Skocz do zawartości

Dlaczego kobiety nie potrafią łowić ryb?

skippi66

Rekomendowane odpowiedzi

Kobiety też wyznają poligamię. Bez tego nasza nie byłaby przecież możliwa. :)

Dość powiedzieć że 20% tatusiów wychowuje nie swoje dzieci. Spróbuj zrobić swojemu dzieciakowi testy porównawcze DNA. Żaden sąd nie da ci takiej możliwości.

O kurde,rozumiem pastwić się nad kimś kto ma tu swoje konto i odpowiedzieć na zaczepkę może....ale ten wątek to jakieś nie porozumienie. Wydaje się, być ten wątek, wynikową, tych co im kobita nie pozwala na ryby chodzić ,lub co kobita "nie daje" :blink:

Właśnie przeczytałem Twój post mojej żonie, bo mnie ubawił........ Ją..... nie aż tak,......a po chwil odpowiedziała. Nie ma się co tak cieszyć bo i tak macie mniejszy mózg. Żona ostatnio była na jakimś szkoleniu i tam postawiono tezę o niesymetrycznym rozwoju półkul mózgowych....... to znaczy, że niby u nas jest jakiś problem z impulsem łączącym obie ........... :wub: i ....... podobno  z tego powodu mamy problem z wyrażaniem swoich odczuć i myśli. A jak tak sobie kombinuję, że ten nasz "łącznik półkul" kryje fascynujący instynkt łowcy, czego Panie są kompletnie pozbawione. A na marginesie - żona prowadzi samochód dobrze - nie znakomicie, nie beznadziejnie .......po prostu dobrze. Akceptuje,..... no może toleruje, moje wędkarstwo, choć kiedyś usłyszałem: "czy ty chciałbyś żeby jakiś wielki debil stał nad Tobą i podstępem starał ci się wbić hak ?"  Od pewnego czasu nie polemizuję - robię swoje.

Może i mamy mniejszy mózg, ale nie wygląda on tak :D

mozg.jpg

Od razu, zaznaczam, że kocham kobiety ale tak samo jak one nas obgadują, to uważam że i my możemy trochę im podocinać :D

A teraz uciekam na ryby, dzień święty trzeba święcić!

Edytowane przez Matiz992
  • Like 1

Co wy panowie za głupoty wypisujecie o jakoby mniejszym męskim mózgu??? Nie dość że mózg mamy większy to jeszcze znacznie mądrzejszy. Przeciętnie o kilka punktów IQ. A to bardzo dużo.

Małżeństwo zginęło w wypadku samochodowym. Lekarze robią sekcję. Otwierają czaszkę faceta a tam mózg duży, ładnie pofałdowany, wręcz podręcznikowy. Otwierają czaszkę kobiety, patrzą, a u niej nie ma nic tylko cienka, czerwona żyłka od ucha do ucha. Zgłupieli zupełnie. W końcu jeden wziął skalpel i żyłkę przeciął. Kobiecie odpadły uszy.

a po chwil odpowiedziała. Nie ma się co tak cieszyć bo i tak macie mniejszy mózg. Żona ostatnio była na jakimś szkoleniu i tam postawiono tezę o niesymetrycznym rozwoju półkul mózgowych....... to znaczy, że niby u nas jest jakiś problem z impulsem łączącym obie ........... :wub: i ....... podobno  z tego powodu mamy problem z wyrażaniem swoich odczuć i myśli. 

Trzeba przyznać, że sprytną masz kobitkę, szkoda, że nie dopowiedziała  iż w obydwu półkulach kobiecego mózgu znajdują się receptory mowy a u nas tylko w jednej co pewne uznała za wyższość  B) gatunkową ale tak po męsku można powiedzieć, że to zwykły bałagan przeszkadzający rejestrować istotne konkrety zdarzeń i łączyć je ze sobą czasem w nawet bardzo abstrakcyjny sposób.

Przyklad z tzw życia  ;)

Wypadek (zderzenie dwóch samochodów) na skrzyżowaniu

Opowiadają kobiety,- słuchaj kochana coś strasznego dziś widziałam, nagle było wielkie buuuuum, kurz, ogień i ci zakrwawieniu ludzie,- okropne!!!! 

Opowiadają faceci,- widziałem dziś jak gość w BMW przejechał na czerwonym na skrzyżowaniu Jagiellońskiej z Tuwima i rypnął tak w malucha że aż gość wyleciał z niego przez szybę a jego pasażerka zaraz za nim. Temu z BM-ki nic się nie stało ale ci z malucha wyglądali nie najlepiej. Maluch do kasacji ale i BM-ka nie wyglądala najlepiej.... itd

PS

Interpretacja dowolna  ;)

• Like 3

Co wy panowie za głupoty wypisujecie o jakoby mniejszym męskim mózgu??? Nie dość że mózg mamy większy to jeszcze znacznie mądrzejszy. Przeciętnie o kilka punktów IQ. A to bardzo dużo.

Małżeństwo zginęło w wypadku samochodowym. Lekarze robią sekcję. Otwierają czaszkę faceta a tam mózg duży, ładnie pofałdowany, wręcz podręcznikowy. Otwierają czaszkę kobiety, patrzą, a u niej nie ma nic tylko cienka, czerwona żyłka od ucha do ucha. Zgłupieli zupełnie. W końcu jeden wziął skalpel i żyłkę przeciął. Kobiecie odpadły uszy.

Panowie, mamy mózg być może większy i mądrzejszy. Mamy też w spodniach pewien organ. Do funkcjonowania zarówno mózgu jak i owego organu potrzebna jest krew. Niestety tak natura wymyśliła, że mamy niestety za mało krwi aby te dwa organy działały skutecznie równolegle. Jak zaczyna rządzić organ w spodniach mamy za mało krwi i mózg się nam wyłącza. Przez to nie dostrzegamy szeregu czychających na nas niebezpieczeństw. Kobieta ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki ukierunkowany na jedno - złowienie jakiegoś jelenia. W tym celu gotowa jest na szereg poświęceń, wyrzeczeń, a zmienia się jak kameleon. Jak złowić faceta? Toż to proste, seks, żarełko i... podzielenie jego zainteresowań. W fazie łowów kobieta zdolna jest do pójścia z "ukochanym" na mecz do pubu. Ba, nawet założy koszulkę drużyny której kibicuje. W fazie łowów kobieta jest w stanie też towarzyszyć swojemu wybrankowi na rybach. Kiedy zaś już złowi, nie ma mowy o żadnym C&R. Powoli i systematycznie wybiera luzy... Kiedy zaś puszcza na ryby bez mrugnięcia okiem też nie należy się z tego zbytnio cieszyć. Bo w tym czasie sama też może się puszczać... Wszak jak ktoś słusznie zauważył faceci to poligamiści. Ale z kimś ową poligamię muszą uprawiać.

• Like 2

Opowiadają faceci,- widziałem dziś jak gość w BMW przejechał na czerwonym na skrzyżowaniu Jagiellońskiej z Tuwima i rypnął tak w malucha że aż gość wyleciał z niego przez szybę a jego pasażerka zaraz za nim. Temu z BM-ki nic się nie stało ale ci z malucha wyglądali nie najlepiej. Maluch do kasacji ale i BM-ka nie wyglądala najlepiej.... itd

Do męskiego opisu dołożył bym jeszcze wyciek płynu z chłodnicy i lewy kierunkowskaz, który wyleciał ze swojej obudowy w zderzaku :)

To był tylko przykład jak owe różnice w budowie mózgu wpływają na postrzeganie rzeczywistości  ;) my przez związki przyczynowo skutkowe a one przez emocje :)

Słyszałem kiedyś takie ładne zdanie o udanym związku,- jeśli to co on wie (i nie czuje,- bo wie) a ona czuje (choć niewiele o tym wie w sensie przyczyna skutek) to się nazywa rozumienie bez słów, znam taki stan,- permanentnie ....

Polecam,- jest fajnie  :)

Łowią, łowią. Jednak moja żona, której pokazałem ten wątek, stwierdziła, że nie ma o czym z Wami rozmawiać, ponieważ macie zbyt "męskie" postrzeganie tematu... :)

W najbliższym numerze magazynu Wędkarska Brać, który wyjdzie na początku roku, tematem przewodnim, będzie wędkarstwo w wydaniu kobiet...

Przy okazji pochwalę się Natalią... ;)

post-46417-0-45600800-1384461098_thumb.jpg

• Like 7

Były działacz PZPR, ubek i komunista Anna Grodzka, primo voto Krzysztof Bogdan Bęgowski, jest zwykłym przebierańcem i oszustem z wypchanymi cyckami. Głowę stawiam w zakład że ma porannego powstańca pod kołdrą, trzepie kapucyna i podobają mu się młode dupencje. Ponieważ w żadnym razie nie jest kobietą, nie będziemy o nim dyskutować w tym wątku a tym samy popełniać offa.

Lepiej to usuń. Ją/jego może to zaboleć. Ale to nie o to chodzi. Mocno obraźliwe i niepotrzebne jest i przed kazdym sądem przegrasz. 

Ale też ją/jego nie trawię.....

Łowią, łowią. Jednak moja żona, której pokazałem ten wątek, stwierdziła, że nie ma o czym z Wami rozmawiać, ponieważ macie zbyt "męskie" postrzeganie tematu... :)

W najbliższym numerze magazynu Wędkarska Brać, który wyjdzie na początku roku, tematem przewodnim, będzie wędkarstwo w wydaniu kobiet...

Paweł - pozdrowienia dla pięknej mzłżonki, o jakże pieknym imieniu. Lipień ..... owszem ładny ale nie on skupia moją uwagę na tej fotografii.

• Like 1

Hehe ale Ci się trafił "rodzynek" tylko pozazdrościć!

Przy takiej istocie chyba nie ma problemu z wyjściem nad wodę ahhhhhh...

Lepiej to usuń. Ją/jego może to zaboleć. Ale to nie o to chodzi. Mocno obraźliwe i niepotrzebne jest i przed kazdym sądem przegrasz. 

Ale też ją/jego nie trawię.....

Jakiś sąd kiedyś stwierdził że osoby publiczne muszą się liczyć z różnymi opiniami na swój temat i nie ma o co kopii kruszyć. A ten przebieraniec przecież jest, niestety, osobą publiczną. A to że był komuchem, wiadomo.

Reasumując, może mnie w de pocałować.

• 2 tygodnie później...

Hehe, moja jak pierwszy raz szczupaczka zacięła ( na szczęście małego ), nowiutkiego Batsona mi na dno pontonu rzuciła i z piskiem wbiła się w pod ławkę.

Wędka na szczęście przeżyła uderzenie ale i tak myślałem że ją razem z tym szczupaczkiem do wody wypuszczę. :)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

W najnowszym wydaniu naszego magazynu Wędkarska Brać, wywiad z łowiącymi dziewczynami :)

Magazyn można poczytać tu: http://issuu.com/wedkarskabrac/docs/styczen_2014_01

W przyszłym tygodniu wersja papierowa w sklepach wędkarski na terenie całego kraju, spis sklepów dostępny na naszej stronie.

pozdro

Paweł

Ta dama, to nie wyjątek, kobiety są tutaj, potrafią łowić ryby, ale czytając ociekające zjełczałym testosteronem i szowinizmem posty, czy też całe wątki, trzymają się na uboczu. ;)

Unikają interakcji z kolegami, broniąc się przed sprzętowymi łajankami, mentorskim pierdzieleniem, i w końcu - koślawymi zalotami, bo zawsze się trafi jakiś trefniś w simmsach, co to uważa się za dar stwórcy dla płci pięknej. :P

Generalnie - zapraszamy drogie panie na j.pl! B)

Żona mi kazała to napisać, edytuję szowinistycznie gdy tylko zapomni o temacie - czyli nigdy....

• Like 7