krzysiekt1991 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Pierwszy raz wziąłem się za oklejanie woblerów złotkiem nawet fajnie wyszlo ale niestety podczas 3 pokrywania caponem złotko straciło kolor i zmatowiało... co mam zrobić? pewnie już tego nie cofnę ale nie chce powtarzać tego błędu...Będę wdzięczny za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Capon jest lakierem podkładowym. Wypalił Ci złotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Jeśli dobrze zrozumiałem to po oklejeniu folią alu dawałeś warstwy caponu i dlatego tak się stało. Po oklejeniu woblera folią alu daj kilka warstw lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Jeśli dobrze zrozumiałem to po oklejeniu folią alu dawałeś warstwy caponu i dlatego tak się stało. Po oklejeniu woblera folią alu daj kilka warstw lakieru.czyli na zlotko caponu juz dawac nie mozna? a no i wobler juz nie do "odzyskania" nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Capon podobnie jak Nitro matowieje czasem pod wpływem wilgoci, jeśli to tylko to ,po prostu zanurz w poliuretanie powinno zniknąć (zmatowienie) a w ogóle obydwa to dziadostwo ,niby ma zapobiegać ściemnieniu a ciemnieje , czasem jak potrzebuje nadać sreberku nieco złotawy odcień to kłade kilka warstw Caponu na to poliuretan i za jakiś czas ma lekko złotawy odcień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Capon podobnie jak Nitro matowieje czasem pod wpływem wilgoci, jeśli to tylko to ,po prostu zanurz w poliuretanie powinno zniknąć (zmatowienie) a w ogóle obydwa to dziadostwo ,niby ma zapobiegać ściemnieniu a ciemnieje , czasem jak potrzebuje nadać sreberku nieco złotawy odcień to kłade kilka warstw Caponu na to poliuretan i za jakiś czas ma lekko złotawy odcień .Czyli domalux bedzie ok ? dzieki wielkie ja juz troche spanikowalem i drobnoziarnistym pocisnalem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 "Klenijaź" mial racje domalux i po klopocie ;] dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Capon potrafi matowieć też w niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 No i jak się chucha na niego , aby szybciej wysechł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodwin Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 albo kilka ( 2 lub 3 ) cienkich warstw akrylu, i dopiero lakier wałaściwy domalux czy tam jakiś innny to pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi