Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Witam, słyszałem informację, że zbiornik przejęły Wody Polskie czy ktoś coś słyszał?

Kopalnia i pracujące koparki wycofały się z wydobycia żwiru już końcem roku 2022, obecnie wysokie brzegi wokół jeziora są wyrównywane (obecnie okolice ujścia), to dobra informacja dla wędkarzy i turystów, będzie spokój na wodzie.

• Like 1

Witam, słyszałem informację, że zbiornik przejęły Wody Polskie czy ktoś coś słyszał?

Kopalnia i pracujące koparki wycofały się z wydobycia żwiru już końcem roku 2022, obecnie wysokie brzegi wokół jeziora są wyrównywane (obecnie okolice ujścia), to dobra informacja dla wędkarzy i turystów, będzie spokój na wodzie.

W obecnym zezwoleniu zbiornik jest ramach składki Okręgu Wrocław.

Jeśli prawdziwą jest informacja którą podałeś, to może być podobna sytuacja jak w Bielsku. Obecnie tam zbiorniki wróciły pod jurysdykcję PZW z powodu orzeczenia zabezpieczenia sądowego. Ciekawa sprawa.

A co do zakładu przemysłowego to jego działalność lub jej brak ze zmianą użytkownika rybackiego związku nie ma żadnego. Dla mnie to bajoro jest studnią zwykłą, miejscem wędkarskiej patologii i omijam je najdalej jak tylko się da :)

Informacje otrzymałem od jednego kapitana sportowego (ponoć okręg nie wypełnił formalności dotyczących przedłużenia dzierżawy - informacji nigdzie nie znalazłem w necie).

A jeśli chodzi o wycofanie się kopalni z wody to nie pisz, że nie ma to żadnego związku z rybostanem i atmosferą na wodzie. Przez kogo zbiornik był w ostatnich latach spuszczany na maxa by wydobycie żwiru prowadzić z dna zbiornika.A brak koparek i barek na wodzie na pewno umili pobyt nad wodą bez odgłosów, skrzypień i pisków starych i przestarzałych urządzeń do wydobycia żwiru. A jeśli Daniel masz ciekawsze łowisko to tylko pozazdrościć i pilnuj by jak najmniej osób się o nim dowiedziało. Jak dla mnie to piękny zbiornik pod Ślężą i wracają dobre lata takie jak ty pamiętasz a mnie nauczyłeś łowić. Pozdro

• Like 1

Informacje otrzymałem od jednego kapitana sportowego (ponoć okręg nie wypełnił formalności dotyczących przedłużenia dzierżawy - informacji nigdzie nie znalazłem w necie).

A jeśli chodzi o wycofanie się kopalni z wody to nie pisz, że nie ma to żadnego związku z rybostanem i atmosferą na wodzie. Przez kogo zbiornik był w ostatnich latach spuszczany na maxa by wydobycie żwiru prowadzić z dna zbiornika.A brak koparek i barek na wodzie na pewno umili pobyt nad wodą bez odgłosów, skrzypień i pisków starych i przestarzałych urządzeń do wydobycia żwiru. A jeśli Daniel masz ciekawsze łowisko to tylko pozazdrościć i pilnuj by jak najmniej osób się o nim dowiedziało. Jak dla mnie to piękny zbiornik pod Ślężą i wracają dobre lata takie jak ty pamiętasz a mnie nauczyłeś łowić. Pozdro

Cześć, Waldku

Całe 28 lat modliłem się żeby ten złom znikną z tej wody :)

Fajnie cofnąć się do pierwszych stron wątku i poczytać..

http://jerkbait.pl/t...sci-z-mietkowa/

jakie to było eldorado.

Allee.. wracamy z nowym sezonem do boju :)

Daniel z Wrocławia

Edytowane przez didiunik

Ale to co nie będą czerpać zwiru? Co syndyk? Coś mi się nie chce wierzyć..

Kopalnia kończy wydobycie,ponieważ skończyły się pokłady żwiru.A od Domanic wspomniana kopalnia,zobowiązała się wybrać brzeg aż do wału,podobno martwili się tym,że zostawało w kałużach zbyt dużo narybku przy spuszczaniu wody.Z dobrych info,mają utwardzić i wyrównać drogę i slip oraz wykonać jakiś parking.Ale to,pożyjemy, zobaczymy.

• Like 2

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...