Baars Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam, Panowie co może być przyczyną bardzo szybkiego rozładowywania sie baterii w tym smartphonie???Przez noc potrafi rozładować sie w około 75-80% Proszę o pomoc znawców tematu i z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Może masz coś włączone... u mnie prze noc zejdzie z 5 procent pewnie... Rom masz oryginalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 A masz wyłączone wszystkie aplikacje szczególnie te działające w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Zrob hard reset jak nie pomoże to serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ale tyle procent bez włączonego wyświetlacza to nie wiem jaka aplikacja mogłaby zezreć ... ja widzę je drogę . Najpierw hard reset a później jak nie pomoże to serwis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Miałem tem sam problem w Xperii P, męczyłem się z dziadostwem miesiąc, aż w końcu się wk....em i pogoniłem to badziewie w świat. Radzili mi, żeby to reklamować, ale nie chciało mi się bawić. Jedni mówią, że krótki czas trzymania baterii to normalka, inni , że u nich trzyma 3-4 dni. Na razie mam dość smartphonów, kiedyś może do nich powrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Tomek rom oryginał, Kuba co mam powyłączać???Hard reset - możesz coś bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Wyłącz wszystko co pracuje w tle. Jak wi-fi lub transmisja danych nie jest potrzebna to też wyłącz. Tu klika trików na temat optymalizacji. Co prawda dla S3, ale różnic większych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ale ja nic nie wyłączam na noc w swoim i zjada mi 5-10% baterii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Hard reset to przywrócenie ustawień fabrycznych... czyli wyzerowanie androida... dobrze jest zrobić backup danych , zobaczysz wtedy co będzie. .. zresztą w serwisie od tego zaczynaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 dla tych co chcieliby z ładowarką rzadko się widywać to polecałbym: Pentagrama EGO.Co 2 tygodnie na ładowarce przy normalnym użytkowaniu, Android 4.0. Trochę "gryby" no ale bat. musi się gdzieś znajdować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 No właśnie ja miałem ten problem w S3 i dopiero wyłączenie aplikacji typu transmisja danych, lokalizacja, GPS itp., itd pomogła. Czasem można zapomnieć też o wyłączeniu np nawigacji która pracując w tle swój prąd pobiera.Przewertuj ustawienia i zobacz bez czego możesz się obejść. Jak to nie pomoże to przywróć 'ustawienia fabryczne". Jeśli to nie zadziała to tylko serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 heh a prawdziwy rarytas, oficjalnie dostępny i produkowany na rynek japoński, to Panasonic ELUGA P-07D.ot można pomyśleć że kolejny smartfon i nic po za tym ...po obejrzeniu testów jak jest wyprany w pralce, trochę zdanie się zmienia.cena boooolii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 dla tych co chcieliby z ładowarką rzadko się widywać to polecałbym: Pentagrama EGO.Co 2 tygodnie na ładowarce przy normalnym użytkowaniu, Android 4.0. Trochę "gryby" no ale bat. musi się gdzieś znajdować.albo pentagram monster - ogromna bateria kumpel ma i laduje co 2 tyggodnie z sporym zapasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ok Panowie dzieki za odzew, wyłączyłem co niepotrzebne i zobaczymy...A czy jest potrzeba tym bocznym przyciskiem za każdym razem wyłączać smartphona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Na wszelki wypadek wyłącz i zastartuj ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Miałem ten sam problem z baterią. czy ona napuchła delikatnie?? bo moja tak i już tel jest od tygodnia na serwisiePs hard reset nie pomógł a nawet tel się już nie podniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 nie rób hard reseta!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Najpierw sprawdź w ustawieniach zarządzania energią/ baterią - co konsumuje energię w fazie spoczynku.I napisz tutaj, wtedy coś poradzimy jak sądzę.W tej chwili każdy próbuje leczyć bez postawienia diagnozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Miałem podobny problem z galaxy S2 ludzie mają podobny z S3 i możliwe że u Ciebie jest podobnie z S4. Najprawdopodobniej chodzi o gniazdo ładowania, a dokładniej jego nie za dobrą konstrukcję u Samsunga. Otóż czasami robi się na nim minimalne zwarcie, które powoduje ciągłe rozładowywanie baterii, czasami pojawiają się też problemy z tym że telefon pokazuje, że się ładuje, a tak naprawdę nie jest podłączony do ładowarki, lub włącza się tryb samochodowy (jakbyśmy zamocowali telefon w specjalnym uchwycie). Pomaga preparat do czyszczenia styków, przynajmniej w moim przypadku pomógł . Oczywiście mogę się mylić, ale najlepiej oczywiście posprawdzać jakie aplikacje są włączone i ile prądu pobierają, powyłączać niepotrzebne. Jak to nie pomoże to sprawdź to co Ci mówiłem. Hard reset dopiero w ostateczności, bo szkoda danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 czemu szkoda danych?? robisz backup i po sprawiem, robisz HR patrzysz co i jak i ewentualnie przywracasz system... ot cała historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 oczywiście że się da, ale nie każdy podłącza telefon do kompa i umie robić backup, lub synchronizuje wszystko online Poza tym chyba lepiej wszystko posprawdzać a HR robić dopiero w ostateczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 backup żeby zrobić nie trzeba podłączać do kompa, wystarczy ściągnąć odpowiedni program z google play polecam zrobić każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Rozumiem, że program robi backup prócz kontaktów i wiadomości dodatkowo wszystkich aplikacji wraz z ustawieniami, muzyki, zdjęć, jeśli tak to spoko, ale pewnie zajmowałoby to ogrom pamięci, bo jeśli nie to i tak musimy wszystko zgrywać, bo chyba nie chcielibyśmy stracić zdjęć z naszych wędkarskich wypraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Przez noc stan baterii pomniejszył się o 10% , dzisiaj zobacze jak wyglada bateria i gniazdo ładowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi