Skocz do zawartości

Fuji Gold Cermet

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

No to pewnie na złoto i srebro to szczupaki i sandacze będą atakowały,że już nikt nie powinien mieć pretensji do PZW.A jak się już każdy sprzęt przezłoci i przesrebrzy ,to może warto zaapelowlwać do jakiejś pracowni o  przelotki typu:byrsztyn,diament może z domieszką oleju z płetwy rekina?Skoro wędkarze są coraz bardziej wymagający ,to może i ryby wymagają lepszego sprzęty?Każda ryba ceni się i nie weźmie na jakiś blank  szklany i przelotki Alconite to taka ostateczność w połowach.Pozdrawiam wszystkich inwestujących w bursztyny

A co, bursztynowych nie ma? Sa  :D

AMBERFIN

post-51991-0-05897600-1420827118_thumb.jpg

Kolega cos chyba sie na spiekach nie zna ale w sumie nie musi. Jakby 20 lat temu zaplacil 3 tysie za wedke z najlepszymi na swiecie przelotkami, ktore pozniez okazuja sie chlamem ktory rozwala zylka ( robi rowki) to by sie wk...il sam :)

Michał,- dla większości forumowiczów te nasze wspomnienia to już są wieści z formaliny  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ja myśmy kupowali w Anosie to oni co najwyżej marzyli o zegarku na komunię  :P  :lol:  :lol:  :lol: albo cieszyli się z pierwszych dostępnych w Polsce pampersów ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

albo cieszyli się z pierwszych dostępnych w Polsce pampersów ;)

Pewnie bardziej ich rodzice ;)

Co do tych przelotek z Anosa to były TiN Gold ?

http://www.mudhole.com/Gold-Silver-Titanium-Nitride/GBSF-Spinning-Guides?search=Shop+Our+Catalog

Edytowane przez Szymon82

No to rzeczywiście niewesoło jak tak było.  Nie trzeba jednak sięgać daleko, bo nawet teraz tutaj traktując temat metaforycznie od czasu do czasu na forum zdarzają się "koleżeńskie" sprzedaże nowych i nieużywanych wędek po okazyjnej cenie 2000 PLN na komponentach za pińcet "od Niemca co płakał jak sprzedawał" :D :D :D

Aluzje rozumiem, jednak metafora jest kiepska,- chyba że koleżeńskość rozumiesz poprzez oddawanie za pół darmo to wtedy tak.

Każda rzecz na świecie oferowana do sprzedaży niezależnie od tego czy jest nowa czy używana jest warta tyle ile ktoś się zdecyduje za nią zapłacić :D  :D  :D i myślę, że na tym można zakończyć oftopa bo nie ma on najmniejszego związku z wątkiem. Jak chcesz swoją błyskotliwość ciągnąć dalej to zapraszam na priv B)

• 1 rok później...

Nie to, żebym miał coś szczególnego do powiedzenia o gold cermetach :) , ale tak się akurat składa, że poszukuję pilnie jednej takiej piękności:

http://jerkbait.pl/topic/84132-k-przelotk%C4%99-fuji-gold-cermet-t1lvgg12/#entry2046403

Gdybyś potrzebował T1-LVGG10, to mógłbym pomóc, T1-LVGG12 - to mam niestety zamontowaną na Restaffine Xstream HAS 92H.

• 4 tygodnie później...

Witam.Gdy pracowałem w sklepie wędkarskim miałem do sprzedaży przelotki " Gold Cermet" w kompletach .Cena zakupu to 1 złotówka za sztukę/przelotkę.

Kilka jeszcze gdzieś jest w moich "magazynach". Założyłem do spinnigu .Po dwóch tygodniach spinningowania rowek w przelotce szczytowej był widoczny gołym okiem.

Marian.

• Like 2

Marian chyba to nie było Fuji GC, komplet tych przelotek kosztował 200-300$

Wiem ,że to nie były Oryginalne przelotki (miałem ok 50 kmpletów) ale wtedy (lata 96..9) to wszystko z "Zachodu" przyjmowaliśmy bezkrytycznie jako oryginały.Sam się nabrałem .Dopiero daswiadczalnie przekonałem się co to jest.Od tej pory używam Fuji SIC-szczytowa+prowadząca.Reszta HARDLOY.

Naprawdę ciężko jest "zajechać" te przelotki ,nawet plecionką.Teraz rzadko spinninguję(tylko jedynie słyszna metoda - mucha ;) )

Marian.

Te przelotki na zdjęciach nic nie mają z prawdziwych Gold Cermet , nawet koloru. Prawdziwe Gold Cermety były tylko Fuji i miały jako pierwsze przelotki tytanowe ramki. Były to wtedy najlepsze, najdroższe przelotki na rynku i do dzisiaj należą do czołówki. Jakość genialna,  I w żaden sposób nie można było ich pomylić z chińskimi podróbami. To tak jak dzisiaj pomyliłbym Titanium Sic z Hardloyami. Co innego kwestia koloru, ale przecież w nazwie mają Gold.

• Like 2

Tak się złożyło że zakupiłem swego czasu blank Adrenaline ,niestety warunkiem zakupu był też zakup kompletu a właściwie seta przelotek Fuji GC w ilości pięciu sztuk + top i w tym zestawie brakuje mi jednej sztuki  T1SVGG7 , jakby ktoś miał gdzieś luzem taką jedną to chętnie kupię bo jakoś nie mam przekonania do zrobienia kija (nawet krótkiego) na pięciu przelotkach + top . Lepiej podeprzeć blank sześcioma przelotkami . Dla lepszego zobrazowania o jaką przelotkę  mi chodzi proszę zajrzeć na stronkę http://www.angelfire.com/ks/bingham/fujititc.html lub proszę spojrzeć na fotę 

titcerg.jpg

Edytowane przez mrWhite7

• 1 miesiąc temu...