Skocz do zawartości

Powrót Albatrosa

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Koledzy,

dziś zaczęło się postanowiłem wrócić do produkcji woblerów na razie tylko dla siebie a w późniejszym czasie hmm zobaczymy co będzie.

Doświadczenie w robieniu woblerów typowo jeziorowych zdobywałem przez 30 lat na jeziorach mazurskich ponieważ pochodzę z Augustowa.

Teraz życie kilka lat temu jakoś 5 rzuciło mnie w stronę południa, a dokładnie Krakowa gdzie poznałem piękno łowienia na wielkiej rzece jaką jest Wisła tutaj też zrozumiałem, że woblerki ze sklepu nie sprawdzają się w moich łowach i znowu życie sprawiło że doznałem natchnienia na produkowanie swoich niepowtarzalnych Albatrosów ( tak będą się nazywały moje patyczki).

Wszystkie woblery będą wykonywał wyłącznie ręcznie z drewna lipowego i balsy ze stelażem przez całość, żadna piana ani żywice nie wchodzę w grę.

Stery będą z duraluminium lub w niektórych modelach z poliwęglanu.

Uważam, że to co Polskie najlepsze jest i nasza lipa nie uschnie, najwyżej powycinam wszystkie na woblery heheh.

Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i zapraszam do komentowania.

Mazur z Krakowa

Norbert z Albatrosami

P.S.

Na fotkach pierwszy rzeźby.

post-53883-0-41938600-1383849675_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Jutro zamawiam stery u naszego kolegi. Doszedłem do wniosku że szkoda czasu na samodzielne wycinanie i jakość o niebo lepsza.

Witam. Mógłbyś napisać gdzie zamawiasz stery? Juz parę razy słyszałem o jakimś forumowym koledze co robi stery na zamówienie tylko nie wiem kto to :)

Pozdrawiam Melek

Witam. Mógłbyś napisać gdzie zamawiasz stery? Juz parę razy słyszałem o jakimś forumowym koledze co robi stery na zamówienie tylko nie wiem kto to :)

Pozdrawiam Melek

http://jerkbait.pl/topic/28942-stery-do-wobler%C3%B3w-wycinane-na-ploterze-cnc/    stery tu ma najlepsze.