artmio Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 witam I takie pytanie do znawcow tematu,czy ktos moze wie jak opoznic wzrost pianki z magicznych kilkunastu sekund do nazwe to dluzszego czasu tak aby za jednym razem mozna bylo zalac kilka,a nie tylko jedna forme moze znacie jakies sposoby,a moze sa jakies preparaty ktore sa w stanie wydluzyc ten czas lub moze wiecie do kogo sie z tym zwrocic aby otrzymac jakas pomoc.pozdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Woda kolego jest w stanie to zrobić. Możesz spryskać takim spryskiwaczem jak kobitki mają do mycia szyb. To na bank ją spowolni, jeżeli mówimy tutaj o poliuretanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Wsadź do lodówki zimna piana wolniej startuje Podpowiedz jaka to piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmio Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Brando czy myslisz o dodaniu niewielkiej ilosci malutkich kropelek spryskiwaczem do pianki przed mieszaniem czy bezposrednio na forme?Sambor ja robie swoje wyroby z pianek Cauposilu tylko problem polega na okolo 30sekundowym czasie od polaczenia skladnikow do startu dlatego moje pytanie o sposob na opznienie procesu.z obnizeniem temperatury nie pomyslalem jesli robiles cos takiego o ile udalo ci sie wydluzyc czas startu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) mieszaj mniejsze ilości składników pianki w większej ilości strzykawek lub poszukaj pianki wolno startującej - jeżeli z tego sklepu co napisałeś to jest jeszcze ta sama pianka "slow" np. ja na jakieś 10 foremek przy odlewaniu na raz używam 3 strzykawek po 5ml Edytowane 11 Listopada 2013 przez Homegeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Ja używam foamit 15.Mając przykładowo kostkę 10 gniazd z wobkem 2,5cm bez najmniejszego problemu spokojnie rozrabiam potrzebną ilość piany,zalewam zamykam i gra.Piana startuje po 90 s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 foamit rewelacja piana aż za długo startuje co do startu chłodnej piany myślę że około 10 do 15 sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 zmienić na inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi