problem dotyczy sporych okoni takich powyżej 35cm.jeziorko ok 30h silnie porośnięte trawką praktycznie 90% moczarka 20% jeziorka.średni głębokość ok 3,5m.klarowność 1,5-2mnie chodzi mi o ich namierzenie lecz przynęty.najlepiej reagują na obrotówkę typu comet srebrną podobną do stynki.okonie ok kilograma są bardzo ostrożne i delikatnie łapią kotwiczkę i w efekcie spinają się w trakcie holu lub przy łodzi.jakie przynęty poradzicie?twisterki raczej odpadają bo czepiają się maluchy.
Pytanie
busz231
problem dotyczy sporych okoni takich powyżej 35cm.jeziorko ok 30h silnie porośnięte trawką praktycznie 90% moczarka 20% jeziorka.średni głębokość ok 3,5m.klarowność 1,5-2mnie chodzi mi o ich namierzenie lecz przynęty.najlepiej reagują na obrotówkę typu comet srebrną podobną do stynki.okonie ok kilograma są bardzo ostrożne i delikatnie łapią kotwiczkę i w efekcie spinają się w trakcie holu lub przy łodzi.jakie przynęty poradzicie?twisterki raczej odpadają bo czepiają się maluchy.
Top użytkownicy dla tego pytania
57
20
9
7
Popularne dni
12 Mar
18
10 Gru
16
4 Sie
9
1 Sty
9
Top użytkownicy dla tego pytania
j-23 57 odpowiedzi
Iras1975 20 odpowiedzi
Dano-G 9 odpowiedzi
Maciej1979 7 odpowiedzi
Popularne dni
12 Mar 2016
18 odpowiedzi
10 Gru 2014
16 odpowiedzi
4 Sie 2012
9 odpowiedzi
1 Sty 2015
9 odpowiedzi
Popularne posty
Fugazi
Po przyjacielskich acz całkowicie pozbawionych sensu pogaduchach w sąsiednim wątku na temat wyższości robala nad muchą plujką udającą March Browna, w kontekście Dunajca w okolicy Trzech Koron, z bogat
Iras1975
Poligony rozpracowane do bólu, okonie też tylko łowić.. do znudzenia. Polowanie na okonia cd.. Pierwszy konkretny okoń na batsonika, kijek tnie jak żyleta.. fajna zabawa jest. Najpierw łup w kij, o
Fugazi
Mamy rok 2000. Świat się nie skończył. Komputery działają, kometa zagłady ominęła Ziemię niezauważona, deszcz nie padał przez 40 dni i nocy, nowy Mesjasz w złotej zbroi nie zstąpił i nie pokarał grz
Opublikowane grafiki
227 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi