Skocz do zawartości

Nowa pracownia NORTHRODS

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Jak kolega Popper napisał zapraszam do nowo otwartej pracowni NORTH RODS w Gdyni. www.northrods.pl

Do początku przyszłego tygodnia strona będzie w pełni sprawna i będą tam wszystkie niezbędne dla was informacje takie jak cenniki  itd.

część informacji jest już dostępna.

Oficjalne pracownia rusza od poniedziałku .

Serdecznie zapraszam-Konrad Wiśniewski.

• Like 1

Cześć,

Mi na stronie najbardziej spodobało się to zdanie:

Nasze wędki zbroimy w komponenty wiodących na ryku firm, takich jak między innymi: Fuji, Batson, Pacific Bay, Forecast, oraz omotki najlepszych firm dostępnych na rynku.

:D :D :D

Pozdrawiam i życzę wiele sukcesów

Edytowane przez Rhyacophila

W przyszłym roku pojawi się nowa seria blanków ,która będzie  dostępna tylko w naszej pracowni.

O szczegółach napiszę więcej po nowym roku. :ph34r: Do końca roku pozostaniemy przy tym co jest teraz na stronie.

Biorąc pod uwagę zbliżający się sezon pstrągowo- trociowy gorąco polecam ofertę Fishing Artu , bo jest naprawdę bogata.

Co będzie dalej to zweryfikuje rynek czyli Wy klienci , bo pracownia to miejsce przede wszystkim dla Was. ;)

O wszystkich nowościach będziemy was informować na bieżąco na naszej stronie w zakładce aktualności .

Pozdrawiam-Konrad Wiśniewski

• Like 1

To że macie lub będziecie mieli blisko bardzo mnie cieszy. :)

Zawsze można zobaczyć to co się kupuje z bliska a często jest tak że upatrzymy sobie jakiś blank , na miejscu okazuje się że bardziej nam leży coś innego.

Oczywiście wysyłka i załatwienie sprawy przez tel. to też nie jest problem. ;)

Pozdrawiam.

Witam, to może ja z grubej rury.... jaki blank polecałbyś pod wahadłówki na rzekę Wartę, rzadziej starorzecza i jeziora. Blaszki (algi gnomy i morsy) od rozmiaru 1 do 3 czyli zakres 12-30gram, ale najczęściej na końcu zestawu będą wisieć blaszki w rozmiarze 2 czyli waga w okolicach 24gram. Wędka powinna ładnie się ładować podczas wyrzutu i pracować juz pod okołowymiarowymi szczupakami, ali nie powinna zbytnio siadać w nurcie... Takie realne CW do 35 powinno chyba styknąć.

Tak sobie wytypowałem takie blanki, ale inne propozycje także mile widziane ;)

REVC68MH   i REVC68H    czy te blanki, a zwłaszcza ten drugi nie są kołkowate jak seriaMB np MB744

CB66MH i CB70H, ale skrócony do 2m czy nie będą zbyt siadać w nurcie....jak to crankbaity

Edytowane przez minecjusz

Ja bym wybierał pomiędzy REVS68MH i REVC68H. raczej ten drugi

Wszystko zależy od metody ,nie napisałeś czy do casta czy spiningu,  w nurcie będzie lepiej się trzymać  a na stojącej wodzie zapas mocy jest tylko na plus.

Komfort łowienia tymi przynętami i tak pozostaje

Racja nie napisałem, że chodzi o cast, ale myślę, że w spinie wyszłoby podobnie - przynajmniej jeśli chodzi o użyteczne CW.

Czy ten REVC68H będzie miał sztywniejszy dół od serii CB? Planuje do niego dać Calcuttę 101XT, bo bardzo daleko z niej wszystko lata, a dobrze ładujacy się kijek ułatwi miotanie wachadłami nawet w rozmiarze "1" czyli 12-14gram.  Kiedyś myślałem nad MHX MB ale ostatnio pomacałem taki i jak dla mnie był zbyt kołkowaty podczas rzucania. Jakie ma urzyteczne i realne CW ten batson.....tak jakby opisać go na polską modłę?

Żeby to ocenić musiałbym połowić nimi cały dzień , co na pewno uczynię , z testów na sucho wychodzi że jest lekki zapas mocy ale nie tak duży jak w innych seriach.

Dolna granica jest ok. Myślę że pełen komfort uzyskasz mniej więcej w 1/3 górnej granicy czyli koło tych 20-30g

Rozpiszę się na ten temat na stronie po testach. Na razie to tylko przypuszczenia ale myślę że słuszne