pietrus Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 @batkus jasne że sie dołącze,kamspin to mój doby kolega czesto razem jeździmy na rybki.A wiec do zobaczenia w maju.Pozdro PIETRUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 porownywalem ja z moim kleniowym batsonem, avid wazy o 16 gram wiecej, ma bardzo podobne zbrojenie, oczywiscie nie takie samo, ale spacing rozni sie niewiele, avid ma wieksze przelotki, wiadomo, to seryjny kompromis dla setek tysiecy a nie indywidualnie zbrojony kij dla jednego wedkarza, avid jest tez wyraznie mocniejszy, bardziej sprezysty, jego blank jest wyraznie szybszy, posiada wyzsza dynamike, co nie dyskwalifikuje go do polowu kleni na typowe, male przynety, wrecz przeciwnie, ta wedka mozna podawac male przynety precyzyjnie i na ogromne odleglosci, wedka jest dobrze wywazona, lowilem twin powerem 2000 (ca. 260 gram) i srodek ciezkosci lezal dokladnie na winding checku, gdybym zalozyl kolwrotek rozmiaru 3000 to pewnie byloby jeszcze lepiej, zwlaszcza, ze przelotka prowadzaca i wogole spacing sa wylozone na kolowrotki wieksze niz rozmiar 2000 o wyzej wspomnianym modelu avid moge powiedziec, ze to swietny kij do polowu kleni i pstragow na duza rzeke, biorac pod uwage, ze ta wedka jest produkowana seryjnie, to ten ten kij jest pod kazdym wzgledem top YES! YES! YES! już niedługo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ale najczęsciej na klenio jazie wychodze z kijkiem 2.90 Micro Bite firmy Zebco.Jest to wklejanka która ma u mie dożywocie. U mnie też Łowię taką wędką ponad 10 lat i w tym roku będę chciał zrobić lifting odmładzający, bo na to zasługuje. Będzie rozebrana i ponownie uzbrojona z małymi korektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi