Bujo Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Witam, Jaka jest potrzebna waga kolowrotka wraz z cała linka i podkładem by idealnie wywazyc Ventus F 10'6" #3 ? Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Ok 200g , dokładnie mogę ci powiedzieć w sobotę bo teraz nie mam możliwości.Też to jest trochę indywidualna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Wracając do tematu to waga powinna oscylować pomiędzy 160-180g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Dziękuję serdecznie wszystkim za przybycie na nasze spotkanie pomimo bardzo kiepskiej pogody.Dla tych którzy nie mogli przybyć do Wejherowa, przygotujemy kolejne spotkanie w trójmieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 A ja dostałem właśnie przesyłkę z moim kijem na morskie trotki. Prezent akurat na "Dzień wędkarza" ;-)Blank SLXF 10020-2 .Panie i Panowie oto Bornholm's Templar ! Konrad dzięki !Lepsze fotki zrobię już w plenerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 WitamMoże dał byś radę opisać wrażenia z użytkowania SLS 9010? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Jak dla mnie jest najlepszy jakich używałem tzn. jest szybki , dynamiczny ale pod rybą przechodzi pięknie w parabolę.Dzięki tym cechom bardzo daleko posyła małe przynęty w postaci wobków od 1,5cmO dziwo nie klęka pod większymi przynętami takimi jak wobki 5- 7 cm oczywiście przy niezbyt silnym nurcie.Jest to lekki rzeczny uniwersał którym można w razie potrzeby podać i boleniowy niewielki wobler którym bez problemu wyholujemy rybkę 60 cmWcześniej używałem Batsona RX8 o tych samych parametrach i powiem że ten jest bardziej stabilny, po prostu lepszy ale to oczywiście moje zdanie.Są osoby które wolą blanki bardziej lejące , taki jest np. batson ale ten równie dobrze trzyma rybę delikatnie zapiętą.Jest jeszcze jedna jego zaleta , jest bardzo czuły , dzięki temu można z fajnym efektem poskakać małymi główkami 2-5g z małym twisterkiem np. za okoniemPo weekendzie jeśli pogoda dopisze wrzucę na facebooka jakiś filmik z tą wędką , ugięcie ,rzut itd..Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Niestety nie udało się nic nakręcić.Przedstawię za to kilka fotek przynęt z bardzo krótkiego rekonesansu nad Wisłą.Są to woblery które ten blank obsługuje komfortowo. Mam jeszcze informację odnośnie tego blanku czyli SLS9010-2Po ostatniej dostawie mam wolne dwa takie blanki więc czas oczekiwania jest krótszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Oprócz ciekawego szczupakowego blanku , bardzo wygodny uchwyt FA soft touch.Sam blank ma fajną pełną pracę przy zachowaniu dużego zapasu mocy.SLM 7612-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 W związku z tym że ruszyły przygotowania do sezonu sandaczowego , przedstawiam pierwszą propozycję dla kolegów lubiących elektryczne wędki.Wędka uzbrojona na blanku FA SLXF+BORON 14lb 6'6'' w tradycyjny uchwyt DPS i przelotki KR-conceptPrzynęty jakie obsługuje w pełni komfortowo to gumy i koguty na główkach od 8 do 21g , maksymalny ciężar przynęt to ok 30g + gumaGłówną jego zaletą jest oprócz niesamowitego przekazywania sygnału ,duży zapas mocy przy tylko 14 lb i piękna praca pod obciążeniem.Sztywna typowo sandaczowa praca połączona z pełnym ugięciem podczas pracy z rybą to pewne zacięcie w tempo, bezpieczny hol i lądowanie ryby.Co ważne , nie boi się przyłowu w łowiskach gdzie obficie występuje np. sum . Jeszcze kilka zdjęć ugięcia zaczynając od ok. 30g do 1 kg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Imponujaca wiedza nt blanku ktory niedawno wszedl do oferty i ktorym - jak zakladam - nie miales jeszcze okazji polowic tych sumow i sandaczy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tak się składa kolego że u mnie na zalewie wiślanym i morskim odcinku Martwej wisły okres ochronny sandacza rozpoczyna się 20 kwietnia i kończy 15 czerwca.Jeśli zaś chodzi o blank , to pewnie zauważyłeś że w ofercie go nie ma bo jest to blank robiony pod specjalne zamówienie.Łowieniem sandaczy zajmuję się od ok 15 lat i nawet jeśli zdarzyło by się że danego blanku nie miałem na wodzie ( co akurat w tym przypadku nie miało miejsca, bo już tam był) to wystarczy mi kilka rzutów na sucho i sprawdzenie ugięcia pod obciążeniem aby ocenić blank.Jeżeli masz ochotę sprawdzić blank nad wodą serdecznie zapraszam na pomorze.Pozdrawiam - Konrad Wiśniewski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 wystarczy mi kilka rzutów na sucho i sprawdzenie ugięcia pod obciążeniem aby ocenić blank. to może pisz w ten sposób właśnie zamiast, cytuje : "Co ważne , nie boi się przyłowu w łowiskach gdzie obficie występuje np. sum ." Jerkbait jest miejscem gdzie dzielimy się wiedzą i doświadczeniami a swoimi przypuszczeniami Nie twierdzę że nie masz racji, ale razi mnie to że wypowiadasz się w sposób który może po prostu wprowadzać w błąd i wywoływać mylne wrażenie co do tego czy i w jakich okolicznościach blank został sprawdzony w praktyce. Jak dla mnie jest dosyć istotna różnica pomiędzy np. kilkoma sumami wyjętymi na wędkę wykonaną na tym blanku a stwierdzeniem " wystarczy mi kilka rzutów na sucho i sprawdzenie ugięcia pod obciążeniem aby ocenić blank " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Napisałem że ten blank przetestowałem na wodzie, czytaj nawias. Kilka sandaczy już wyholował więc nie wiem skąd przypuszczenia że wprowadzam w błąd? "Łowieniem sandaczy zajmuję się od ok 15 lat i nawet jeśli zdarzyło by się że danego blanku nie miałem na wodzie ( co akurat w tym przypadku nie miało miejsca, bo już tam był) to wystarczy mi kilka rzutów na sucho i sprawdzenie ugięcia pod obciążeniem aby ocenić blank." Co do tego że nie boi się przyłowu w postaci suma ( oczywiście nie dużych rozmiarów) też widzę , wiele lat łowiłem sandacze na Zalewie zegrzyńskim i takie przyłowy się nie raz trafiały. Mowa o rybach ok. 1m-1,5mBardzo łatwo można ocenić po wyholowaniu kilku ryb czy wędka poradzi sobie z takim przyłowem czy też nie. Mam porównanie np. do kilku własnych wędek na blankach np. Batsona , FA czy nawet MHX P844-2 o podobnej mocy na których to już takie przyłowy byłyNie twierdzę że znam charakterystykę wszystkich blanków i na wszystkie łowiłem , ale jeśli chodzi o sandacza czy okonia lub blanki kleniowo -jaziowe to uwierz mi że mam spore doświadczenie i dobry blank ocenię bardzo szybko.Podsumowując - to co opisuję to są moje spostrzeżenia i uwagi na temat danego blanku, jako zawodnika i wędkarza z wieloletnim stażem i mam nadzieję że komuś te uwagi się przydadzą. Postaram się w przyszłości pisać jaśniej by rozwiać wszelkie wątpliwości a wprowadzanie forumowiczów w błąd nie jest w żadnym wypadku w moim interesie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 OK, teraz rozumiem. Ja odczytałem ostatnie zdanie jakbyś co najmniej właśnie wrócił z tym kijem znad Ebro Takie to uroki słowa pisanego. Jeżeli masz ochotę sprawdzić blank nad wodą serdecznie zapraszam na pomorze.Pozdrawiam - Konrad Wiśniewski. ... a z zaproszenia chętnie skorzystam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zapraszam serdecznie i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 To jeszcze w sandaczowych przedbiegach SLXF7610-1 w KR- TorzitePierwszy kijek zbroiłem na tych przelotkach i muszę przyznać że robią wrażenie.Może będzie mi dane kiedyś zbudować na nich coś dla siebie I reszta gratów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Kolejny SLS 9010-2 w nowej odsłonie. Długość 9'0''moc 10 lbcw. 2-14g Kilka fotek gotowego kijka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Kolejne dwie propozycje przy wyborze blanku okoniowego.Pierwsza to blank FA perch 7'2'' ( 2.20m ) moc 2-6 lb cw. 0,8-6gWędka jest szybka ale z pełną progresywną pracą pod obciążeniem.Będzie idealna do łowienia okoni w wolnym i średnim tempie opadu na główkach o podanym cw. Jeszcze kilka zdjęć z ugięciem blanku. Edytowane 21 Maja 2014 przez Konrad-Northrods 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Propozycja nr. II to wędka dwuczęściowa zbudowana na blanku FA perch 7'0''Długośc 2.13m , moc 2-6 lb cw 0,8-8gKijek zdecydowanie szybszy do bardziej agresywnego prowadzenia przynęt na główkach w wymienionym przedziale wyrzutowym.Blank również posiada pełne ugięcie z wyraźnie mocniejszą sekcją środkową.Pełna kontrola podczas holu . Jeszcze kilka zdjęć ugięcia: Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Propozycja nr. II to wędka dwuczęściowa zbudowana na blanku FA perch 7'0''Długośc 2.13m , moc 2-6 lb cw 0,8-8gKijek zdecydowanie szybszy do bardziej agresywnego prowadzenia przynęt na główkach w wymienionym przedziale wyrzutowym.Blank również posiada pełne ugięcie z wyraźnie mocniejszą sekcją środkową.Pełna kontrola podczas holu .DSC_0811.JPG DSC_0810.JPGDSC_0806.JPGJeszcze kilka zdjęć ugięcia:DSC_0801.JPG DSC_0802.JPGDSC_0804.JPGPozdrawiam. nie wiem czy mi się wydaję ale nie zbyt płynnie się ugina, chodzi mi o fragment między szczytem a drugą przelotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Też mi się tak wydaje. Albo coś z blankiem albo przelotek na szczycie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Też mi się tak wydaje. Albo coś z blankiem albo przelotek na szczycie za mało.raczej ich rozmieszczenie, ilość dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 To wina zdjęcia, trochę jest z kąta zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jeśli mnie wzrok nie myli to wędeczka jest na "Y-kach", dobrze widzę Konradzie? Osobiście bym mu założył KRy, kończąc na 4 lub nawet 3,5. Można by wtedy wymusić płynniejsze ugięcie samej końcówki szczytówki, bo widać że w tym egzemplarzu niezbyt chce się ona poddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi