Skocz do zawartości

Woblery z domowego zacisza

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio sporo się dzieje sesja i te sprawy ale czas na woblery też się znajduje,  zacząłem pracę nad nową przynętą oraz nad struganiem w drewnie dokładniejszych detali, co prawda daleko do mistrzostwa ale od czegoś trzeba zacząć pozdrawiam 

post-55426-0-22052000-1391173713_thumb.jpg

post-55426-0-48441300-1391173716_thumb.jpg

post-55426-0-61306400-1391173731_thumb.jpg

• Like 4

• 4 tygodnie później...

Prace trwają, aerograf doszedł, powycinane wzory czekają w kolejce, a co najważniejsze pierwsze kroki pod model do formy poczynione, co sądzicie? pozdrawiam

Cierpliwości życzę z tym aero... Jak będziesz dużo psikał to dojdziesz do wprawy. Chiński sprzęt, który się często zapycha, od niego zaczynałem przygodę z aerogarfiką jeszcze przed zabawą z wobaskami. Dobrze rozcieńczaj farby jak malujesz akrylowymi bo będzie Ci pluł, jak za bardzo rozcieńczysz to będziesz miał kleksy. Poszukaj na necie farby dedykowane do aero to ułatwi Ci pracę na początku. Farby nie są drogie 100ml około 16-17zł i nie musisz ich rozcieńczać. 

Jakbyś potrzebował porad co do tego sprzętu to wal do mnie.

A i pamiętaj że najlepsze ciśnienie na kompresorze to nie więcej niż 2 bary.

ma wszystko czego potrzeba skraplacz (nie będzie ci szła skroplona woda do węża i pistoletu), reduktor, manometr. Ja mam mniejszy bo obecnie mieszkam w bloku i maluję nim nawet do godziny 1 w nocy. 

Ja obecnie pracuję na pistolecie Harder&Steenbeck Ultra. Polecam, jak byś w przyszłości chciał to załatwię Ci taki z rabatem.

Tym co masz zmalowałem np. takie coś:

post-56609-0-54441700-1393597271_thumb.jpg

Kwestia wprawy i będziesz nim robił szczegóły.

ma wszystko czego potrzeba skraplacz (nie będzie ci szła skroplona woda do węża i pistoletu), reduktor, manometr. Ja mam mniejszy bo obecnie mieszkam w bloku i maluję nim nawet do godziny 1 w nocy. 

Ja obecnie pracuję na pistolecie Harder&Steenbeck Ultra. Polecam, jak byś w przyszłości chciał to załatwię Ci taki z rabatem.

Tym co masz zmalowałem np. takie coś:

attachicon.gifskull.jpg

Kwestia wprawy i będziesz nim robił szczegóły.

Świetnie dzieki;] ogólłem wszędzie gdzie czytałem polecają TG 180 na pierwszy zakup aerografu, wiec liczę, że spełni moje niewygórowane oczekiwania ;]

• 3 tygodnie później...

Cały czas ćwiczę w celu zdobycia wyższych umiejętności oklejania folią, poza tym przedstawiam mój model woblera po wstępnym malowaniu aerografem ;] myślę, że jak na pierwszy raz obsługi tego sprzętu całkiem zadowalająco mi wyszło...

pozdrawiam

post-55426-0-51948900-1395768268_thumb.jpg

post-55426-0-03815600-1395768276_thumb.jpg

post-55426-0-66941800-1395768282_thumb.jpg

post-55426-0-88703100-1395768288_thumb.jpg

• Like 1