bazyloss Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Jakie są wsze opinie / doświadczenia z ringami Gold Cermet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Jak nie je....sz mlotkiem to ich nie zniszczysz, podobnie zreszta jak sic. Lepiej odprowadzaja cieplo co moze sie przydac przy polowie giant trevally tuziez tarponow. No i szpan niezly Jak cie stac i lubisz zloty kolor ringow to czemu nie, szczegolnie w tytanie:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 mam okazję kupić limitowanego Evergreena z 2001r (nowy) TMJC-66MH Super Grand Slam i on miał właśnie takie ringi, oczywiście Ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 mam okazję kupić limitowanego Evergreena z 2001r (nowy) TMJC-66MH Super Grand Slam i on miał właśnie takie ringi, oczywiście TiIle kosztuje takie cudo? Jak szukasz czegos limitowanego to widzialem mb diablo slant bridge za bodajze 525 dolcow z wysylka. Pare lat temu kosztowaly dwa razy wiecej. Przelotki to generalnie sam top, nie ma co sie bac, mozna podziwiac. Jak bys napisal, ze to wedka anosa to mialbym watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) ze sprowadzeniem koło 1500zł, ale ta wędka kosztowała katalogowo 86000jpy, a do kupienia była za około 65000jpy + koszty a te ringi to takie japońskie wyróżnienie serii , bo klasyczne miały Ti SIC nie zależy mi na "limitowaniu" po prostu do dobre kije, w atrakcyjnej cenie, a mocno używane Air Driver'y z następnej generacji są droższe Edytowane 11 Listopada 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Mam goldy na jednym z kijów, raczej lżejszym, założone 15-16 lat temu. Wędka swego czasu używana jako podstawowa na wody słodkie i słone na bardzo lekko. Trocie w morzu na lekkie przynęty itd. Przelotki: ringi i stopki wyglądają jak w dniu założenia więc pewnie wytrzymają w przyszłości znacznie więcej, tyle ze kij stał się już "lekko nie podstawowy" i z tuby ostatnio nie wychodzi. Technologia w produkcji blanków poszła do przodu szybciej niż w przelotkach.Chyba też lżejsze niż wkład sic.Drugi raz błędu zakupu nowego kompletu nie powtórzyłem :-) ale jeśli są na gotowym kiju, technicznie nie ma się do czego przyczepić i jeśli spacing OK to tylko estetyka do oceny. Edytowane 12 Listopada 2013 przez tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) co do technologi blanków Evergreena, to jestem raczej spokojny, akurat tam w ciągu ostatnich 10 lat wiele się nie zmieniło , wg mnie wiele nie trzeba było poprawiać aczkolwiek nie ukrywam, że złote ringi , to nie jest mój ulubiony kolor Edytowane 12 Listopada 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtor Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam,Mam 3 wędki zbrojone na Gold Cermetach w tytanowych ramkach (2x spinning; 1x casting). 2 komplety użytkuję od ponad 10 lat - bez najmniejszych zastrzeżeń. Są bardzo lekkie, precyzyjnie wykonane. Złoty pierścień absolutnie nie razi. Jedyny problem z GC, to brak dostępności. No i cena była trochę zaporowa. Nie sa produkowane już od kilku lat, można dostać je jedynie z drugiej ręki. Ja pojedyncze, brakujące mi przelotki ściągałem od ludzi z Japonii i USA.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Można subtelniej i bardziej na czasie Fuji Torzite http://www.kowafuji.com/TORZITE%20press%20kit.pdf Jedna szt rozm 25 około 200zł Edytowane 18 Listopada 2013 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mam pytanie do znawców-co oznacza literka U występująca przy rozmiarze przelotki na końcu nazwy?Bo są dwie wersje przelotek (nie chodzi o kolor ramki,bo to będą ramki tytanowe,a nie gun smoke)Tu dla przykładu:http://www.startackle.com/frame-guide-p-9884.html?sort=4d&page=1Chcę skompletować zestaw,ale napiszę w innym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Literka U oznacza grubość pierścienia, przy czym są to pierścienie najcieńsze z produkowanych przez Fuji, kiedyś Gold Cermet, a dziś Torzite.Mnie kilka jeszcze ich zostało. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez MieczysławS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 @yglo eee tam, u naszego Kolegi z podkarpacia 25 po ledwie 120 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 @yglo eee tam, u naszego Kolegi z podkarpacia 25 po ledwie 120 zeta I co w tym takiego dziwnego, ze ktos sprzedaje tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 ja przelotkami nie handluje, taka cena ok 200 zl byla ponad rok temu w niemieckich sklepach wysylkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 I co w tym takiego dziwnego, ze ktos sprzedaje tanio? Dla mnie nic dziwnego. Wręcz to powinna być normalna, standardowa cena. To właśnie te aż dwie stówki mnie zdziwiły choć z tego co teraz rzuciłem okiem niektórzy z polskich rodbuilderów jeszcze tak przeginają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jest przegięcie z cenami Torzite,do tego fikuśne ramki,dla kogoś,kto lubi klasyczne V-ki (jak ja) pozostaje szukać jedynie Gold Cermetów,które chyba jakoś specjalnie nie ustępują Torzite,a wyglądają o wiele lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Ile kosztuje takie cudo? Jak szukasz czegos limitowanego to widzialem mb diablo slant bridge za bodajze 525 dolcow z wysylka. Pare lat temu kosztowaly dwa razy wiecej. Przelotki to generalnie sam top, nie ma co sie bac, mozna podziwiac. Jak bys napisal, ze to wedka anosa to mialbym watpliwosci A co jest nie tak z anosem na gold cermet? Mam takiego Loomisa na tytanowych gold cermet od anosa. A na ryby ze mną nie jeździ, bo jak jeździł to zwykle było - panie a co to za piękne przelotki Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Drago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 A co jest nie tak z anosem na gold cermet? Mam takiego Loomisa na tytanowych gold cermet od anosa. A na ryby ze mną nie jeździ, bo jak jeździł to zwykle było - panie a co to za piękne przelotki Bo w Anosach Gold Cermety rozne byly Jak masz na nich Fuji to pewnie orginaly ale bywalo mniej wesolo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Aha. Na moich jest Fuji, właśnie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Pamiętam jak byłem z 10-15 (nie pamiętam dokładnie) lat temu na targach we Wrocławiu i York wystawił stoisko. Miał właśnie wędki w których przelotki miały złote pierścienie i pamiętam, jak się dziwiłem że one kosztują tylko jakieś (chyba) 200 - 300zł i mają "gold sermety" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Bo w Anosach Gold Cermety rozne byly Jak masz na nich Fuji to pewnie orginaly ale bywalo mniej wesolo...Potwierdzam słowa Michała Pan Andrzej,- mistrz sprzedaży na raczkującym przed ponad 20 laty rynku RB nie zawsze informował iż złociutkie niby GC nimi nie są, a wówczas mało kto się dobrze na tym znał... jedynie ówczesne ceny jego wędek były takie jakby to były GC.Podobnie rzecz się miała z blankami...ale to nie temat tego wątku.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Az sie chce powiedziec slynne: nie wszystko zloto co sie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No to pewnie na złoto i srebro to szczupaki i sandacze będą atakowały,że już nikt nie powinien mieć pretensji do PZW.A jak się już każdy sprzęt przezłoci i przesrebrzy ,to może warto zaapelowlwać do jakiejś pracowni o przelotki typu:byrsztyn,diament może z domieszką oleju z płetwy rekina?Skoro wędkarze są coraz bardziej wymagający ,to może i ryby wymagają lepszego sprzęty?Każda ryba ceni się i nie weźmie na jakiś blank szklany i przelotki Alconite to taka ostateczność w połowach.Pozdrawiam wszystkich inwestujących w bursztyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) A witamy,witamy Sergieja. Bursztynowe powitanie. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No to pewnie na złoto i srebro to szczupaki i sandacze będą atakowały,że już nikt nie powinien mieć pretensji do PZW.A jak się już każdy sprzęt przezłoci i przesrebrzy ,to może warto zaapelowlwać do jakiejś pracowni o przelotki typu:byrsztyn,diament może z domieszką oleju z płetwy rekina?Skoro wędkarze są coraz bardziej wymagający ,to może i ryby wymagają lepszego sprzęty?Każda ryba ceni się i nie weźmie na jakiś blank szklany i przelotki Alconite to taka ostateczność w połowach.Pozdrawiam wszystkich inwestujących w bursztyny Kolega cos chyba sie na spiekach nie zna ale w sumie nie musi. Jakby 20 lat temu zaplacil 3 tysie za wedke z najlepszymi na swiecie przelotkami, ktore pozniez okazuja sie chlamem ktory rozwala zylka ( robi rowki) to by sie wk...il sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi