krzysiekt1991 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Po paru problemach mogę wreszcie przedstawić mój pierwszy odlew , prawdopodobnie do tego bym nie doszedł gdyby nie duża pomoc Piotrka (Love Bait) oraz reszty forumowiczów za którą dziękuję Dziś wyjazd na dorsze a po powrocie biorę się za temat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie wyszły, cieszę się że mogłem co nieco podpowiedzieć (zobaczysz jaki będziesz miał dziki fun z malowaniem ) Połamania kija! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jutro wracam do domu w związku z tym odlałem 8 korpusów z różnie rozłożonym obciążeniem w calu potestowania najlepszej opcji ;] 3 pomalowałem na szybkości niestety aero mi się zapchał, a na dalsze zabawy nie mam już czasu ;P zmagam się ciągle z mikro bąbelkami powietrza które pojawiają się na odlanym korpusie mam nadzieję, że dalsze eksperymenty z radami kolegów dadzą jeszcze lepszy efekt ... mam nadzieję, że się podoba pozdrawiam i wesołych ;] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 WitamAleż masz dryg do tej roboty. Jestem pełen podziwu. Bardzo ładne przynęty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki, ale na forum jest masa ludzi którym do pięt nie dorastam pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzaless Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 No Panie bardzo ładne Ci to wyszło. Masa dłubania i pewnie tyle samo satysfakcji. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dzięki ;] właśnie staram się dopracować powyższy model - szpachla poszła w ruch, jeśli się uda to będzie cacy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Ostatnio bardzo mało czasu mam na wędkarską zabawę, niemniej jednak dziś udało mi się trochę go wygospodarować . Obecnie pracuję nad wyglądem estetycznym modelu mojego okonka. Idąc za radą forumowego kolegi pokryłem szpachlą ewentualne niedociągnięcia, i jeśli wszystko wyjdzie ok zrobię nową ostateczną już formę. Poniżej parę zdjęć zabawy z aerografem. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Piękne prace... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Co by nie było, że nic się nie dzieje... dopiąłem temat szyszki na ostatni guzik, obecnie jestem w trakcie tworzenia ostatecznych już modeli, które obiecywałem kolegom z forum ;] zdjęcia z kolejnego etapu wkrótce ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Niby z domowego zacisza, a wyglądają jak z fabryki ... Pisze się na jednego do testów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Spoko loko pogadamy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Koniecznie - jak coś, chętnie się wymienię na coś z mojej produkcji ... A i chętnie bym poznał nieco szczegółów na temat produkcji i materiałów, z których wykonujesz odlewy. Gratuluję serdecznie wyników. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Piv;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ostatnio trochę pracowałem, całość praktycznie zostanie wysłana do kolegów z forum ;] mam nadzieję, że się podoba ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Cześć, dostałem Twoje woblery. Estetyka wykonania naprawdę na bardzo wysokim poziomie i przyjemnie się je ogląda. Sądzę, że w takiej formie mógłbyś spokojnie golić je wymagającej klienteli. Jedyny psztyczek w nos za ilość farby i paski (które jak wiadomo wobler musi mieć), spróbuj trochę bardziej powściągliwie malować korpusy zobaczysz że efekty będą bardzo interesujące i wypróbuj szablony wycięte na zwykłej kartce- robią cuda. Poza tym wysoka półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Spoko loko, właśnie leję parę korpusów na naszą giełdę ;] a co do malowania to po ostatnich zdjęciach w twoim wątku tak właśnie zacząłem się zastanawiać aby spróbować czegoś w tym stylu ... cieszę się, że się podobają pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Okonki wymiatają ... Naprawdę ładne i fajne detale... Widać dobrą szkołę Piotrka ... Ja też coraz bardziej grzeje się na woblery z żywicy... Chyba po kolejnej "wypłacie" będę atakował kilka chemicznych wynalazków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Kierując się radami Piotrka wyszło mi coś takiego ;] jutro wstawię kolejne foty ... ciągle się zastanawiam jak zaakcentować pyszczek ryby żeby nie wychodziła tak jak by uśmiechnięta, bo w rzeczywistości taka nie jest ;P jakieś pomysły? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Rewelacja ... Dla mnie będzie ten w środeczku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Lepiej mieć wesołego niż smutnego jerka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Ma być zła! ;P Wstawiam kolejne foty, żółte znów są z uwzględnieniem rad kolegi Piotrka ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Z czego i jak wycinasz szablony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Z papierowej kartki ręcznie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Nie masz na korpusie drastycznie małych detali więc jak przystało na Wujka Dobrą Radę, dam Ci dobrą radę Kup paczkę plasteliny, ulep z niej glizdę. Jak już uformujesz to podklej delikatnie do korpusu wcześniej pomalowanego kolorami bazowymi układając na nim wzór jaki sobie wymyślisz(takie esy floresy, możesz na przykład łatwo zrobić płomienie na pomalowanym wcześniej na czarno-czerwono korpusie) - nie przyciskaj plasteliny za mocno, żeby póżniej nie trzeba jej było wydłubywać z zagłębień korpusu. Potem pyknij na to wszystko farbę i zobaczysz jaki wyjdzie czad po odklejeniu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi