krzysiekt1991 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Heh... no to czekamy czekamy do następnej serii xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Po obejrzeniu wstępnego projektu uklei u Melanżyka, stwierdziłem, że sam muszę coś podobnego zmajstrować, a z racji, iż on nie chce wstawiać nowych zdjęć z etapów produkcji, to ja to zrobię xD mam nadzieję, że nie ocenicie moich prac zbyt ostro - wiem, że daleko mi do niego ;] Całość jeszcze przed szlifowaniem etc. pozdrawiam ! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Fajniutka uklejka pokaż bliżej tę łuskę bo zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Bardzo fajowy projekt ... Czekamy na kolejne etapy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Kanon123 wstawię jak już będzie gotowe ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Krzysiek, otrzymałem dziś okonka ... Pierwsza liga. WIdać, że studiowałeś u najlepszych ... Gratuluję serdecznie. NIebawem testy pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) K.Trojan no to czekam Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Kanon123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Prace nad ukleją bardzo się posunęły, w chwili obecnej zostało jedynie szlifowanie, 1 warstwa caponu i do formy ;] ale zanim to nastąpi mam dwa pytania do kolegów, a mianowicie gdzie umieścilibyście kółeczka pod kotwice i agrafkę, gdyż z racji iż pierwszy raz zrobiłem swimbaita z ogonem mam pewne wątpliwości... kolejne pytanie kieruję raczej do kolegów którzy mają większe doświadczenie w robieniu form ode mnie, a mianowicie jeśli chciał bym zrobić formę jednoczęściową pod tylną część przynęty to jak powinienem ten element umieścić w formie aby żywica równomiernie się rozlała.... Ostatnio dużo w pracy się działo ale dziś już mogę cieszyć się wakacjami - od jutra Grecja! pzodrawiam ;] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Superowa :-). Czekamy na testy pracy :-)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Wakacje się kończą więc trzeba uzupełnić temat ;] ostatnio zrobiłem formy, więc dziś wziąłem się za odlewanie. Poniżej prócz uklei widać nowy wzór "Buldog". Niebawem wstawię zdjęcia z malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Uklejka miodzio buldog też jest super. Najbardziej podoba mi się łuska, płetwy i skrzela. Te wszystkie szczegoły podkreślają efekt wzrokowy wobków. Tak 3maj Edytowane 26 Września 2014 przez Hcv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Małe sprzątanko przed powrotem na studia ;] na zdjęciu obok także moje 3 modele robione pod formę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Czas odkopać temat,od jakiegoś czasu ponownie strugam w drewnie. Stworzyłem dwa modele z których obecnie jeden jest ciągle przeze mnie dopracowywany (ten na dołączonych niżej zdjęciach) pod względem pracy Pozdrawiam strugaczy ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Tutaj z kolei drugi model, z załączonym filmikiem z pracy przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Fajnie chodzi, sandacze go polubia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dzięki ;] obecnie jestem w trakcie jego powielania ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Struganie ma swoje plusy i minusy, podobnie jest z odlewaniem. Najważniejszy jednak efekt końcowy, a u Ciebie idzie to w parze . Wszystko eleganckie, najbardziej podziwiam uklejeczkę - pracochłonna konstrukcja, piękna już na surowo, co widać na odlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dzięki ;] jak dojdą farbki od Rudiego wstawię efekt końcowy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Zapowiada się przednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Choć i tak moim zdaniem moje wykończenie nawet do twoich przynęt nie ma co startować ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Sporo wody upłynęło od mojego ostatniego posta, niemniej WRACAM !!! siły i mobilizacją są spore, niebawem będę miał możliwość wygospodarowania czasu tylko pod moje hobby, kto wie może nawet z mini warsztatem długi weekend w końcu spędziłem w domu, więc mogłem pokombinować z moimi przynętami. Zbierałem się do tego od dłuższego czasu, więc sprzętu nabyłem dość sporo nie bądźcie zbyt surowi - trochę wypadłem z wprawy Poniżej stary projekt "szyszka", "buldog" i nowość "strzała" pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 O widzę, że kolega zadaje pytania na priv o odlewanie, a to totalna profeska Nie trafiłem wcześniej na Twój wątek. Piękne wobki, gratulacje. Sam muszę wystrugać kiedyś coś mniejszego Ten angry fish jest niepowtarzalny, nie widziałem jeszcze takiego rzeźbienia głowy. Naprawdę spoko. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Aaaaa... wiedze trzeba ciągle pogłębiać ;P ta przynęta była już dawno przygotowana (w sumie na samym początku mojej przygody z odlewaniem) ale trochę mi się zeszło zanim trafiła do formy ;] inspiracja oczywiście przynęty Love Bait, jak jesteś ciekaw więcej wejdź w pierwsze strony jego wątku Jeśli mogę tak to ująć to on właśnie mnie ukierunkował i powiedział czym to się je Ps. zdjęcia trochę słabe może nadrobię na dniach Edytowane 7 Maja 2018 przez K. Trojan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Jeszcze coś takiego znalazłem w telefonie na jednym z zdjęć koguty ukręcone dla mnie przez kolegę, którego próbuję zarazić woblerozą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Obecnie pracuję nad oklejeniem folią nowego modelu wobka, efekt sądzę, że będzie dość zadowalający ;] pytanie czy w zaznaczonym miejscu na aero powinna być jakaś uszczelka/?? pytam bo ciągle widzę, że ucieka mi stamtąd powietrze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi