popper Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Eeee tam. Zaraz nie biorą. A bolenie na ołowianki, okonie na mormyszki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nic nie kumam kije castingowe nie wędkarskiej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Gościu macha karpiówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ta karpiówka to na mega karpie i to w dublecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam!Macha - owszem , ale nie karpiówką tylko wędziskiem DAIWY do surfcastnigu.Chyba kiedyś umówimy się z Rafałem i przetestujemy jednego dnia kilka multików , ale w takich samych warunkach i dwoma wędziskami. Będziemy wówczas mieli pewną ocenę możliwości rzutowych poszczególnych multików. Natomiast do testów użyjemy nie tylko ciężarka rzutowego o wadze 18 g ,ale również jakiejś typowej sztucznej przynęty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam!Macha - owszem , ale nie karpiówką tylko wędziskiem DAIWY do surfcastnigu.Chyba kiedyś umówimy się z Rafałem i przetestujemy jednego dnia kilka multików , ale w takich samych warunkach i dwoma wędziskami. Będziemy wówczas mieli pewną ocenę możliwości rzutowych poszczególnych multików. Natomiast do testów użyjemy nie tylko ciężarka rzutowego o wadze 18 g ,ale również jakiejś typowej sztucznej przynęty . Z marszu nasuwa się pytanie !!!! czy na pewno będzie znów test wszystkim odpowiadał ?czy znów nie pokaże się kilka niepotrzebnych komentarzy ?Bo najlepiej skomentować negatywnie siedząc przed szkiełkiem monitora. Chętnych do testów niewiele lecz uwag sporo.Odnoszę wrażenie że nie ma sensu. Jak nie 18g. za dużo to jak zrobimy test na 10g. to też będzie źle itd. ja się Janusz wycofuję - oczywiście w piątek jestem na kawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Na kawkę oczywiście zapraszam. A co do dalszych testów to widzę, że masz dość krytykantów, którym co byś nie napisał, to i tak ciągle coś nie pasuje - może i masz rację, aby dać sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Chlopaki dajcie zpokoj z tym wycofywaniem sie. Zawsze sie znajdzie jais dyletant ktoremu nic nie pasuje. No moze tylko poza tym co on sam robi... Robcie swoje i nie ogladajcie sie na takich typkow. Ja wasze testy zawsze bardzo chetnie sledze i gdyby nie odleglosc to na prawde z wielka checia bym do was dolaczyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Waldku.Masz rację, ja tam zupełnie się nie przejmuję czym kto macha, czy to wykałaczka czy odległościówka. A tak na marginesie moja ma 4,25m ale nie używam do niej multica , ale z korby jak się machnie boleniowym pilkierkiem to 100m osiemnastki z matchowej szpulki odstrzeli jak nic. I wcale nie trzeba się wysilać Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomado Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 niech kazdy robi swoje sa tacy co skorzystaja ale i tacy co swe mądrosci na ekran przeleja zasada jest jedna nie miałes kija w łapie to sie nie madruj no ale kazdy ma swoje zasady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Też uważam, że testy powinny być robione dalej. Powinniśmy o to poprosić Rafała i Janusza.Natomiast nie powinni opisywać prób z przejazdów rowerami terenowymi, które również nazwywamy często castingiem. Nie powinni opisywać wybiegów kandydatek na modelki (chocisza sam bardzo lubię) mimo, że to jest również casting i oczywiście nie powinni opisywać rzutów ołowiem na odległość z dziwnych wędek mimo, że to też jest casting.Natomiast bardzo mnie interesuje (i myślę, że nie tylko mnie) rzucanie z użytkowego sprzętu wędkarskiego z zastosowaniem wabików wędkarskich na odległość i do celu. To jest bezdyskusyjne. I o to proszę kolegów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Temat został skierowany we właściwą strone Miotanie tych ciężarków tymi kijami jakoś bardziej kojarzy się z karpiowaniem Jeszcze by się przydało infoo ile skraca dystans kulka proteinowa 18mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Temat został skierowany we właściwą strone Miotanie tych ciężarków tymi kijami jakoś bardziej kojarzy się z karpiowaniem Jeszcze by się przydało infoo ile skraca dystans kulka proteinowa 18mm i to jest właśnie wyzwanie dla Ciebie FISH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Podpowiem - proteina (kulka) na zestawie obcina zasięg nawet do kilkunastu metrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Temat został skierowany we właściwą strone Miotanie tych ciężarków tymi kijami jakoś bardziej kojarzy się z karpiowaniem Jeszcze by się przydało infoo ile skraca dystans kulka proteinowa 18mm i to jest właśnie wyzwanie dla Ciebie FISH Naprawdę nie interesuje mnie miotanie ciężarków karpiowych na odległość i nie wiem po czym stwierdziłeś że stanowi to dla mnie jakieś wyzwanie.Ta odpowiedż zawierała ironię jak zapewne i Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 FISH nie inaczej !!!! tylko ta jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Spigot - rób dalej. Nie przejmuj się krytycznymi głosami. Zwykle krytykanci mają więcej odwagi, niż osoby, które to chcą czytać - wiem to doskonale z własnego doświadczenia. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Spigot - jak na razie z multikiem raczkuję ale zaręczam Cię, że na pierwszej karpiowej zasiadce sprawdzę swoje możliwości z kijami karpiowymi + 201DC.Jak wcześniej pisałem przy żyłce 0,35 kijami Tribal XT 13' śmigam ponad 120 metrów z BB LC.Ustawiając zestawy z żyłka 0,20 + strzałówka 0,80 KORDA znacznie dalej. Takie zabawy są bardzo fajne, trochę rywalizacji wśród kolegów nie zaszkodzi.Boję się tylko czy multik wytrzyma tak dynamiczny wyrzut z masywnej karpiówki i w wydaniu nowicjusza casta.Nie chciał bym sobie uszkodzić mojego cacuszka...Jednak do odważnych świat należy. Popróbuję... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witaj Józku generalnie to macie rację ale skoro ołów 18g. komuś przeszkadza ??to nasuwa się myśl wabik !!! i tu dopiero jest temat proroctwa bo to za ciężko za lekko albo że wobler miał za bardzo pomarańczowy brzuszek więc sami rozumiecie , ja mam dosyć głupich pytań na sklepach wędkarskich a co dopiero robić coś tu na forum w dobrej wierze i jeszcze jest źle. Więc polecam takie sprawy załatwiać i eksperymentowaćna spotkaniach czy zlotach zawsze jest wolny czas na to aby pomachać wspólnie i wtedy sprawa będzie jasna. To ze teraz jestem chory bo ostatnio przemarzłem na lotnisku nikogo nie powinno interesować. Lecz do niedawna czułem się potrzebny na tym forum. Teraz tylko czytam i to czasami. Nie gniewajcie się lecz ..... są ważniejsze sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 A ja nie bardzo kumam , takie zapotrzebowanie na sprawdzanie zasięgu rzutu przynętą . Co z tego, że Rafał zacznie (nawet), test od nowa. Zacznie miotać powiedzmy sliderem 7 czy 10 cm. Co z tego wyniknie? Ano, to samo Nas interesuje, porównanie możliwości rzutowych,. testowanych młynków. Tak sądzę. Porównanie takie, równie łatwo uczynić dowolnym ciężarkiem/przynętą testową, czy samym krętlikiem z agrafką ( o ile to możliwe ) Wynik porównawczy, dla tych samych porównywalnych warunków, czyli: - ten sam tester (Janusz, Rafał ukłony)- ta sama masa/lotność/itp. cechy obciążnika- ta sama linka- ta sama wędka tak czy siak pokaże, choć może w różnych proporcjach, te same zalety i wady multika.Więc ....Rafał nie przejmuj się. O ile jeszcze Wam się chce, ja chętnie poznam wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Rafciu wracaj do zdrowia bo kropasy na nas czekają puki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 gdyby nie pruby chęć rozwoju i postęp to gdzie bysmy byli? wszelkiego typu testy sa własnie poto by przetestować w użyciu wszelaki sprzęt.Tymbardziej ze mozna to zrobić w wielu kombinacjach. .spigot jestem jak najbardziej Za testy wiele pokazują unaoczniają mozliwosci. no chyba że jestes non stop na rybach to się jeszcze da zrozumieć wracaj szybko do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 hasior@ również uważam, że próby są potrzebne i to na różnych wabikach wędkarskcich od wahadeł poprzez obrotówki i skończywszy na woblerach. Takie próby pomogą nam wszystkim bardziej poczuć konkretne przynęty. Jestem za. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi