Skocz do zawartości

Wydzielone z TEAM DAIWA TD-Z2506C

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze można sobie też zrobić...

"Baza" - jak widać, + kilka niezbędnych elementów (głównie z wierzchu) i fiku-miku, otrzymujemy "bebechowo" dokładnie to czego Panowie szukają, a umaszczenie konia - dowolna aranżacja (pod kolor oczu małżonki na przykład :rolleyes: )...

Ja se właśnie majdruję "na papugę Arę" stąd też niebieskie akcenty, a niebieski będzie też dekiel i uchwyt korby...

post-47452-0-01402800-1383752927_thumb.jpgpost-47452-0-43516200-1383752958_thumb.jpg

Oj, coś nie wydaje mi się...

TD-Z 2506C waży 185g a 2004 175g.

Fuego 2000 waży 224g (przyjmuję, że tego Pan użył), nie sądzę, żeby szpula od ignisa mocno obniżyła wagę, a jeszcze trzeba dołożyć 6 łożysk.

Druga sprawa- ma Pan pewność, że materiał przekładni jest identyczny? Ja nie...

Na koniec coś, czego nie ma żaden inny kołowrotek, czyli laserowo naniesiony napis na kabłąku.

• Like 1

Oj, coś nie wydaje mi się...

TD-Z 2506C waży 185g a 2004 175g.

Fuego 2000 waży 224g (przyjmuję, że tego Pan użył), nie sądzę, żeby szpula od ignisa mocno obniżyła wagę, a jeszcze trzeba dołożyć 6 łożysk.

Druga sprawa- ma Pan pewność, że materiał przekładni jest identyczny? Ja nie...

Na koniec coś, czego nie ma żaden inny kołowrotek, czyli laserowo naniesiony napis na kabłąku.

Tak - szpulka robi tą różnice i korbka (w TD jest magnezowa).

Łożyska to w sumie żadna waga bo przedewszystkim chodzi o te pizdryki maciupkie podtrzymujące worm shaft

A matriał przekładni jest ten sam.

Skad Pan wzial kablak z jednego elementu, czyli taki jak ma tylko TD-Zka ?

Daiwa w JP zastrzega, ze czesci zamienne tego typu wysyla tylko na wymiane za przeslane uszkodzone...

attachicon.giftdz.jpg

Nie brałem, kabłąk Fuegowy (funkcjonalnie nie ustępuje w niczym "laserowanemu")

A te żółte cholery "se zastrzegają" z ostrożności procesowej, gdyż albowiem longlife warranty zobowiązuje i MUSZĄ mieć części żeby nie wiem co. Jakby każdy se mógł kupić, to mogłoby braknąć dla prawdziwie potrzebujących, a i pewnie limitowana ilość tedeerek doznałaby cudownego rozmnożenia... :lol: :lol: :lol:

A tego yuki też mam i musiałem po nim poprawiać  :P

Ale my coś na ten temat wiemy Panie Zorro :)

No coś wróble "z płota" ćwierkały... :)

To jest wiedza zaczerpnięta ze źródła czyli Daiwy Japan czy skądinąd?

Uuuuuuu.. Lampa w oczy już świeci.. :rolleyes:

Nie wiem skąd wie Pan Vasyl ale mnie się przypomniały wykłady z Telewizyjnego Technikum Rolniczego i "tam chyba o tym było"... ;)

Dobre ;).

Mimo wszystko chciałbym uzyskać jakąś zweryfikowaną informację....

No tak poważniej, to najczęściej ze źródła się wie. Niekoniecznie z anglojęzycznej stronki "oficjalnej", sporo ciekawych rzeczy trza sobie potłumaczyć "z pisma obrazkowego" bo u Japońców jest cała masa "zdrowo pukniętych" na tle maszyn na literę "D"...

BTW

Yuki Ito poprawił TD-X'a. To zielone ma 10 łożysk.

Jak tego zielonego rozkręciłem to łożysk musiałem dołożyć żeby był taki jak TD.

Z resztą daiwa tak ma ,że wyższy czy tez lepszy (bo to w takim kontekscie trzeba to rozumieć) kołowrotek

ma zasadniczo łożyska zamiast tulei(mówie tu o modelu TD , Fuego i innych nazwach tej samej konstukcji). Więc wystarczy kupić fuego i dołożyć  łożyska.I mamy TD - użytkowo oczywiście :) .

PS: Jak się dodaje zdjęcie do postu?

Edytowane przez Vasyl

To może ktoś podpowie gdzie i jakie można włożyć :D

Fuego ma 6 łożysk(tak wynika ze schematu), można dołożyć do worm szaft 2 sztuki i raczej na tym koniec. Nie wiem jak wygląda sprawa korbki, bo schematy nic na ten temat nie mówią. Gdzieś Zorro podawał wymiary tych wyżej wymienionych jednak jedno z nich potrzebuje dodatkowej tulejki.