Skocz do zawartości

Samsung Galaxy S4

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem tem sam problem w Xperii P, męczyłem się z dziadostwem miesiąc, aż w końcu się wk....em i pogoniłem to badziewie w świat. Radzili mi, żeby to reklamować, ale nie chciało mi się bawić. Jedni mówią, że krótki czas trzymania baterii to normalka, inni , że u nich trzyma 3-4 dni. Na razie mam dość smartphonów, kiedyś może do nich powrócę.

No właśnie ja miałem ten problem w S3 i dopiero wyłączenie aplikacji typu transmisja danych, lokalizacja, GPS itp., itd pomogła. Czasem można zapomnieć też o wyłączeniu np nawigacji która pracując w tle swój prąd pobiera.

Przewertuj ustawienia i zobacz bez czego możesz się obejść. Jak to nie pomoże to przywróć 'ustawienia fabryczne". Jeśli to nie zadziała to tylko serwis.

dla tych co chcieliby z ładowarką rzadko się widywać to polecałbym: Pentagrama EGO.

Co 2 tygodnie na ładowarce przy normalnym użytkowaniu, Android 4.0. Trochę "gryby" no ale bat. musi się gdzieś znajdować.

albo pentagram monster - ogromna bateria kumpel ma i laduje co 2 tyggodnie z sporym zapasem :)

Miałem podobny problem z galaxy S2 ludzie mają podobny z S3 i możliwe że u Ciebie jest podobnie z S4. Najprawdopodobniej chodzi o gniazdo ładowania, a dokładniej jego nie za dobrą konstrukcję u Samsunga. Otóż czasami robi się na nim minimalne zwarcie, które powoduje ciągłe rozładowywanie baterii, czasami pojawiają się też problemy z tym że telefon pokazuje, że się ładuje, a tak naprawdę nie jest podłączony do ładowarki, lub włącza się tryb samochodowy (jakbyśmy zamocowali telefon w specjalnym uchwycie). Pomaga preparat do czyszczenia styków, przynajmniej w moim przypadku pomógł :) . Oczywiście mogę się mylić, ale najlepiej oczywiście posprawdzać jakie aplikacje są włączone i ile prądu pobierają, powyłączać niepotrzebne. Jak to nie pomoże to sprawdź to co Ci mówiłem. Hard reset dopiero w ostateczności, bo szkoda danych

Rozumiem, że program robi backup prócz kontaktów i wiadomości dodatkowo wszystkich aplikacji wraz z ustawieniami, muzyki, zdjęć, jeśli tak to spoko, ale pewnie zajmowałoby to ogrom pamięci, bo jeśli nie to i tak musimy wszystko zgrywać, bo chyba nie chcielibyśmy stracić zdjęć z naszych wędkarskich wypraw