Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Ten rejestr do wydrukowania z Wrocławia to robił jakiś gimnazjalista na stażu albo ktoś niespełna rozumu , wszystkie okręgi mogły normalnie skonwertować tekst tylko te oszołomy nie i do wydrukowania 62 strony xD

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Co stoi na przeszkodzie żebyś to zmniejszył?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

te e-zezwolenia to parodia niby porozumienie powinno byc lepiej a tu 100 stron drukuj ,kombinuj jak to zmiejszyc zeby wyszlo ok a potem pokazujesz nad woda kontroli to oczy robia jak by bursztynowa komnate zobaczyli pewnie tak samo wygladaja sprawozdania  z zarybien ,po co siedza tam ci ludzie na stolkach jak takich podstawowych spraw nie ogarniaja faktycznie idzie ku lepszemu drukuj 100 stron a potem i  tak nikt tego nigdzie nie zdaje ekologia 22 wieku

Pierwsze kroki zostały zrobione, to pierwszy raz gdy nie musiałem latać po mieście aby znaczki wykupić. W tamtym roku Poznań tak wykupiłem i dziwiłem się, że u nas tak nie można. Idzie w dobra stronę.

A to "sto stron" to sobie uprościłem, wydrukowałem początek i koniec bo i tak nie zabieram ryb to wpisów nie będę robił. Zobaczymy co na to "kontrol" powie ale co niby mogli by mi za to zrobić.

Pierwsze kroki zostały zrobione, to pierwszy raz gdy nie musiałem latać po mieście aby znaczki wykupić. W tamtym roku Poznań tak wykupiłem i dziwiłem się, że u nas tak nie można. Idzie w dobra stronę.

A to "sto stron" to sobie uprościłem, wydrukowałem początek i koniec bo i tak nie zabieram ryb to wpisów nie będę robił. Zobaczymy co na to "kontrol" powie ale co niby mogli by mi za to zrobić.

Nic, poza mandatem od 50 do 100 zł za brak wypełnionego rejesteu przed rozpoczęciem wędkowania. Nie dotyczy to chyba okręgu wałbrzyskiego.
  • Like 1

https://pzwwalbrzych-m.eparki.pl/witam/92

Wszyscy mogą drukować, nawet jeśli tak jak większość składkę opłacili w swoim kole. Wystarczy się zarejestrować i kupić za darmo zezwolenie na pozostałe Okręgi strefy I ✌. Po rejestracji się zalogować, wydrukować lub kliknąć drukuj wtedy zostanie pobrane zezwolenia z podanymi Twoimi danymi karta wędkarska / legitymacja wędkarska / zezwolenie rejestr amatorskiego połowu ryb. W sumie bodajże 87 papieru do kamizelki . Powodzonka.

Dziękuje za odpowiedź ale nie kumam jak mam kupić za darmo zezwolenie , co bym nie robił to wrzuca mi jakąś kwotę 

To jakieś jaja są w takim razie. Robilem opłatę przez internet (e-zezwolenia) na Wrocław:

"Wędkarz jest zobowiązany do wpisania daty i numeru łowiska niezwłocznie po złowieniu pierwszej ryby przeznaczonej do zabrania z łowiska"

post-54329-0-93666200-1610970206_thumb.jpg

Edytowane przez koczis

Wygląda, że jest dalej, jak wspominałem wcześniej. Zaglądam na stronę PZW O/W i nie widzę żadnej informacji o regulaminie obowiązującym w 2021 r. Dowiesz się człowieku, co jest namalowane dopiero wtedy, gdy zapłacisz. Czyli kupujemy kota w worku. Zbliża się koniec stycznia i nic. Znalazłem jedynie informacje dotyczące wód krainy pstrąga i lipienia http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/55863/pliki/wroclaw__informator_wod_krainy_pstraga_i_lipienia__2021_r.pdf

PS

Mam książeczkę po "staremu" z wklejanymi znaczkami. U mnie jest jak u kol. koczis,a.

Edytowane przez jaceen

Witam.

Odwołując się do mojego posta na temat zarybień Mietkowa przez Pzw,może problem polega na operacie, wprowadzanym przez RZGW.

Jeżeli to oni ustalają wielkość,ilość i gatunki,to może tutaj jest problem.

Możę ichniejszy ichtiolog też nie do końca  wie co się dzieje w praktyce,w Naszym zbiorniku.

Postaram się poruszyć temat...

Edytowane przez Mariusz Bukiert

Operat rybacki ustala pzw,jest on opiniowany przez RZGW,który nie posiada własnego ichtiologa.

NIestety bolenie i inne rybki nierodzime są wpuszczane dzięki naszemu ichtiologowi......

Edytowane przez Mariusz Bukiert
  • Like 1

Ech, ten boleń... wieczne utrapienie, złowić trudno, a i zjeść nie łatwo  :D Formuła zarybień tym gatunkiem wydaje się jednie słuszną na tych zbiornikach. Jest to ryba sportowa dająca wiele satysfakcji z łowów, a głodni nie ciągną po nią z pół Polski. Sandacze od wielu lat kończą tak samo - na patelni. W latach gdy populacja sandacza się zwiększa, zjadliwość łowiących i kłusujących jest taka, że ta covidowa przy niej zupełnie małą się wydaje  :D Z dwie setki łodzi, tony śmieci i cyrk na slipach. Oblężenie trwa do momentu kiedy liczba brań wyraźnie spada. Winien wszystkiemu boleń pozostaje, jeszcze...

• Like 5

Ech, ten boleń... wieczne utrapienie, złowić trudno, a i zjeść nie łatwo :D Formuła zarybień tym gatunkiem wydaje się jednie słuszną na tych zbiornikach. Jest to ryba sportowa dająca wiele satysfakcji z łowów, a głodni nie ciągną po nią z pół Polski. Sandacze od wielu lat kończą tak samo - na patelni. W latach gdy populacja sandacza się zwiększa, zjadliwość łowiących i kłusujących jest taka, że ta covidowa przy niej zupełnie małą się wydaje :D Z dwie setki łodzi, tony śmieci i cyrk na slipach. Oblężenie trwa do momentu kiedy liczba brań wyraźnie spada. Winien wszystkiemu boleń pozostaje, jeszcze...

Amen, nic dodać nic ująć Tomku. Pisałem już wielokrotnie, że wędkarze szukają winnych w boleniach, sumach, wydrach, kornoranach, norkach, bobrach (sic!), czekam na łabędzie i gęsi. Problem bardzo często leży zupełnie gdzie indziej. Dużo bliżej.

BTW Boleń z Mietkowa też wyjeżdża w reklamówkach w sporych ilościach. Mam wrażenie, że jeszcze za nim zatęsknimy.

Edytowane przez pawelHERP

Amen, nic dodać nic ująć Tomku. Pisałem już wielokrotnie, że wędkarze szukają winnych w boleniach, sumach, wydrach, kornoranach, norkach, bobrach (sic!), czekam na łabędzie i gęsi. Problem bardzo często leży zupełnie gdzie indziej. Dużo bliżej.

BTW Boleń z Mietkowa też wyjeżdża w reklamówkach w sporych ilościach. Mam wrażenie, że jeszcze za nim zatęsknimy.

Chcecie powiedzieć że zarybianie notoryczne w ostatnich latach boleniem i sumem nie ma / miało żadnego wpływu na liczebność sandacza? Jeżeli tak to zapachniało zarządem...

Wysłane z mojego Nokia 3.2 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Dla przypomnienia w 2011 spuszczono prawie całą wodę ,niestety sandacz poszedł z wodą boleń został .Dlaczego? bo to jest tak głupia ryba że w pół metrowej wodzie się utrzyma ,bo to rzeczna ryba  :o 

Wrocław co zrobił ,zarybił boleniem ,na wiosnę na jesień ,dlaczego? bo jest to tania ryba ,skacze rzuca się przy brzegu ,czyli ją widać  ;) ryby są tylko nie biorą po prostu  idealna 

Czego nie rozumiesz :lol: :lol:

5 lat minęło zanim zarząd Wrocław zrozumiał że sandacza nie ma

Robili zawody na 100 łodzi po 2 ludzi 1 sandacz :lol: no kurra  wstyd i tak co roku 

Niektórzy nigdy nie zrozumieją jak brał sandacz na Mietkowie ,jak pier.... to łokieć się prostował a włosy dęba stawały ,to nie były ryby ,tylko u-booty ;)

Ciągłe zarybienia boleniem,nie dał możliwości inkubacji narybku sandacza ,boleń w milionach zżerał wszystko co się tylko ruszyło w wodzie ,mimo to zarybiali dalej ,masakra

• Like 2

Dla przypomnienia w 2011 spuszczono prawie całą wodę ,niestety sandacz poszedł z wodą boleń został .Dlaczego? bo to jest tak głupia ryba że w pół metrowej wodzie się utrzyma ,bo to rzeczna ryba :o

Wrocław co zrobił ,zarybił boleniem ,na wiosnę na jesień ,dlaczego? bo jest to tania ryba ,skacze rzuca się przy brzegu ,czyli ją widać ;) ryby są tylko nie biorą po prostu idealna

Czego nie rozumiesz [emoji38] [emoji38]

5 lat minęło zanim zarząd Wrocław zrozumiał że sandacza nie ma

Robili zawody na 100 łodzi po 2 ludzi 1 sandacz [emoji38] no kurra wstyd i tak co roku

Niektórzy nigdy nie zrozumieją jak brał sandacz na Mietkowie ,jak pier.... to łokieć się prostował a włosy dęba stawały ,to nie były ryby ,tylko u-booty ;)

Ciągłe zarybienia boleniem,nie dał możliwości inkubacji narybku sandacza ,boleń w milionach zżerał wszystko co się tylko ruszyło w wodzie ,mimo to zarybiali dalej ,masakra

Jest dokładnie jak mówisz!!! Ale co nie którzy jak widać myślą inaczej i bronią zarząd Wrocław

Wysłane z mojego Nokia 3.2 przy użyciu Tapatalka