Skocz do zawartości

Nowa pracownia NORTHRODS

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Wędka jest uzbrojona na blanku Fishing Art-u SLF 706-2 nano

Do tej metody rewelacja, trochę źle opisany bo dał bym mu 8 lb ale pod większymi rybami spisuje się świetnie.

Już nie długo kolejne odcinki z blankami Matagi super big pond i Suzuki RXF 602.

Myślę że te materiały pozwolą w 100% ocenić ich pracę podczas holu i prowadzenia przynęty.

Kolego Konradzie, dobrze widziałem że tego SLF zbroiłes w ramke przelotki od V do L, z ciekawosci chciałem dopytać czemu  takie zbrojenie, a nie od Y. Czy było to podyktowane chęcią wyciagnięcia z blanku pełnej mocy na dole? 

Konrad,

czy możesz porównać możliwości i pracę BLAAS F SLF766-2 i SLF766-2N. Potrzebowałbym kija okoniowego do ciągania przynęt na główkach 2-3g i małe jigi. Mam teraz UMBX S700L do 10,5g i z takimi maleństwami nie daje rady, pracuje od 5g.

dzieki

• Like 1

• 2 tygodnie później...

MHX nie powala,myslę,że dobrze widziałem-przesztywnienie na składaniu w innych modelach MHX tez to wystepuje,natomiast MATAGI :) :) :) :)

Matagi było do 3gram MHX do 9g -  to jakby porównywać spinning 12lb i wędkę morską 30lb, przy łowieniu 60cm boleni.

Ciekawe jak/gdzie by się wygięło Matagi jakby się uwiesił  szczupaczek 50cm.  Ale kij do dłubania okoni miodzio :)

MHX nie powala,myslę,że dobrze widziałem-przesztywnienie na składaniu w innych modelach MHX tez to wystepuje,natomiast MATAGI :) :) :) :)

Nie zgodze się, ten konkretny blank MHX to naprawdę fajna konstrukcja, przerobiłem sporo wykałaczek MHX z serii S i są to naprawde fajne konstrukcje. Co do Matagi to miałem przyjemność pomachać Mebaru L-SGT i myślę że ewentualny przyłów nie będzie problemem.

Matagi było do 3gram MHX do 9g -  to jakby porównywać spinning 12lb i wędkę morską 30lb, przy łowieniu 60cm boleni.

Ciekawe jak/gdzie by się wygięło Matagi jakby się uwiesił  szczupaczek 50cm.  Ale kij do dłubania okoni miodzio :)

Zgadzam się, to całkiem inne konstrukcje. Miałem obie. Uzupełniają się doskonale. MHX to 5-9gr bardzo fajny kijek, a Big Pond do 4 gr max.

Co ma piernik do wiatraka?jezeli jest przesztywnienie to jest :D :D ,może być na 6lb,a może i być na 30lb ale jest :D :D :D. Mam kilka MHX i dla mnie nie wszystkie są perełkami.To jest moje zdanie ,a Wy jestescie zapewne wielkimi mistrzami i napewno macie swoje spostrzeżenia w tym temacie.Propaganda gebelsowska lub putinowska jest dla mnie nie do przyjęcia.Dla przykładu dobre sieciówki w niczym nie ustepują MHX,tylko przezbroić i niejeden dopatrywałby się w nich kosmicznej ideału,sa tańsze i to sporo-MOŻE KAMERKA PRZEKŁAMAŁA,A JUŻ JESTEM ŚLEPY TO CO INNEGO. :D :D :D :D :D :D :D Zależy co i dla kogo jest fajne

Pozdrawiam

Stanisław Gawełda

• Like 1

Moim zdaniem kolega Voldemort nie wie o czym pisze,nie na temat,ale sie przy tym swietnie bawi :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands:

Pozdrawiam

S.G.

No cóż niektórzy to wszystkie rozumy zjedli i jak widać jedynie ich zdanie i spostrzeżenia są godne uwagi.

A kto ma inne zdanie niech lepiej cicho siedzi, bo ..... się na niczym nie zna i tylko sobie jaja robi :unsure:

Co ma piernik do wiatraka?jezeli jest przesztywnienie to jest :D :D ,może być na 6lb,a może i być na 30lb ale jest :D :D :D. Mam kilka MHX i dla mnie nie wszystkie są perełkami.To jest moje zdanie ,a Wy jestescie zapewne wielkimi mistrzami i napewno macie swoje spostrzeżenia w tym temacie.Propaganda gebelsowska lub putinowska jest dla mnie nie do przyjęcia.Dla przykładu dobre sieciówki w niczym nie ustepują MHX,tylko przezbroić i niejeden dopatrywałby się w nich kosmicznej ideału,sa tańsze i to sporo-MOŻE KAMERKA PRZEKŁAMAŁA,A JUŻ JESTEM ŚLEPY TO CO INNEGO. :D :D :D :D :D :D :D Zależy co i dla kogo jest fajne

Pozdrawiam

Stanisław Gawełda

A ten teks to już się nie nadaje w ogóle do skomentowania.

No może poza tym, że mistrz jak widać jest tylko jeden.

• Like 1

Pozdrawiam

Stanisław Gawełda

Proponował bym zmienić ton. Nikt nie zamierza cię do niczego przekonywać. Możesz się nie zgadzać, twoje prawo. Ale zachowaj kulturę wypowiedzi.

Szkoda mojego cennego czasu,ale proponuje zawsze dodac ja ,moim zdaniem lub cos w ten deseń ,mistrzu z małopolski tu akurat chodzi o to co widac na filmiku :) i czytaj moje posty ze zrozumieniem .Ja nie widze tu żadnej obrazy z mojej strony.

Szkoda mojego cennego czasu,ale proponuje zawsze dodac ja ,moim zdaniem lub cos w ten deseń ,mistrzu z małopolski tu akurat chodzi o to co widac na filmiku :) i czytaj moje posty ze zrozumieniem .Ja nie widze tu żadnej obrazy z mojej strony.

Stasiu nie ma sie co denerwować ;)

bo denerwowac sie to mścić sie na wlasnym zdrowiu za czyjąś głupotę :)

wiec nie warto