zenek Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam Kolejny filmik znanej serii Tym razem metoda drop shot Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Odrobinę dropshota jest tylko i główka z blankiem suzuki rxf 5g w dwuskładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Konrad czy według Ciebie suzuki są dobrze opisane? Zastanawiam się nad tym oczko a nawet dwa mocniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam temat, ale jeśli w złym proszę o przeniesienie.Chciałbym wszystkich ostrzec przed zakupem wędek w pracowni NorthRods. Nie będę wstawiał całych rozmów tylko istotne fragmenty dla sprawy A więc od początku, zamówiłem kij u Pana Konrada na klenie. Zrobiłem to specjalnie w maju, żeby kij był w czerwcu już u mnie, bo jak mnie zapewniano na kij miałem czekać 4 tygodnie :Więc 11 maja wpłaciłem zaliczkę. W międzyczasie ustalaliśmy szczegóły. Gdy już do pracowni dotarł blank:Kiedy była mówiona prawda ? A może ani razu ? Bo według mnie moja wędka nawet nie została zaczęta. Gdy już dobiegał koniec terminu Pan Konrad miał już drugi wyjazd do Szwecji na rybki.Dnia 10.06.2015 w czasie rozmowy telefonicznej byłem poinformowany ze 11.06.2015 wędka będzie polakierowana, lecz 12.06.2015 Pan Konrad miał akurat wyjazd do Szwecji, ale zapewniał, że w poniedziałek (15.06.2015) kij będzie wysłany. We wtorek byłem poinformowany ze kij jest już w drodze do mnie, lecz już w środę rano dostałem informację, że paczka z powodu uszkodzenia wróciła do pracowni. Bardzo mnie to zdziwiło bo pierwszy raz się spotkałem, że uszkodzona paczka wraca do nadawcy. Zawsze było tak, że odbiorca może nie przyjąć przesyłki i wtedy ona wraca do nadawcy. Ale powiedziałem OKEJ i poprosiłem KILKAKROTNIE numer paczki czy zdjęcie dowodów reklamacji. Niestety nie dostałem. Dnia 24.06.2015 zostałem poinformowany, że nowy blank został zamówiony na CITO (jak to określił Pan Konrad) i że będzie u niego w następnego dnia. Umówiliśmy, się na wysyłkę dnia 27.06.2015, dzień wcześniej jeszcze było to potwierdzane telefonicznie. Zrezygnowałem specjalnie z wyjazdu na turniej, żeby móc odebrać wędkę w sobotę. Po czym rano w sobotę dostaję wiadomość: Po czym odpisałem : Odezwałem się we wtorek : I na koniec dostałem taką wiadomość:W efekcie kij który miałem mieć w połowie czerwca, mam dopiero pod koniec lipca. Mam nadzieję, że ostrzegłem wszystkich którzy planowali zakupy w Pracowni NorthRods 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Czekałem 5 tygodni na swój kij kleniowy. I polecam tą pracownie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 "to nie sklep tylko pracownia" heheheh. +10 do many. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkazne1 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ciekawe która pracownia będzie kolejna. [emoji2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Dobrze ze moja "pracownia " nigdy nie zawodzi .... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ciekawe która pracownia będzie kolejna. [emoji2]Ciekawe po byku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Paru oszołomom noga się powinęła i to niestety na własne życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ciekawe ktora wTRWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Panowie nie spinajmy się...takie są realia,że...rzemieślnik-wytwórca ma cholernie ciężko,a potencjalny klient-nabywca jeszcze ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Stanę w obronie Konrada bo w ostatnim czasie wykonywał dla mnie trzy kijki na blankach Suzuki. W moim przypadku wyglądało to tak że spotkaliśmy sie 3-go lipca i ustaliliśmy jak mają wyglądać kijki i dwa z nich odebrałem już 15-go lipca natomiast na kijek 5-18 g umówieni jesteśmy na czwartek a na domiar tego mam możliwość potestowania w/w kijków na rybkach gdyż otrzymałem taką propozycję.Jak kolega wyżej nadmienił pracownia to nie sklep gdzie się wchodzi i kupuje i należy brać poprawkę na różne sytuację które mogą wydarzyć się po drodze.Ja ze swojej strony polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 To pytanie po co proponować samemu termin i sie go nie trzymac ? PS dzis otrzymałem juz swoją wędkę która została dokończona w pracowni FishingRod tam usłyszałem termin 2 tygi i równo po 2 tygach dostałem kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Pewnie w połowie Polskich firm oferujących usługi w różnych branżach istnieje podobna sytuacja,''nałapać'' potencjalnych klientów,nie zważająć na własną ''moc'' przerobową.Swoją drogą próbowałem coś tam zamówić w Northrods (blank,przelotki i resztę duperklocków) i po 3 mailach gdy napisałem,że jestem z jerkbaita ,kontakt się urwał,zrządzenie losu czy przypadek...nie wiem. Kolego @jac72 3 kijki na Suzuki to już spora sumka,taka której raczej już olać nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Panowie niczym niestesmy w stanie wytłumaczyc kretactwa o uszkodzonych i wracajacych przesyłkach jak w dziecinny sposob mozna to sprawdzic i doskonale kazdy o tym wie a jednak czesta to praktyka naszych przeladowanych zleceniami(czytaj;pobrana zaliczka) pracowni!!! Chodzi mi o powazne traktowanie siebie nawzajem a nie promowanie kolesiostwa(ze jeden dostaje dwa kije w dwa tygodnie) i kretactwa (a drugiemu po 7tygodniach paczke uszkodzili i nr przesyłki zaginoł)!!! Takie pracownie powinne zajmować sie budową ale wedek z leszczyny i wtedy reklamowac w telewizji T bo jakos dziwnie po takiej reklamie ilosc zaliczek sie zwieksza i uszkodzonych przesylek rownież!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Każdy kij ma dwa końce,i każda umowa zawarta między zamawiającym a rzemiešlnikiem powinna zabezpieczać obie strony.Powinna zawierać termin wpłaty zaliczki i termin zapłaty po wykonaniu usługi.Oraz termin wykonania usługi. Po przekroczeniu terminu na liczenie odsetek karnych 2%dziennie.Wtedy nie byłoby problemów. Ale tak jak pisałem na początku każdy kij ma dwa końce a proca trzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Niestety jest to mój pierwszy kij z pracowni chcialem miec wszystko cacy ale niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Panowie niczym niestesmy w stanie wytłumaczyc kretactwa o uszkodzonych i wracajacych przesyłkach jak w dziecinny sposob mozna to sprawdzic i doskonale kazdy o tym wie a jednak czesta to praktyka naszych przeladowanych zleceniami(czytaj;pobrana zaliczka) pracowni!!! Chodzi mi o powazne traktowanie siebie nawzajem a nie promowanie kolesiostwa(ze jeden dostaje dwa kije w dwa tygodnie) i kretactwa (a drugiemu po 7tygodniach paczke uszkodzili i nr przesyłki zaginoł)!!! Takie pracownie powinne zajmować sie budową ale wedek z leszczyny i wtedy reklamowac w telewizji T bo jakos dziwnie po takiej reklamie ilosc zaliczek sie zwieksza i uszkodzonych przesylek rownież!!!ŻebyŻeby była jasność. To była moja indywidualna opinia. Nie znasz mnie więc jakim prawem wysuwasz takie wnioski? Napisałem o moim kontakcie z pracownią Northrods i o zamówieniu które zostało rzetelnie wykonane. I to na tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Dobrze że ja nie miałem takich problemów, zamówiłem kij u Hubertusa z jerka, Od dnia zamówienia do odbioru minęły równo cztery tygodnie, zaliczki posłałem o stówę więcej niż zaproponował Hubert, resztę dopłaciłem przy odbiorze zgodnie z umową (mam blisko to i mogłem tak odebrać), kij jest wykonany idealnie,, świetnie wyważony i uzbrojony czyli zrobiony zgodnie z moim zamówieniem i co najważniejsze ja jestem zadowolony. Czasami ten co nie jest rutyniarzem jak oklepane sławą pracownie robi lepiej i szybciej niż Ci co zebrali więcej ochów i achów niż wędek zrobili albo mają renome super pracowni, którą to renomę szarpie jedna taka wpadka jak w przypadku Konrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_rago Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam temat, ale jeśli w złym proszę o przeniesienie.Chciałbym wszystkich ostrzec przed zakupem wędek w pracowni NorthRods. Nie będę wstawiał całych rozmów tylko istotne fragmenty dla sprawy A więc od początku, zamówiłem kij u Pana Konrada na klenie. Zrobiłem to specjalnie w maju, żeby kij był w czerwcu już u mnie, bo jak mnie zapewniano na kij miałem czekać 4 tygodnie :Więc 11 maja wpłaciłem zaliczkę. W międzyczasie ustalaliśmy szczegóły. Gdy już do pracowni dotarł blank:Kiedy była mówiona prawda ? A może ani razu ? Bo według mnie moja wędka nawet nie została zaczęta. Gdy już dobiegał koniec terminu Pan Konrad miał już drugi wyjazd do Szwecji na rybki.Dnia 10.06.2015 w czasie rozmowy telefonicznej byłem poinformowany ze 11.06.2015 wędka będzie polakierowana, lecz 12.06.2015 Pan Konrad miał akurat wyjazd do Szwecji, ale zapewniał, że w poniedziałek (15.06.2015) kij będzie wysłany. We wtorek byłem poinformowany ze kij jest już w drodze do mnie, lecz już w środę rano dostałem informację, że paczka z powodu uszkodzenia wróciła do pracowni. Bardzo mnie to zdziwiło bo pierwszy raz się spotkałem, że uszkodzona paczka wraca do nadawcy. Zawsze było tak, że odbiorca może nie przyjąć przesyłki i wtedy ona wraca do nadawcy. Ale powiedziałem OKEJ i poprosiłem KILKAKROTNIE numer paczki czy zdjęcie dowodów reklamacji. Niestety nie dostałem. Dnia 24.06.2015 zostałem poinformowany, że nowy blank został zamówiony na CITO (jak to określił Pan Konrad) i że będzie u niego w następnego dnia. Umówiliśmy, się na wysyłkę dnia 27.06.2015, dzień wcześniej jeszcze było to potwierdzane telefonicznie. Zrezygnowałem specjalnie z wyjazdu na turniej, żeby móc odebrać wędkę w sobotę. Po czym rano w sobotę dostaję wiadomość: Po czym odpisałem : Odezwałem się we wtorek : I na koniec dostałem taką wiadomość:treW efekcie kij który miałem mieć w połowie czerwca, mam dopiero pod koniec lipca. Mam nadzieję, że ostrzegłem wszystkich którzy planowali zakupy w Pracowni NorthRods W sumie to Ci zazdroszczę ja zamówiłem 19 maja wpłacając zaliczkę za wędkę na blanku suzuki do 11g w pierwszym podejściu dostałem suzuki do 5g, w pirwszych dniach lipcawięc zdziwionemu panu Konradowi ją odesłałem,moja historia miała podobny przebieg a więc uszkodzona tuba u kuriera,już wysyła,czeka na blank,itd.Dziś wędka do mnie wkońcudoszła i w sumie powinienem to o..ć bo przecież ją mam i powinienem być cały w skowronkach ale nie dokońa tak jest ponieważ dopłacałem do przelotek torzite i w takie przelotkipowinna być uzbrojona a jest w alkonite i w sumie ten fakt mnie skłonił do napisania.Niemniej jednak estetyka wykonania nie budzi moich zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) "santo subito" - czy jakoś tam Edytowane 22 Lipca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam.Rzeczywiście były komplikacje z tym batsonem , akurat ten model był wtedy ciężko dostępny.Klient ma prawo być niezadowolony bo termin z wielu powodów został zawalony, pieniądze zostały zwrócone na konto.Niestety czasami zdarzają się błędy szczególnie przy dużym nawale pracy. Jeśli są jakieś wątpliwości co do wykonania to proszę zainteresowane osoby o telefon w godz. od 18-20.W ciągu dnia może być kłopot z dodzwonieniem się do mnie. PS . cieszę się że wybrał pan Fishing rod, Sergiusz to świetny rzemieślnik.Reszty wpisów nie komentuję. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 No to klapa. Jeden zadowolony Klient powie drugiemu, jeden niezadowolony - dziesięciu. Kto się uparł w 1000% na NR to zamówi. Inni pomyślą kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Tak to już jest ale na szczęście to odsetek który jest wpisany w tą pracę .Do błędu się przyznaję a reszcie zadowolonych klientów życzę samych okazów na wędki uzbrojone w mojej pracowni .Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi