jerzy Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 W tym roku pojawiło się nowe wcielenie shimano chronarcha 101B o oznaczeniu 101 BSV. Chronarch 101B jest amerykańska wersją znanegu unas i juz trochę zapomnianego klasyka Metanium XT 2005. Nowy chronarch ma pojemną szpulę, która wg. producenta mieści 14 funtowej żyłki 110 yardów czyli pojemnosć taka sama jak w Curado 201 D. Po ludzku napiszę, ze to oznacza, ze nawiniemy na niego równo 135m Power Pro 20 lbs. Poza sama szpulą nowy chronarch ma też power handle co widac na zdjeciach ponizej. Przełozenie 1 : 6,2, drag 10 lbs, odśrodkowy hamulec VBS.. Niezła propozycja dla kogos kto szuka niewielkiego multiplikatora do jerkowania albo innych cięższych przynęt. Salt water też wchodzi w grę.. Propozycja o tyle ciekawa, ze teoretycznie powinna pasowac do tego modelu płytka szpulka Yumeya do Metanium XT ... ale tu 100% pewnosci niemam. . pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 hmmmmmmmm ciekawe czy standardowa szpulka od XT bedzie pasowała, jesli tak to i ta Yumeyowska powinna być oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Ciekawie sie prezentuje , a jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Jurku,Dzięki za info. Szpulka od Yumey'a na 100% będzie pasowała do tej maszynki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 no to piknie lajtowa szpulka z taką korbką to niezły czad.. multiplikatorowy postmodernizm !! wizard cenę sprawdź na ebayu coś około 230 $ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Coś mi się wydaje że to jest coś , co tofik lubi najbardziej , czyli multik do średniego łowienia w rzece ( czyt. we warcie ) <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Coś mi się wydaje że to jest coś , co tofik lubi najbardziej , czyli multik do średniego łowienia w rzece ( czyt. we warcie ) <_< jak patrzę na tę szpulę to se myślę, że ona ma minimum 17-18g. Jak do tego jeszcze nawiniesz te 135m PP-leciony 20 lbs nasiakniętej wodą to wyrażenie średnie łowienie przestaje być chyba najbardziej trafionym. Wcale bym się nie żdziwił jak z taka szpulą chronarch 101 pracowałby dobrze od 13-15g minimum. Ja miałem XT 2005 i ponizej 8g pracował tak sobie.. a szpulę miał sporo lzejszą gdzieś w okolicach 12g jak Antares AR.. ja bym go kupił do sliderów i fatso 10 przy swoich gabarytach i zasłużonej opinii solidnego multiplikatora byłby idealny do lekkiego jerkowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 czyli odpada ! Jak tak dalej pójdzie to będę zmuszony kupić na miejsce 201 dpv takie samo 201dpv i na miejsce 101d takie samo 101d Jak tak sobie czytam na tym forum to ze stajni shimano nic lepszego w okolicy 200$ o jakości curado się nie poszuka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 jak dorzucisz do tych 200$ jeszcze kilka bucksów to w grę wchodzi protoplasta serii czyli wspomniany Metanium XT 2005 alias chronarch 101B. Jest też wersja dla tych co katuja przekłądnię czyli chronarch 101BPV z przełożeniem 5.0. Akurat te dwa ostatnie jak najbardziej nadaja się do średniego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Małe pytanko czy te płytkie szpulki yumeya sprzedaja bez rozetki na bloczki ? czy tylko zdjeta rozetka na potrzeby fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Małe pytanko czy te płytkie szpulki yumeya sprzedaja bez rozetki na bloczki ? czy tylko zdjeta rozetka na potrzeby fotki? niestety chłopaku. Bez... gdyby nie ten fakt dawno by już moje curado miało YUMEYke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Tak jak Mifek powiedział BEZ - ale da się jakoś to załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Remek napisales da sie jakos to zalatwic... .Mysle oczywiscie o rozetce. Po nie udanej probie zdobycia tejze rozetki, odpuscilem sobie jej zakup.W miedzy czasie jednak moglo sie cos zmienic i jest ona obecnie do kupienia.Jezeli tak,to mnie oswiec. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dla mnie kupił Friko .... chyba na japantackle PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Remek , gratuluje zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 chętnie poznam te tajne źrudełko Rozetkowe rozumiem ze to kupno to taz Trochę z pod lady? bo chyba w ofercie niema rozetek na JT ?ciągnie mnie coś w strone MG7 <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Szpulkę mam już z pół roku albo i więcej ... teraz zmieniła właściciela ... ma ją Friko i włożył ją do Antaresa ARi jest super zadowolony. Rozetkę 2 szt. załatwiał Friko. Wiem, że trzeba rozmawiać z właścicielem japantackle (albo plat - na prawdę nie pamiętam) osobiście bo w sklepie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi