Skocz do zawartości

Jaki spinning o długości 2.9-3.0m i cw. do 35g na dużą rzekę?

przemas107

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega po kiju ma ten patyk i potwierdzam Twoją opinię, świetny blank jako lekko-średni unowersał. Wiadomo trochę brakuje mu mocy przy cięższych przynętach ale do tego jest stworzony 1144F. W ogóle cała seria RX8 jest wg. mnie bardzo udana. Niby niepozorna i bez fajerwerków w porównaniu do innych  "high modulusów" ale właściowściami użytkowymi na "placu boju" potrafi urzec.

Edytowane przez pawello
  • Like 1

Ja osobiście używam Robinsona Diaflexa classic 2.70 10-40 lekki spoko kijek lżejszy od Team Dragona  i bardziej elektryczny. Wczoraj miałem goły blank w rączkach ST1144F-MHX Graphite 2 2,90 10-42 8-15 i fajna fuzja  :D  podobał mi sie...

Edytowane przez DP Fishing

Mam tego fenwica, pod woba super sprawa, krótki dolnik fajnie się manewruje w krzakach, sumki takie po 10 kg nie robią na nim żadnego wrażenia. Blank posiada spory zapas mocy. Kijek naprawdę godny polecenia, no chyba że łowisz przeważnie na gumę, tu juz średnio przekazuje kontakt z dnem.

Mam Talona IM6+ MF2 10,0' do 21 gram i 15 lb linki. Łowię nim na Wiśle już 16 lat (zbrojony jeszcze w Firmie Aquarius - jedna z pierwszych wędek tam montowana) i uważam, że to najbardziej uniwersalna wędka na duże rzeki. Łowię nim zarówno małymi woblerkami jak gumami po 25-30 g.  Blank opisany jest jako salmon&steelhead i nie trzeba się bać tego, że  te 3/4 uncji wytrzyma większe ciężary. Ścianki są grube i naprawdę wytrzymują prawie wszystko (jest przez to stosunkowo ciężki, ale coś za coś). Akcja raczej pół paraboliczna. Ten kij tak mi się zawsze podobał, że 3 lata temu kupiłem sobie taki sam...w razie wpadki :) .

• 8 lat później...

Albo wersja 15-35g. Tyle, że używka.

https://www.olx.pl/d/oferta/savage-gear-salmonoid-3-05m-15-35g-do-negocjacji-CID767-IDQufAp.html

Edytowane przez Bastek86
  • Like 1