norbertkrakow Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Drodzy Koledzy, dziś zaczęło się postanowiłem wrócić do produkcji woblerów na razie tylko dla siebie a w późniejszym czasie hmm zobaczymy co będzie.Doświadczenie w robieniu woblerów typowo jeziorowych zdobywałem przez 30 lat na jeziorach mazurskich ponieważ pochodzę z Augustowa.Teraz życie kilka lat temu jakoś 5 rzuciło mnie w stronę południa, a dokładnie Krakowa gdzie poznałem piękno łowienia na wielkiej rzece jaką jest Wisła tutaj też zrozumiałem, że woblerki ze sklepu nie sprawdzają się w moich łowach i znowu życie sprawiło że doznałem natchnienia na produkowanie swoich niepowtarzalnych Albatrosów ( tak będą się nazywały moje patyczki).Wszystkie woblery będą wykonywał wyłącznie ręcznie z drewna lipowego i balsy ze stelażem przez całość, żadna piana ani żywice nie wchodzę w grę.Stery będą z duraluminium lub w niektórych modelach z poliwęglanu.Uważam, że to co Polskie najlepsze jest i nasza lipa nie uschnie, najwyżej powycinam wszystkie na woblery heheh.Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Mazur z KrakowaNorbert z Albatrosami P.S.Na fotkach pierwszy rzeźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam Szanownego Kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 100% recznej roboty to jest to a nie jakies pianki czekamy kolego na gotowe wobki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witaj.Miło słyszeć o kolejnym, jak to kolega wyżej ujął 100% hand made.Twoje woblery były kiedyś w sprzedaży, czy tylko mi się zdaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie sprzedawałem ale czasem komuś darowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 czekam z niecierpliwością szczególnie na te maluszki.... witaj....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Czekam na dalszy rozwój tego watku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Oj nazwa pierwsza klasa. Coś mi się zdaje, że sandaczowy patyczek przytulę jeszcze w tym sezonie. Trzymam kciuki za mazursko-krakowskiego Ptaszki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 A jak witam Wszystkich serdecznie jeszcze raz.Maluszki będą prawdopodobnie oklejone hmmm......,a niech będzie niespodzianka.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Jutro zamawiam stery u naszego kolegi. Doszedłem do wniosku że szkoda czasu na samodzielne wycinanie i jakość o niebo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 No dziś doszedł aerograf, jutro mała nauka malowania.A do tego udało mi się kupić w dobrej cenie dremel professional.Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witaj mnie też zaciekawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 No dziś doszedł aerograf, jutro mała nauka malowania.A do tego udało mi się kupić w dobrej cenie dremel professional.Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie.Korpusy (po)malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Korpusy gotowe ale surowe, robię testy ze sterami i obciążeniem. Aha i folia kurczę nie doszła jeszcze do oklejania.Ogólnie będzie to kilka różnych woblerów z których najlepsze wybiorę i powielę. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Także czekam na efekt. Ciekawe kształty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Dorzucę foty paru nowych prototypów. Niestety nadal czekam na folię do oklejania. Edytowane 21 Listopada 2013 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Żona w szpitalu, dziecko w drodze, trochę przerwy. uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Czekamy na Rozwiązanie :-D Ja i Moja Ania. Sylwii tez przyda się Koleżanka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Jutro zamawiam stery u naszego kolegi. Doszedłem do wniosku że szkoda czasu na samodzielne wycinanie i jakość o niebo lepsza.Witam. Mógłbyś napisać gdzie zamawiasz stery? Juz parę razy słyszałem o jakimś forumowym koledze co robi stery na zamówienie tylko nie wiem kto to Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Mógłbyś napisać gdzie zamawiasz stery? Juz parę razy słyszałem o jakimś forumowym koledze co robi stery na zamówienie tylko nie wiem kto to Pozdrawiam Melekhttp://jerkbait.pl/topic/28942-stery-do-wobler%C3%B3w-wycinane-na-ploterze-cnc/ stery tu ma najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No w końcu wziąłeś się za struganie wobków. Przynajmniej będzie co testować w nowym sezonie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) No już mogę spokojnie strugać, dziś przyszła na świat moja kochana perełka.Kochana Gabrysia jest na świecie. Edytowane 26 Listopada 2013 przez Albatros 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No to wielkie gratulacje - Ojcze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No już mogę spokojnie strugać, dziś przyszła na świat moja kochana perełka.Kochana Gabrysia jest na świecie.Jak liczysz na spokój, to znaczy, że jeszcze "nie wiesz" Byle zdrowa była. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi