yanik3 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam,Planuje zakup łodzi do wędkowania dla 2 osób, pływać mam zamiar tylko po Wiśle, z racji że jestem laikiem w tej kwestii proszę o podpowiedzi, na co zwrócić uwagę i jakie kryteria przyjąć. Do tej pory upatrzyłem sobie 3 łódki;http://e-hangar.pl/pl/lodzie-wioslowe-srednie/185-columbia-fishing-390.htmlhttp://allegro.pl/lodz-wedkarska-lodka-wioslowa-cobein-380-promocja-i3670300813.htmloraz Texas 370 dł. 370, szerokość 159cm, wysokość 70cm, zanurzenie 15cm waga 130KgKtóra z tych łodzi byłaby najlepsza ?Do łódki mam zamiar podczepić spaline do mocy 9,9KM ...pozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 payara Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Jeśli na twoim odcinku jest dużo kamieni(opaski,główki,rafy) to tylko aluminium...ale to już koszty Edytowane 11 Listopada 2013 przez payara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yanik3 Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Myśle że nie jest tak źle jeszczen na naszym odcinku nie widziałem łódki alu... wszyscy pływaja laminatami, fakt że biorą co mają, czyli nie zauważyłem większych łódzi , nie licząc pychówek Zależy mi głównie na bezpieczeństwie i komforcie łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tier Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 wez sobie cos sprawdzonego, cos mocnego co bedziesz mial na lata. Wigry 355 albo solara 360. Cena podobna a masz pewnosc ze laminat jest mocny i trwaly. Na 10 km wigry we 2 osoby w slizgu plyną na rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tu masz zestaw gotowy na wisełkęhttp://tablica.pl/oferta/lodz-wigry-355-z-silnikiem-yamaha-9-9km-okazja-ID43b8f.html#054b837620Polecam dla dwóch osób na wisłę, super stabilność i dobre właściwości ślizgowe. taki zestaw pływa prawie 40km/hPS jest to jeden z bliźniaków(klonów) texasa370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Wszystko jedno co weźmiesz, Solara, Texasa, czy Wigry to prawie jedna i ta sama łódź. Kopia Quicksilwera, podejrzewam, że i RiverFox bazował na Quicksilver-ku. Ja bez reklamy którejkolwiek, powiem, że mam jedną z nich i chwalę sobie. Jedna rzecz, która dla mnie jest minusem to przy płynięciu pod falę dwie osoby muszą siedzieć w tylnej części łódki bo ta bliżej dziobu ma przechlapane dosłownie z powodu wlewającej się wody do łódki. Przy małej falce problemu nie ma bo płynąć można w ślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Wszystko jedno co weźmiesz, Solara, Texasa, czy Wigry to prawie jedna i ta sama łódź. Kopia Quicksilwera, podejrzewam, że i RiverFox bazował na Quicksilver-ku. Ja bez reklamy którejkolwiek, powiem, że mam jedną z nich i chwalę sobie. Jedna rzecz, która dla mnie jest minusem to przy płynięciu pod falę dwie osoby muszą siedzieć w tylnej części łódki bo ta bliżej dziobu ma przechlapane dosłownie z powodu wlewającej się wody do łódki. Przy małej falce problemu nie ma bo płynąć można w ślizgu. Widziałem i pływałem(gościnnie) riverfoxem i uważam że nie ma nic wspólnego z wymienionymi przez Ciebie łodziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czocho Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Używam texasa na zaporówce i też mam problem z chlapaniem przy ślizgu i na fali...trochę też buja ale to dobre krypy na wisełce nie testowałem jeszcze, ale wiem, że sporo osób taką pływa i sobie chwali....od jakiegoś czasu zastanawiam się nad bardzo popularnym w mojej okolicy sportyachtem style 410 tylko ta jest dwa razy cięższa od texasa ,a czasami trzeba zwodowac samemu i wtedy liczą sie każde kilogramy nie rozważałeś zakupu pontonu?na wisłę to chyba optymalne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yanik3 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam, Dziękuje za odpowiedzi Jakoś się nie widzę w pontonie:)Co do Wigry, czy solara, i texas, to oglądałem na żywo tylko texas370, jak na moje to trochę za bardzo zabudowany dziób i mało miejsca. Minusem na Wiśle może być długi kil łodzi i większe zanurzenie, do główki nie dałoby sie dobić...Jak do tej pory urzekł mnie River Fox 390, tylko nie wiem czy kasowo wydolę Doliczając przyczepkę i silnik to juz spory wydatek...Ale mam zamiar osobiście się przejechać do Grudziądza, może coś się wymyśli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sw.RP Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Mante to sobie wybij z głowy(wiem bo miałem ale już nie mam!)jest do d..y!Po pierwsze nie STABILNA i chybotliwa!myszkuje jak cholera!Po drugie przy silniku 6km staje dęba i nic nie widać przed sobą-jedna zaleta to że dobrze idzie na wiosłach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yanik3 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Masz racje, troche poczytałem, i opinie są takie jak Twoja, wcześniej to była manta teraz cobein , nazwa inna łódź ta sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czocho Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Mam dla ciebie Piotrku extremalne rozwiązanie problemu twojego i zapewne kilku innych kolegów z forum robisz patent na szybowce i już możesz śmiało przeskakiwać wiślane główki ,a jak zajedziesz po opasce to tylko iskry polecą http://www.youtube.com/watch?v=JpR926L_f3I pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Bierz Wigry ale stąd, uczciwy i ma markę oraz wszystkie dopuszczenia do użytku. http://eurolodzie.com/wigry355p.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
yanik3
Planuje zakup łodzi do wędkowania dla 2 osób, pływać mam zamiar tylko po Wiśle, z racji że jestem laikiem w tej kwestii proszę o podpowiedzi, na co zwrócić uwagę i jakie kryteria przyjąć.
Do tej pory upatrzyłem sobie 3 łódki;
http://e-hangar.pl/pl/lodzie-wioslowe-srednie/185-columbia-fishing-390.html
http://allegro.pl/lodz-wedkarska-lodka-wioslowa-cobein-380-promocja-i3670300813.html
oraz Texas 370 dł. 370, szerokość 159cm, wysokość 70cm, zanurzenie 15cm waga 130Kg
Która z tych łodzi byłaby najlepsza ?
Do łódki mam zamiar podczepić spaline do mocy 9,9KM ...
pozdrawiam
Piotr
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi