Skocz do zawartości

Dlaczego kobiety nie potrafią łowić ryb?

skippi66

Rekomendowane odpowiedzi

Kobitki sprawdzają się doskonale za kierownicą :) . Mam sporo koleżanek pracujących na 40 tonowych zestawach ;) .

Jeżeli jest to ich profesja podchodzą do zagadnienia bardziej niż profesjonalnie.

Nie ekscytują się tak jak my w przypadku, kiedy: ktoś wymusi pierwszeństwo, ciągnie się przed nami "jak flak" sportowym cabrio, stoi na środku drogi i nie wie gdzie jechać… :angry: :lol: .

W wędkarskim rzemiośle…ktoś już napisał wcześniej po iluś tam rybach… nudzą się :) . I mają rację. Ile razy dziennie można kłuć ten sam wymiar? :D My tak, bo znajdujemy w tym frajdę…One nie, bo szukają nowych wyzwań :D .  

Zagadnienie instruktorów nauki jazdy to temat na osobny wątek i rzeczywiście trochę masz racji…trochę.

Wsiądź z moją dziewuchą albo moją matką do auta :P Dusza na ramieniu przez całą drogę :D

...nie było...

Przewinęły się przynajmniej trzy... :)

...i nigdy nie będzie...

Never say never :) Moja kobieta codziennie odgraża się, że też założy sobie konto widząc jak pół dnia spędzam na jerku :) Tak, łowi ryby, nawet z efektami :)

Kiedyś na jednym z odcinków Wisły, jakieś już naście lat temu, zobaczyłem Ją - piękną istotę.

Podszedłem i nieśmiało zagadałem.

Ona spokojnie nie przerywając sobie, łowiła na duże kopyto.

Ja . Raczej nie mogłem się już skupić na efektywnym łowieniu.

Efekt tego był taki. że fachowo wyholowała,podebrała i wypuściła sandacza grubo po 80-ce.

Byłem pełen podziwu ale i takiej małej ni to zazdrości, ni to złości, Bo to w końcu kobieta była.

Pozdrawiam kobietę z kaktusem.

Może zagląda na to forum.

Dawno temu, kiedy jeszcze mieszkałem w wawie kumpel poznał dziewczynę będąc na trociach na Słupi. Znajomość przerodziła się w związek, a potem ślub. Pojechaliśmy w kilka osób na "beton", kiedyś niezwykle znane miejsce na stołecznej Wisełce. Anka z nami, dostała spinning do ręki. Łowimy w ciszy, którą przerywa ciche pytanie Ani: co to znaczy, jak żyłka płynie pod prąd? Ze wszystkich gardeł: zacinaj! zacinaj! Sandaczyk całkiem zgrabny dał się wyholować. Po jakimś czasie kolega miał startować w jakichś akademickich mistrzostwach polski w spławiku. Brakowało im kobiety do drużyny. Kilka wypadów z tyczką i nauka Ani. Wystartowała i... wygrała. Potem była jeszcze kilka razy mistrzynią Polski seniorów, kadrowiczką, a kolega... się z nią rozwiódł.

Były działacz PZPR, ubek i komunista Anna Grodzka, primo voto Krzysztof Bogdan Bęgowski, jest zwykłym przebierańcem i oszustem z wypchanymi cyckami. Głowę stawiam w zakład że ma porannego powstańca pod kołdrą, trzepie kapucyna i podobają mu się młode dupencje. Ponieważ w żadnym razie nie jest kobietą, nie będziemy o nim dyskutować w tym wątku a tym samy popełniać offa.

Edytowane przez skippi66

Na mnie dzisiaj dwa osobniki płci żeńskiej naskoczyły, że jestem: poj****y, głupi, że jak można marznąć nad wodą na jesieni... A ja, jako mistrz ciętej riposty odpowiedziałem: Tak samo jak coś może krwawić tydzień czasu i nie zdychać :D

Mina bezcenna :D całe szczęście, że obie odebrały to jako żart bo pisałbym z OIOMu :P

Edytowane przez Matiz992
  • Like 3

Może nie o wędkującej dziewczynie, ale w temacie wędkarsko - matrymonialnym:

Mój dobry znajomy imieniem Grzegorz (pozdrawiam Grzesiu) ożenił się był jak większość z nas. Jednak On był bardziej cwanym / przewidującym od większości. Co pewien czas, gdy "muchówka go świerzbi" pyta "Kochanie, może chcesz odwiedzić mamusię?" I Jadą do teściów. Do Tylmanowej :)

Na mnie dzisiaj dwa osobniki płci żeńskiej naskoczyły, że jestem: poj****y, głupi, że jak można marznąć nad wodą na jesieni... A ja, jako mistrz ciętej riposty odpowiedziałem: Tak samo jak coś może krwawić tydzień czasu i nie zdychać :D

Mina bezcenna :D całe szczęście, że obie odebrały to jako żart bo pisałbym z OIOMu :P

Właśnie przeczytałem Twój post mojej żonie, bo mnie ubawił........ Ją..... nie aż tak,......a po chwil odpowiedziała. Nie ma się co tak cieszyć bo i tak macie mniejszy mózg. Żona ostatnio była na jakimś szkoleniu i tam postawiono tezę o niesymetrycznym rozwoju półkul mózgowych....... to znaczy, że niby u nas jest jakiś problem z impulsem łączącym obie ........... :wub: i ....... podobno  z tego powodu mamy problem z wyrażaniem swoich odczuć i myśli. A jak tak sobie kombinuję, że ten nasz "łącznik półkul" kryje fascynujący instynkt łowcy, czego Panie są kompletnie pozbawione. A na marginesie - żona prowadzi samochód dobrze - nie znakomicie, nie beznadziejnie .......po prostu dobrze. Akceptuje,..... no może toleruje, moje wędkarstwo, choć kiedyś usłyszałem: "czy ty chciałbyś żeby jakiś wielki debil stał nad Tobą i podstępem starał ci się wbić hak ?"  Od pewnego czasu nie polemizuję - robię swoje.

Kobiety pozbawione instynktu łowcy?!!! Toż to bzdura... Wystarczy zobaczyć je w akcji na wyprzedaży jak "łowią" okazję albo jak wpadają zaraz po otwarciu "szmateksu" w dniu dostawy towaru. My się chowamy z naszym instynktem łowiecki. Poza tym u pań nie ma mowy o C&R. Powiedz takiej żeby złowioną okazyjnie bluzeczkę odłożyła albo - o zgrozo!!! - oddała innej babie. Gardziel przegryzie i Tobie i jej.