Skocz do zawartości

Lakier do omotek

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że dla zachowania większego porządku na forum niektóre działy powinny być dostępne(możliwość pisania) dla użytkowników z pewnym stażem.. Wyeliminowałoby to pytania kompletnych nowicjuszy i osób leniwych zmuszając je do przeszukania zasobów forum.. 

Wydaje mi się że dla zachowania większego porządku na forum niektóre działy powinny być dostępne(możliwość pisania) dla użytkowników z pewnym stażem.. Wyeliminowałoby to pytania kompletnych nowicjuszy i osób leniwych zmuszając je do przeszukania zasobów forum.. 

albo przynajmniej pisali na trzeźwo  :D 

• 3 tygodnie później...

Witam

Który z obecnie dostępnych na rynku lakierów jest najprostszy w obsłudze dla początkującego rodbuildera? Dobrze by było gdyby był dostępny w jakiejś niewielkiej ilości, powiedzmy umownie na jedną czy dwie wędki, abstrahując od tego jakie się wędki będzie robić. Widziałem gdzieś sprzedają lakier w strzykawkach, a nie wielkim opakowaniu, które starczy na zrobienie wielu wędek. Dziękuje i pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...

Jak wyzej-zabieram sie za druga warstwe lakieru, otwieram (po raz pierwszy, butelka nowka) pojemnik z ProKote Medium part A (zywica), a w srodku zamiast spodziewanej zawartosci jakies cos o konsystencji wosku? Ktorys z kolegow mial taka sytuacje? Co z tym robic? Kubel i reklamacja? Wedka czeka.. :(

Do śmieci lub reklamacja , zresztą nie polecam tego lakieru , lepiej kup Lamar by ThreadMaster HighBuild (HB) Roddancer  https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Lakier-do-omotek-240ml-Lamar-by-ThreadMaster-HighBuild-HB-Roddancer/403  i będziesz pan zadowolony.Lakier łatwy ,nie "śliwkuje" nie ucieka i wielu kolegów którym go poleciłem sobie go bardzo chwali.

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

Z utwardzaczem wszystko tip top. Zywice potrzymalem na kaloryferze i sie "rozmrozila"; druga warstwa juz polozona.

Ale to moja ostatnia wedka z ProKote raczej..

Moze przeterminowany?

Pytanie juz na marginiesie zupelnie - nie ma na butelce terminu waznosci.. :mellow: Poprzednie ProKote lezalo u mnie otwarte przez potora roku i nic.. Skad wiemy (oprocz fizycznych oznak oczywistych  :) ), ze lakier "zdechl"?

• Like 1

Uwaga!!!!!! Proszę NIE nazywać tak wątków! "Szybkie pytanie" - co to znaczy? Tracimy czas na wchodzenie w wątek jeśli nie chcemy czytać o lakierze albo nie dostaniesz odpowiedzi bo wiele osób tutaj nie wejdzie ....

Proszę o edycję tytułu.

To znaczy, ze wedka sie kreci na suszarce i potrzebuje natychmiastowej pomocy :)

Odpowiedz dostalem.

Nie wiem jak edytowac tytul, wiec prosze zamknac, wyrzucic, cokolwiek - jesli sie w jakis sposob sprzeniewierzylem..

Edit: Tak sobie omotkowalem reszte dolnika i poczulem sie winny; faktycznie - koledzy traca jakze cenny wszak czas wchodzac w ten temat - moze by tak punkt ostrzezenia? :angry:

Edytowane przez madmatt
  • Like 1

Mam ten sam problem,lakier zakupiony ok 5 miesięcy temu i w tym tygodniu zauważyłem że się rozdziela i zmętnial. Podgrzalem i polakierowalem kawałek blanku na prubę,niestety po trzech dniach dalej jest miękki. Trzeba zamówić tego Lamara jak koledzy radzą ☺

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

To znaczy, ze wedka sie kreci na suszarce i potrzebuje natychmiastowej pomocy :)

Odpowiedz dostalem.

1. Szybciej trafisz jak napiszesz tak "Dziwna konsystencja lakieru - szybka pomoc poszukiwana!" - wiadomo o co chodzi.

2. To nie priv więc ... inni forumowicze odpowiadają i .... ten wątek może przydać się innym, którzy w przyszłości będą mieli podobny problem ... ale jak go znaleźć kiedy napisałeś sobie "Szybkie pytanie". 

Wyedytuj i ... leć dalej do wędki :) Powodzenia i ... wrzuć jej zdjęcia :)

• Like 1

Mam ten sam problem,lakier zakupiony ok 5 miesięcy temu i w tym tygodniu zauważyłem że się rozdziela i zmętnial. Podgrzalem i polakierowalem kawałek blanku na prubę,niestety po trzech dniach dalej jest miękki. Trzeba zamówić tego Lamara jak koledzy radzą ☺

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

to wina wyłącznie złych proporcji