Stachu42 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Skończyłem właśnie drugą warstwę na kolejnym kijaszku.Doświadczalnie dałem 5% więcej utwardzacza i nie podgrzewałem lakieru,temp w mieszkaniu 23,8 stopnia.Zobaczymy co bedzie jutro. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ostatnio rozmieszałem po 1cm,oraz dodałem 5% wiecej utwardzacza efekt jest taki,że po niecałych 5 godz mozna delikatnie dotknąć,ale lakier jest jeszcze lepki.Zobaczymy co bedzie jutro rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Po 16 godzinach jeszcze ciut leppkie,mozna dotykać-lakier totalne badziewie jak dla mnie.Od MudHola nie otrzymałem odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Na nic moje zabiegi po 3 dniach można wbic paznokieć,w moim przypadku musi co najmniej tydzień leżakoać-dla mnie fajans kończę ten temat szkoda czasu. Pozdrawiam S.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 ...a miałem kupic i spróbować, jednak zostanę przy Lamarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam czy ktoś z Panów mógłby mi odpowiedzieć czym różni się taki lakier Lemar dwuskładnikowy od tego U-40 Trondaka uratenowego?Byłbym wdzięczny za ospowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A głównie tym ,że Lamar jest łatwiejszy w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A głównie tym ,że Lamar jest łatwiejszy w obsłudze.Mi chodzi bardziej ,żr chciałbym aby to był mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 miałem uratwnowy,lecz nie mogłem udoskonalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wydaje mi się że dla zachowania większego porządku na forum niektóre działy powinny być dostępne(możliwość pisania) dla użytkowników z pewnym stażem.. Wyeliminowałoby to pytania kompletnych nowicjuszy i osób leniwych zmuszając je do przeszukania zasobów forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wydaje mi się że dla zachowania większego porządku na forum niektóre działy powinny być dostępne(możliwość pisania) dla użytkowników z pewnym stażem.. Wyeliminowałoby to pytania kompletnych nowicjuszy i osób leniwych zmuszając je do przeszukania zasobów forum.. albo przynajmniej pisali na trzeźwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekan Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 WitamKtóry z obecnie dostępnych na rynku lakierów jest najprostszy w obsłudze dla początkującego rodbuildera? Dobrze by było gdyby był dostępny w jakiejś niewielkiej ilości, powiedzmy umownie na jedną czy dwie wędki, abstrahując od tego jakie się wędki będzie robić. Widziałem gdzieś sprzedają lakier w strzykawkach, a nie wielkim opakowaniu, które starczy na zrobienie wielu wędek. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Lakier-do-omotek-Lamar-by-ThreadMaster-HighBuild-HB-Roddancer-2x5ml-w-strzykawkach/607 prosty w obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jak wyzej-zabieram sie za druga warstwe lakieru, otwieram (po raz pierwszy, butelka nowka) pojemnik z ProKote Medium part A (zywica), a w srodku zamiast spodziewanej zawartosci jakies cos o konsystencji wosku? Ktorys z kolegow mial taka sytuacje? Co z tym robic? Kubel i reklamacja? Wedka czeka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A wloz do cieplej wody. Moze przeterminowany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Do śmieci lub reklamacja , zresztą nie polecam tego lakieru , lepiej kup Lamar by ThreadMaster HighBuild (HB) Roddancer https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Lakier-do-omotek-240ml-Lamar-by-ThreadMaster-HighBuild-HB-Roddancer/403 i będziesz pan zadowolony.Lakier łatwy ,nie "śliwkuje" nie ucieka i wielu kolegów którym go poleciłem sobie go bardzo chwali. Edytowane 29 Listopada 2015 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zacząłbym od reklamacji. Jeśli sprzedawca będzie proponował podgrzanie, to trza spróbować. Jeśli podgrzanie nie pomoże, sytuacja będzie jasna dla obu stron. Jak coś takiego stanie się z utwardzaczem, to nawet nie ma co próbować go uzdrawiać przez podgrzewanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Uwaga!!!!!! Proszę NIE nazywać tak wątków! "Szybkie pytanie" - co to znaczy? Tracimy czas na wchodzenie w wątek jeśli nie chcemy czytać o lakierze albo nie dostaniesz odpowiedzi bo wiele osób tutaj nie wejdzie .... Proszę o edycję tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Z utwardzaczem wszystko tip top. Zywice potrzymalem na kaloryferze i sie "rozmrozila"; druga warstwa juz polozona. Ale to moja ostatnia wedka z ProKote raczej.. Moze przeterminowany? Pytanie juz na marginiesie zupelnie - nie ma na butelce terminu waznosci.. Poprzednie ProKote lezalo u mnie otwarte przez potora roku i nic.. Skad wiemy (oprocz fizycznych oznak oczywistych ), ze lakier "zdechl"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Uwaga!!!!!! Proszę NIE nazywać tak wątków! "Szybkie pytanie" - co to znaczy? Tracimy czas na wchodzenie w wątek jeśli nie chcemy czytać o lakierze albo nie dostaniesz odpowiedzi bo wiele osób tutaj nie wejdzie .... Proszę o edycję tytułu.To znaczy, ze wedka sie kreci na suszarce i potrzebuje natychmiastowej pomocy Odpowiedz dostalem. Nie wiem jak edytowac tytul, wiec prosze zamknac, wyrzucic, cokolwiek - jesli sie w jakis sposob sprzeniewierzylem.. Edit: Tak sobie omotkowalem reszte dolnika i poczulem sie winny; faktycznie - koledzy traca jakze cenny wszak czas wchodzac w ten temat - moze by tak punkt ostrzezenia? Edytowane 29 Listopada 2015 przez madmatt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mam ten sam problem,lakier zakupiony ok 5 miesięcy temu i w tym tygodniu zauważyłem że się rozdziela i zmętnial. Podgrzalem i polakierowalem kawałek blanku na prubę,niestety po trzech dniach dalej jest miękki. Trzeba zamówić tego Lamara jak koledzy radzą ☺ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 To znaczy, ze wedka sie kreci na suszarce i potrzebuje natychmiastowej pomocy Odpowiedz dostalem. 1. Szybciej trafisz jak napiszesz tak "Dziwna konsystencja lakieru - szybka pomoc poszukiwana!" - wiadomo o co chodzi.2. To nie priv więc ... inni forumowicze odpowiadają i .... ten wątek może przydać się innym, którzy w przyszłości będą mieli podobny problem ... ale jak go znaleźć kiedy napisałeś sobie "Szybkie pytanie". Wyedytuj i ... leć dalej do wędki Powodzenia i ... wrzuć jej zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tytuł wyedytowałem bo wart jest tego by pozostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) witam!miałem tak z wieloma lakierami to jak z zcukrzonym miodem. parę chwil na kaloryferze lub w kubeczku z ciepłą woda załatwia sprawę.flex coat nawet zaleca lekkie podgrzanie przed mieszaniem. Edytowane 29 Listopada 2015 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mam ten sam problem,lakier zakupiony ok 5 miesięcy temu i w tym tygodniu zauważyłem że się rozdziela i zmętnial. Podgrzalem i polakierowalem kawałek blanku na prubę,niestety po trzech dniach dalej jest miękki. Trzeba zamówić tego Lamara jak koledzy radzą ☺ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka to wina wyłącznie złych proporcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi