pstrągman Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Też bym z chęcią kupił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Zawsze można sobie też zrobić..."Baza" - jak widać, + kilka niezbędnych elementów (głównie z wierzchu) i fiku-miku, otrzymujemy "bebechowo" dokładnie to czego Panowie szukają, a umaszczenie konia - dowolna aranżacja (pod kolor oczu małżonki na przykład )...Ja se właśnie majdruję "na papugę Arę" stąd też niebieskie akcenty, a niebieski będzie też dekiel i uchwyt korby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Oj, coś nie wydaje mi się...TD-Z 2506C waży 185g a 2004 175g.Fuego 2000 waży 224g (przyjmuję, że tego Pan użył), nie sądzę, żeby szpula od ignisa mocno obniżyła wagę, a jeszcze trzeba dołożyć 6 łożysk.Druga sprawa- ma Pan pewność, że materiał przekładni jest identyczny? Ja nie...Na koniec coś, czego nie ma żaden inny kołowrotek, czyli laserowo naniesiony napis na kabłąku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Laserowo naniesiony napis na kabłąku? Czemu mi o tym wcześniej nie powiedziałeś? Biorę! )))) Edytowane 6 Listopada 2013 przez PiECIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Jeśli mówimy o wyjątkowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Niby owszem... Ale "laserunek" to jest na każdej jednej czyli znowuż nie taka wyjątkowość... A jak se człowiek zrobi "sam swoją", to raczej marneszanse aby była na Świecie druga taka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Niby owszem... Ale "laserunek" to jest na każdej jednej czyli znowuż nie taka wyjątkowość... A jak se człowiek zrobi "sam swoją", to raczej marneszanse aby była na Świecie druga taka.. Wyklepana własnymi ręcyma :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 A co się szczypać? Niech se Yuki Ito nie myśli, że tylko On potrafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Oj, coś nie wydaje mi się...TD-Z 2506C waży 185g a 2004 175g.Fuego 2000 waży 224g (przyjmuję, że tego Pan użył), nie sądzę, żeby szpula od ignisa mocno obniżyła wagę, a jeszcze trzeba dołożyć 6 łożysk.Druga sprawa- ma Pan pewność, że materiał przekładni jest identyczny? Ja nie...Na koniec coś, czego nie ma żaden inny kołowrotek, czyli laserowo naniesiony napis na kabłąku.Tak - szpulka robi tą różnice i korbka (w TD jest magnezowa).Łożyska to w sumie żadna waga bo przedewszystkim chodzi o te pizdryki maciupkie podtrzymujące worm shaftA matriał przekładni jest ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Skad Pan wzial kablak z jednego elementu, czyli taki jak ma tylko TD-Zka ?Daiwa w JP zastrzega, ze czesci zamienne tego typu wysyla tylko na wymiane za przeslane uszkodzone... Edytowane 6 Listopada 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 A co się szczypać? Niech se Yuki Ito nie myśli, że tylko On potrafi... A tego yuki też mam i musiałem po nim poprawiać Ale my coś na ten temat wiemy Panie Zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Skad Pan wzial kablak z jednego elementu, czyli taki jak ma tylko TD-Zka ?Daiwa w JP zastrzega, ze czesci zamienne tego typu wysyla tylko na wymiane za przeslane uszkodzone...Bo najpierw musiał by ten kabłąk z tego jednego elementu być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 A matriał przekładni jest ten sam. To jest wiedza zaczerpnięta ze źródła czyli Daiwy Japan czy skądinąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Skad Pan wzial kablak z jednego elementu, czyli taki jak ma tylko TD-Zka ?Daiwa w JP zastrzega, ze czesci zamienne tego typu wysyla tylko na wymiane za przeslane uszkodzone... tdz.jpgNie brałem, kabłąk Fuegowy (funkcjonalnie nie ustępuje w niczym "laserowanemu")A te żółte cholery "se zastrzegają" z ostrożności procesowej, gdyż albowiem longlife warranty zobowiązuje i MUSZĄ mieć części żeby nie wiem co. Jakby każdy se mógł kupić, to mogłoby braknąć dla prawdziwie potrzebujących, a i pewnie limitowana ilość tedeerek doznałaby cudownego rozmnożenia... :lol: A tego yuki też mam i musiałem po nim poprawiać Ale my coś na ten temat wiemy Panie Zorro No coś wróble "z płota" ćwierkały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 To jest wiedza zaczerpnięta ze źródła czyli Daiwy Japan czy skądinąd?Uuuuuuu.. Lampa w oczy już świeci.. Nie wiem skąd wie Pan Vasyl ale mnie się przypomniały wykłady z Telewizyjnego Technikum Rolniczego i "tam chyba o tym było"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Uuuuuuu.. Lampa w oczy już świeci.. Nie wiem skąd wie Pan Vasyl ale mnie się przypomniały wykłady z Telewizyjnego Technikum Rolniczego i "tam chyba o tym było"... Dobre .Mimo wszystko chciałbym uzyskać jakąś zweryfikowaną informację.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) BTWYuki Ito poprawił TD-X'a. To zielone ma 10 łożysk. Edytowane 6 Listopada 2013 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Dobre .Mimo wszystko chciałbym uzyskać jakąś zweryfikowaną informację....No tak poważniej, to najczęściej ze źródła się wie. Niekoniecznie z anglojęzycznej stronki "oficjalnej", sporo ciekawych rzeczy trza sobie potłumaczyć "z pisma obrazkowego" bo u Japońców jest cała masa "zdrowo pukniętych" na tle maszyn na literę "D"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Krzaczki to już nie problem.Niestety nie spotkałem jp stronki z Fuego- u nich go nie sprzedawali, więc nie mają chyba o czym gadać.Podążę do źródła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) BTWYuki Ito poprawił TD-X'a. To zielone ma 10 łożysk.Jak tego zielonego rozkręciłem to łożysk musiałem dołożyć żeby był taki jak TD.Z resztą daiwa tak ma ,że wyższy czy tez lepszy (bo to w takim kontekscie trzeba to rozumieć) kołowrotekma zasadniczo łożyska zamiast tulei(mówie tu o modelu TD , Fuego i innych nazwach tej samej konstukcji). Więc wystarczy kupić fuego i dołożyć łożyska.I mamy TD - użytkowo oczywiście .PS: Jak się dodaje zdjęcie do postu? Edytowane 6 Listopada 2013 przez Vasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ile fuego przyjmie lozysk i gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ile fuego przyjmie lozysk i gdzie ?Wszedzie gdzie ma tulejki wstawione.Ile to nie pamiętam bo swojego upgradeowałem latka temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 To może ktoś podpowie gdzie i jakie można włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 To jest wiedza zaczerpnięta ze źródła czyli Daiwy Japan czy skądinąd?Wystarczy wyjąc bebechy tych kołowrotków i porównać organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 To może ktoś podpowie gdzie i jakie można włożyć Fuego ma 6 łożysk(tak wynika ze schematu), można dołożyć do worm szaft 2 sztuki i raczej na tym koniec. Nie wiem jak wygląda sprawa korbki, bo schematy nic na ten temat nie mówią. Gdzieś Zorro podawał wymiary tych wyżej wymienionych jednak jedno z nich potrzebuje dodatkowej tulejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi