagę.

Nie wiem jak to się się ma prawnie np do kontroli kart i rejestrów przez psr gdy się ma tylko opłacony jeden okręg a porozumień nie ma?

Edytowane przez woblery L.E.

To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości:

http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/199305/64/porozumienia_z_okregami_pzw_na_rok_2020

"Celem tego Porozumienia jest stworzenie członkom w/w Okręgów PZW dogodnych warunków do wędkowania w ramach uznawania i honorowania "Pełnych" składek okręgowych wniesionych w kołach PZW macierzystych Okręgów PZW na zasadzie tzw. opcji zerowej. Jednakże, zgodnie z przepisami regulującymi wydawanie "Zezwoleń na amatorski połów ryb", aby uzyskać przedmiotowe "Zezwolenie" uprawniające do amatorskiego połowu ryb na wodach innego Okręgu PZW należącego do w/w Porozumienia należy opłacić składkę członkowską ogólnozwiązkową i pełną składkę okręgową na ochronę i zagospodarowanie wód w macierzystym Okręgu i w wytypowanym Kole PZW Okręgu, na którego wodach planujemy wędkować, uzyskać bezpłatne "Zezwolenie na amatorski połów ryb".

Informacje o punktach wydawania "Zezwoleń" dla wędkarzy z innych Okręgów PZW w ramach zawartego Prozumienia będą publikowane na stronach internetowych Okręgów PZW Porozumienia Strefy I."

Trójprzymierze dolnośląskie nie istnieje na rok 2020 ale porozumienie tzw. Strefy 1 w skład którego wchodzą okręgi Wałbrzych, Wrocław i Legnica gwarantuje wędkarzom prawo do wędkowania w ramach wniesionej pełnej opłaty w swoim macierzystym Okręgu/Kole.

Edytowane przez scOOtt

Czyli porozumienie jednak jest.

Porozumienia pn. Trójprzymierze Dolnośląskie dzięki któremu mogliśmy wędkować na wodach Wałbrzych, Legnica, Wrocław nie ma bo Wrocław się wypiął.

Natomiast obowiązuje porozumienie Strefy 1, które nam - dolnośląskim wędkarzom gwarantuje możliwość wędkowania w ramach wniesionej pełnej opłaty w okręgu.

Tak więc Wrocław wypinając się na Wałbrzych i Legnicę i tak nie zabroni nam wędkować na wodach dolnośląskich tak jak to miało miejsce do tej pory.

Jedyną niedogodnością jest, że do tej pory miałeś jeden rejestr a teraz będziesz mieć 4. I po nie sam sobie musisz pojechać.

Więc poje*ane... Czyli po zezwolenia trzeba jechać do poszczególnych kół okręgów.

Zawsze pod górkę ehhh. Dla tego w tym kraju jest jak jest...

Dobry Okręg dba o wody i unika porozumień jak ognia. Choćby do pewnych granic. Uważam, że Wrocław jest stracony. Zarówno przez zdewastowane wody jaki i gospodarza.

• Like 1

No ale to tylko rejestr wpisów trzeba wziąć z tych okręgów ? Szczerze to sam parę razy wpisywałem łowiąc na mietkowie w rubryce Walbrzych i jak sprawdzali mi mili Panowie kartę to nic nie powiedzieli ważne że wpis jest zrobiony tak mi się wydaje że akurat na to powinni przymknąć oko . I gdzie ja ten rejestr mogę pobrać , dajmy na to jestem z okręgu Wałbrzych jak pojadę do Krokodyla to będą tam mieli czy ja muszę do głównej siedziby się fatygować gdzieś .

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Czyli jak wszystko wypuszczam co zlowie to nie muszę żadnych wpisów robić : O ?

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Nie chce byc zle zrozumiany ale kogo obchodzi czy wypuszczas czy nie mandaty wala za brak wpisu rejestru itp jak dla mnie kolejne zidiociale przepisy aby skroic wedkarzy bo pan prezes z 2 panem prezesem czuja kase w dobie takiej technologi papierologia jaka jest w pzw to szukanie dodatkowej kasy zaznaczam ze to moje zdanie i ma na celu tylko zarobek

No czytam non stop i za cholere nie wiem o co chodzi jak bylo w zeszle lata i jak ma  byc teraz jak dla mnie jest to szukanie dziury  i kasy niech to wszystko juz pier... bo juz nie wiem kto jest dla kogo pzw dla wedkarzy czy pzw dla kombinacj poprosze jasno co za ile i gdzie a nie jakies papierowe porozumienia i co chwila zmiana pozdrawiam

a tak nawiase mowiac to  jestem ciekawy jak te rejestry beda wygladac na koniec roku jak podziekuja wedkarze za te udogodnienia 

Edytowane przez Smyku

No czytam non stop i za cholere nie wiem o co chodzi jak bylo w zeszle lata i jak ma byc teraz jak dla mnie jest to szukanie dziury i kasy niech to wszystko juz pier... bo juz nie wiem kto jest dla kogo pzw dla wedkarzy czy pzw dla kombinacj poprosze jasno co za ile i gdzie a nie jakies papierowe porozumienia i co chwila zmiana pozdrawiam

a tak nawiase mowiac to jestem ciekawy jak te rejestry beda wygladac na koniec roku jak podziekuja wedkarze za te udogodnienia

Ale o co ci chodzi? Masz porozumienia z tyloma okręgami jak kiedyś, kiedy od kilku lat za wszystko trzeba było płacić. Nie wiem jak w innych okręgach, ale w e Wrocławiu, jeśli nie zabierasz ryb, to nie musisz wypełniać rejestru. Krzyczysz jak Pisowiec, tylko dla krzyczenia?